olciastrzelce
Fanka BB :)
Ja juz sama nie wiem co myslec o tej kawie. niby sam peeling nie jest szkodliwy i rozne kremy niby tez ale czesto na nich pisze zeby stosowac je kilka razy (najczesciej 2) w ciagu dnia. Wiec jakby tak polaczyc kilkukrotna aplikacje kosmetyku plus wypijana przez niektore mamy kawe to moze faktycznie byloby to niebezpieczne. Ja to sie zastanawiam pod innym katem tez (jako masazystka): wcierajac kosmetyki wykonujemy masaż a wiec rozszerzaja sie naczynia krwionośne i kosmetyk dużo łatwiej się wchlania. Wiec i przyswajanie kofeiny przezskorne jest wtedy wieksze. Nie wiem ja chyba nie bede ryzykowac bo juz dwa razy poronilam i nie wybaczylabym sobie jakby teraz cos sie stalo. ponoc najzdrowsze jest teraz spacerowanie, lekki masaz i picie duzej ilosci wody. Wiec na razie przy tym pozostane a po ciazy sie za to wezne
a no i zapomnialam dodac ze kofeina wystepuje nie tylko w kawie wiec moze nieswiadomie juz ja spozywamy. Jest tez w niektorych lekach, w herbacie (im mocniejsza tym wiecej) czekoladkach niektorych, coli, cukierkach no i tabletkach odchudzajacych (ale to w ciazy nie dotyczy nas )
a no i zapomnialam dodac ze kofeina wystepuje nie tylko w kawie wiec moze nieswiadomie juz ja spozywamy. Jest tez w niektorych lekach, w herbacie (im mocniejsza tym wiecej) czekoladkach niektorych, coli, cukierkach no i tabletkach odchudzajacych (ale to w ciazy nie dotyczy nas )
Ostatnia edycja: