reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olu, ja wczoraj też poczułam podobne ruchy i ułożenie dziecka. Ale moja to chyba dupką albo główką się ułożyła koło ścianki, bo wyczułam bardzo małe wybrzuszenie (takie mocno napinające), a jak zaczęłam głaskać to wtedy urządziła sobie dyskotekę w brzuchu, fikołki, mini kopniaczki - mąż cały czas trzymał rękę i cieszył się jak głupi:-D

reklama
no u mnie bylo podobnie ale mam wrazenie ze malenstwo lezało tylem do sciany brzucha bo mozna bylo wyczuc tak jakby byla i glowka i plecy i pupka:) a potem przez jeszcze dobra godzine nie umialam spac i czekalam czy moze jeszcze cos poczuje :) zreszta moj maz to nawet przez sen co jakis czas przykladal reke do brzuszka jakby tez jeszcze czekał:) cudowne uczucie:) mam nadzieje tylko ze to faktycznie maluszek byl a nie ze cieze sie ze swoich jelit albo czegos innego hehe:) swoja droga myslalam ze dziecko jest juz ciut wyzej i zdziwilam sie ze czuje to tak nisko

też tak wczoraj miałam, jakby "guz" na brzchu z głowy albo pupy, mega napięty i takie uczucie rozpychania hehe cudowne:-)

Urlopowiczki, udanych i spokojnych wyjazdów!

Urlopowiczkom życzę udanych wakacji i przede wszystkim pogody!!

Co do wypychania brzuszka to ja też to mam od kilku dni..poza tym mały od czasu do czasu mnie kopnie :) przeżycie nie do opisania!!:-)

Mam do Was pytanie czy powiększył Wam się celullit podczas ciąży??!! Powiem Wam,że ja swoich ud normalnie nie poznaje :( jestem w szoku,że tak mnie zaatakowało a codziennie się smaruje specyfikami różnymi... macie jakieś sprawdzone rady na pozbycie się chociaż w jakimś stopniu teraz tego dziadostwa??

Mam do Was pytanie czy powiększył Wam się celullit podczas ciąży??!! Powiem Wam,że ja swoich ud normalnie nie poznaje :( jestem w szoku,że tak mnie zaatakowało a codziennie się smaruje specyfikami różnymi... macie jakieś sprawdzone rady na pozbycie się chociaż w jakimś stopniu teraz tego dziadostwa??

ja zauważyła większy na udach, od razu kupiłam coś do smarowania. Dużo wody i codzienna aktywność+ nie przytyć za dużo. To jest taki celulit, ze powinien po ciąży zniknąć, ale też wolę dmuchać na zimne;)

Witam się z grudniowymi Mamami :)
Termin mam na 31.12, więc może przeskoczymy na 2016 r., ale póki co, zostaję tutaj :)
To moja druga ciąża, mam nadzieję, że będzie troszkę lżej niż w pierwszej, ale... czas pokarze. Póki co jest dobrze i z tego się trzeba cieszyć :)

Urlopowiczki miłego wyjazdu i odpoczywajcie ile wlezie:-):-)
Ja co do ulozenia dzidzusia mam tak co dziennie ze układa mi się przy scianie brzucha i czuc jego plecki pupke i glowke:-) uwielbia wtedy glaskac brzuszek a kopie mnie bardzo duzzo wiec wiem ze wszystko jest wporzadku:-) w poniedziałek już usg i zobaczymy kto tam rosnie:-D Tesciowka wczoraj z kuzynka 16l przyleciały dziś obiad z glowy miałam bo tesciowka robila :-) Mialam jechać pokazac Londyn ale pogoda nie dopisuje wiec dopiero w tyg pojade :-) Wyniki w czerwcu miałam ok ale w pon po usg powinni pobrać mi krew i mocz wiec tez mam nadzieje ze będzie dobrze. Milego weekendu zycze :-) Ai witam nowe mamusie:-)

qhasia dziękuje :) a polecasz coś do smarowania??!! Masz coś sprawdzonego czy kupiłaś co było?? :)

kupiłam pierwsze lepsze- Dax Cosmetics Perfecta Mama- nic nie nie powiększa więc jestem zadowolona. Ale pilnuje wagi i codziennie staram się przynajmniej spacerować:) a Ty co używasz?

reklama
Czesc Kobitki !

Aleeeeeeeeeeeee mi nogi w d... dzisiaj wchodza, moj syn 1 sierpnia ma urodziny, wymarzyl sobie jakies bajeranckie słuchawki do *pleja, kuzwa nigdzie nie moglismy ich znalezc. Mimo ze autem to i tak ciezko sie turlac po tych sklepach z obrazonym na caly swiat 11 latkiem .Przynajamniej po drodze dupsko zaciagnelam do dzieciecego zeby sie przy wozkach odstresowac :-D.
Qrna jak mi ktos jeszcze powie kiedys ze chlopcy sa latwiejsi w obsludze to go chyba smiechem zabije :-D

Dziewczyny nie martwcie sie tym cellulitem bo to normalne, poprostu mamy inna gospodarke hormonalna teraz po porodzie powoli wszystko wroci do normy ! Przy odrobinie wlasnego poswiecenia :tak: ..Druga sprawa wszelakie kremy nic nie daja , tylko masaze chinska banka ( w ciazy zakazane) algi i od czasu do czasu fatburner w kapsule u kosmetyczki..polecam !!!:tak:

EHHH wy czujecie wypinanie , a ja jedynie lekkie pukakanie :eek: ale dobre i to bo jeszcze jakis czas temu nic nie czulam, w zadnej ciazy takich numerow nie mialam dzieciaki szalaly ze hej a to jakis leniuch mi rosnie :baffled:

Dziewczyny urlopujace dobrej zabawy i szerokosci na drogach !!:tak:

Do góry