reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

amos najważniejsze to iść do zaufanego lekarza, także na spokojnie poczekaj, bo ciąża jeszcze i tak młodziutka i tak nic na usg lekarz nie zobaczy, a lepiej pójść jak już coś widać :-)

Ja dziś byłam na USG i zobaczyłam serduszko na malutkim słupełku - ledwo było go widać :-) ale był, całe 3mm i serducho bije 114 uderzeń :-) cieszę się jak głupek! :tak:

reklama
pewnie że mam, ale nic na niej nie widać jeszcze hehehe :-) za miesiąc będzie już piękny młody człowieczek, na razie to zamazana kropa ;-)

ja też czekałam - ponad 3 tyg na usg, wcześniej na pozytywną betę, wcześniej aż minie czas od transferu do bety - ale najszybciej zleciał mi czas do usg - i na pewno i Tobie szybko zleci ;-) teraz się robi fajnie i ciepło na dworzu, takie dni szybko mijają :-)

myślę, że czas oczekiwania właśnie sie dla nas zaczął - a to na serduszko, a to na prenatalne, a to na połówkowe, a to na ktg, a to na poród... itd itd... :-) trzeba przwyknąć do czekania :dry:

wczoraj powiedzieliśmy synowi, że będzie miał rodzeństwo (ma prawie 9 lat) i tak się strasznie ucieszył - dziś się chwalił w szkole ;-) niesamowita była jego reakcja, o lepszej nie mogłam pomarzyć...

No i slyszalam dzis serduszko malenstwa mojego najmlodszego. Mialam plamienie i polozna prosila zebym sie pokazala lekarzowi. Jak fajnie miec zaufana pomoc gdzie po roku dzwonie ze znowu w ciazy z pytaniem a ona wie z kim rozmawia. Uwielbiam ja. Z maluchem poki co ok ale dostalam luteine. Do nastepnej wizyty u lekarza.
A pro pos obecnie mozna korzystac z poloznej juz w ciazy a z cwiczen dla ciezarnych od 20tc. do tego bezplatna szkola rodzenia na nfz.
Polecam serdecznie, warto sie przygotowac:happy:

auliya - super! gratuluję serduszka! :-) teraz dbaj o siebie plamienia sie zdarzają, ale Ty tez to dobrze wiesz ;-) doświadczona mama...
Ja też w domu na L4 z przykazem polegiwania, aptekę cała biorę mam wrażanie... ale mam nadzieję, że niedługo się wszystko unormuje...

A co oznacza, że można korzystać z położnej już w ciąży? Powiedz proszę coś więcej...

reklama
praktycznie w każdym mieście położne mają podpisane umowy z NFZ i wykorzystują pełen zakres możliwości jaki im daje taka umowa.

1. bezpłatna szkoła rodzenia dla przyszłych rodziców
  2. bezpłatne ćwiczenia od 20 czy 21 tc dla ciężarnych (dobre przygotowanie do porodu)
  3. moja położna jest pod telefonem oraz odpowiada na maile związane z ciążą, to już chyba zależy od powołania.
  4. u nas można przyjść z badaniami i porozmawiać o wynikach pomiędzy wizytami u lekarza też
Tu link do mojej położnej - jej szkoły Centrum Rodziny
Jest dużo informacji o ciąży i o tym jak przygotować się do porodu i zaplanować ten wspaniały dzień. Wiem że porody są krótrze dłuższe i bywa różnie ale fajnie się dobrze nastawić bo to procentuje.

Wczoraj zadzwoniłam i podpowiedziała co robić. Niby nic takiego ale w obu poprzednich ciążach plamień nie miałam a lekarz przy wizycie też prosił żeby zwrócić uwagę więc... prosiła by zadzwonić po szpitalu poinformować jakie leki i jak maluszek. Ona jest Aniołem który z powołania wybrał zawód położnej.

Do góry