reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

a na katarek to wy psikacie np. solą morską i sciągacie aspiratorem?? własnie małej coś charczy.. ale mam tylko sól fizjologiczną, może być? w szpitalu chyba solą kropili jesli dobrze pamiętam.

kurcze mała dziś 8 tyg ma i nieznośnia jest,, chyba książkowy skok rozwojowy.. cały czas na rękach az wymiekam.. teraz coś się zajeła w końcu karuzelą w bujaczku;]

reklama
Justa pisze:
Czy któraś planuje chrzciny na kwiecień maj? Jak ubieracie? Chodzi mi o warstwy, ja myślę zrobić jak najpóźniej aby jak najmniej ubrań kupić :-)
O, my tak celujemy :tak:, jeszcze niesprecyzowane kwiecień/maj. Mam po starszaku body z kołnierzykiem i muszką, Tymek miał na Boże Narodzenie :cool2:, to Witkowi teraz właśnie kwiecień/maj będzie jak znalazł rozmiarem. A co z resztą to ciężko teraz powiedzieć. Zobaczymy jaka będzie pogoda. Mam nadzieję, że już będzie ciepełko.
I u nas też nie ma fotografa. Sami sobie fotki robimy. Nie lubię takich peerelowskich sesji w studio fotograficznym :sorry:. Ale najważniejsze, żeby zdjęcia na pamiątkę mieć.

Quchasia moja mała też dziś 8tyg skonczyla;) jejciu jak ten czas szybko leci już ona taka dużo jest;) i tak kochana mam wodę morską dla dzieci psikam i po kilku min sciagam ale zadko jest co wyciagnac:-p już teraz.
Ja już zupka zrobioną dzis rosolek a na drugie to nie wiem pranie zebrałem rozwiesilam nowe przestawilam lozeczko;) ale kurde jakie ciezkie:-p ogarnelam i Mai w pokoju i teraz zjadlam 2parówki na zimno i 2kanapki do tego z warzywami;) teraz dopiero cappucino wypije i mleko sciagne bo wcześniej mała 2razy cycusia jadła a po Maję nie idę bo koleżanka ns przyjsc a że dzieci nasze uczą się w tej samej szkole to odbierze Maję i przyjdą:) dobrze bo wieje u nas z 80km/h
A gdzie się podziewa aeyne auilya kasiodolek basiaw kika no i porannakawa odezwijcie się dziewczyny:)

a na katarek to wy psikacie np. solą morską i sciągacie aspiratorem?? własnie małej coś charczy.. ale mam tylko sól fizjologiczną, może być? w szpitalu chyba solą kropili jesli dobrze pamiętam.

quchasia ja używam tego raz dziennie

Załączniki

• 500x500.jpg
    500x500.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 36
18:40 pojechali :( ale plakalam. I jak ich zegnalam i z 20min w domu... Masakra ;( tak mi smutno az znowu lezki mam w oczach...

My sami robilismy fotki. Mlody mial body biale z dl rekawem, skarpetki biale, spodenki i bluzke z kolnierzykiem o wieeele za duze. Bo to w ogole komplecik po moim bracie (19lat temu byl chrzczony)...u nas w rodzinie trzymamy ciuszki :D dodam na zamkniety focie, to zobaczycie jak sie mlody topil w tym kompleciku haha. W dodatku mega sliski byl, ale w domu juz go przebralam w normalne ciuchy. Ah i na to mial ubrany pluszowy kombinezon szary, z uszkami i buzią liska na srodku. Szatką go nakrylam przy chrzcie. Nikt nie mowil nic o tym ze nie ma bialego kombinezonu czy cos... :)

Dziewczyny strasznie mnie boli kregoslup i plecy. Zwlaszcza tam gdzie mialam wbijane znieczulenie podczas porodu ;(( co mam zrobic. Czasami az mnie zgina z bolu a jak kapie mlodego w wanoence to co chwile musze sie podpierac, tak mnie boli :(

Domi no to super, ze sie udało:) i rozumiem Twoj smutek z odjazdu..

czekam na focie;))

a co do bólu to nie jest to powikłanie po znieczuleniu?? w sensie, ze takie coś sie zdarza. Musiałabyś może z połozną pogadać

Domi niektóre kobiety maja tak ze boli je po znieczuleniu a co zrobić dobiega dużo wiem...sorry a mnie też pytali po Mai czy mnienie boli po znieczuleniu ale nie bolalo;) no szkoda że rodzinka pojechała ale pewnie na wakacje pojedziesz wiec głowa do gory:*:*
Ja zrobiłem drugie dzis papirus i ziemniaczki i rosolek:) Agatka nakarmiona i spi ale coś mieczy przez sen a myślałam że też się poloze B ale trudno się mowi... jakoś humoru nie mam Maja mnie oklamala dzis powiedziała że niebierze zabawki żadnej do szkoly bo nie mozna ( już 2razy Pani oddała mi zabawki bo potajemnie wzięła jakieś małe księżniczki albo lego) i smutno mi się zrobilo bo chciała przemycić dzis ale jak wypadło i się wydało i ogólnie to chyba przemeczona jestem mimo ze mała nawet ładnie spi w nocy;)

Gosia u mnie też nie mogę na noce narzekać a jak przychodzi 19 to padam ze zmęczenia. Ty to jeszcze się domem full serwis zajmujesz, ale ja to tak tylko z doskoku coś zrobię..

reklama
Ja też tak mam,że w Nocy w miarę śpię, bo Adaś Praktycznie raz się budzi,ale zawsze ciężko mi się wstaje, i też często wieczorem Szybko mnie muli...no.chyba po prostu bez rozregulowany rytm nocy i ogólne zmęczenie, jakby nie było doszło nam obowiązków :-)
Dziś Adaś wisiał na cycu ponad 2 godz z czego chyba 3/4 przy nim spał. A jak tylko go odlozylam to ryk i dalej do cyca,a i tak skończyło się mm...chyba kończę z karmienia piersią, bo inaczej i ja i on się wykończymy...:-/
Domi, życzę.Ci żebyś Szybko znów spotkała się z Twoimi bliskimi :-)

Do góry