reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Gosia pewnie wszystko ok. A ile razy dziennie w ogóle robi kupkę? Wg neonatologow u mnie w szpitalu to przy kp powinno być 3-5 kupek. Ale często przeciez jest też tak że dzieci na piersi nie robią kupki po kilka dni i to też jest uważane za normę.

reklama
JUSTA raczej możesz tak uważam :)
Quchasia wczoraj zrobiła troszkę a dziś wcale i pręży się i jeczy wiec nie wiem co jest może to od mm co dałam 3dni temu... nie wiem juz sama w czwartek mam szczepienie to zapytam ale była polozna ostatnio w czwartek to mówiła że ok i ze moze kilka dni nie robic wiec już sama nie wiem ale zagazowana nie jest bo baczki puszcza:-p

Ja też zawsze ogrzeje te mleko sciagniete wcześniej i dopiero mieszam z tym co sciagnelam;)
Agatka wykapana i spi a ja idę coś z mężem podzialam :-p też mu się coś nalezy od zycie:) później kąpiel Mai i do spanie:)

Nie wiem czy dobrze się za to zabieram, Zuzia od początku słabo tolerowala lewą pierś a teraz zupełnie nie chce z niej jeść więc chcę sobie ulżyć i ściągnąć trochę, dziś udało mi się ściągnąć 70 ml, a w nocy 15 ml i teraz podałam małej 70 ml i zostało mi 15 w lodówce i nie wiem co z tym zrobić, bo w nocy będę karmić z prawej piersi, a z lewej ściągnę jak będzie już "kamień ". Mam nadzieję że nie namieszam dziecku w głowie raz butelka raz piersią, czy któraś z was tak karmi?

JUSTA kochana ja karmię - w nocy piersią a w dzień butelka:-p tylko ja karmię z nakladkami a mała już się przyzwyczaila i bez nakładek nie chce:-p bo z nakładką to jak z butelki a rano też sciagam bo mam kamienie i muszę rano o 7 scianac żeby przed 8 zjadła przed wyjściem dó szkoly albo w nocy sciagam jak już mam naprawdę kamienie:-p tak że spokojnie nie namieszasz malej w głowie chociaż może bardziej wolic butelkę wiec w razie czego nakladkami się uratujesz

Justa pewnie mi nakładki uratowali karmienie i mała prawej piersi nie mogła złapać i wklesly a jak złapała i ssala to okropnie bolało wiec nakładki to był najlepszy pomysł;)
Agatka usnela po 20 wiec już 2h spi ja posprzatalam kuchnie podzialalam z mężem wczesniej;) sciagnelam mleko zjadłam kolację i idę spać wzięłam mała na górę i śpimy a od jutra spi już w lozeczku miala dzis bo miałam je przestawić bliżej łóżka ale już za późno było :-p tak ze dobranoc i milej i przespanej nocki:)
A Domi jak tam po chrzcinach? Jak rodzinka dojechala bezpiecznie?

reklama
Do góry