reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Dziewczyny jak Wam spadła waga pó porodzie?
U mnie na razie -10kg. Ale 13 zostalo do zrzucenia :( i taki miękki work zamiast brzucha mam :( mam nadzieję że się to wchlonie z czasem

u mnie też 10 w dół, zostało jakieś 3-4. też mam brzuszek taki flaczek, ale nieduży. Po połogu trochę ruchu i będzie git.

reklama
.szkrabek a no jest z niego ssaczek przytulasek nie ma co :)

Zozzolka chyba ze wzgledu na to ze rana po cc i ze krew ciagle sie leje ze mnie jak z kazdej z nas.

Dreddka to wolaj te polozne, niech Ci dadza cos przeciwbolowego i powoedz zeby obejrzaly czy wsio ok z szyciem... U mnie to co chwile pyyali czy wszystko dobrze albo czy chce cos przeciwbolowego.

Ja tez brzuch troche wiszacy, do tego niemozliwie duzo rozstepow :( w ciazy ich nie bylo tak widac ;((( oby z czasem wyglad sie poprawil... A nawet nie wiem ile waze bo wagi nie mam. Ale widze ze pomniejsza sie ten brzuch z kazdym dniem i buzia chudsza. Eh ale brzuch to istne ciasto.

Dzag82 jak to jutro? To nie masz cc na 21 jednak? Cos przeoczylam?

Agak, Dreddka, gratulacje!!!
W wolnej chwili napiszcie wagę, wzrost i punkty do listy rozpakowanych :cool2:

Szkrabek - mi został po ciązy kilogram jak się ważyłam jak Blanka miała tydzień, brzucha trochę jest, mam nadzieję, ze wciągnie się niedługo, bo bez gaci wyszczuplających wygląda słabo :-p
Dzag - przejmuje dowodzenie :-D Blanka już trochę odchowana to i ja mam czasu sporo, a przed Tobą dopiero CC. Daj koniecznie znać jak będziesz juz po jak samopoczucie i jak młody :laugh2:
Jedynie mnie irytuje, bo nie wiem jak w liście usunąć nasze sygnatury :realmad: wczesniej był taki guzik "nie pokazuj sygnatury", a teraz tego nie mogę znaleźć :growl:
Dzięki za wskazówki co do macierzyńskiego :cool2: o mało co nie przegapiłam terminu, bo jest na to z tego co wyczytałam 2 tyg, a one mijają we wtorek :-p masakra... u nas kadry są w Warszawie, a ja pracuję 50 km od, więc chyba wystarczy, że do swojego oddziału zaniosę, a oni już przekażą, tak robiłam z L4, więc chyba i teraz przejdzie :happy:

Ja dziś w przygotowaniach przedświatecznych, więc tylko melduję, że zyjemy i wszytko ok :blink:

Ah i mialam pisac... Po schabowym Misiaczek dobrze sie czul. Zachowywal sie normalnie. Dzis na obiad ziemniaki + szpinak z czosnkiem i smietanka + kielbasa (surowa),zrobiona tak ze najpierw chwile podsmazona a pozniej duszona z cebula. Zobaczymy czy bedzie dobrze. Obyyy.
Teraz wlaczamy film i sobotni relax w lozku we troje. :)

Domi, dziękuj niebiosom, że Oskar ma dobrze rozwinięty układ trawienny. To naprawdę wielki problem z głowy.
A cc jutro, przeskoczyło z 21-go na 20-go, bo moja gin chce mi cc.zrobić, a tak jej dyżur wyszedł, że kończy 21-go rano i byśmy się minęły. Więc załatwiła w szpitalu, za moją aprobatą :-), jutro cesarkę. Mnie pasuje. Raz, że zawsze to jedna doba więcej do wigilii, dwa że moje urodziny nadal będą tylko moimi urodzinami :-p. A i data ciekawa 20122015 ;-)

Kuuuurczeeeeeeę ale jestem głodna, a nic już nie mogę jeść. Nie pomyślałam, że karmienie dziecka jajecznicą może być tak ciężkim przeżyciem :-D

Dzag powodzenia jutro i daj znać jak tam po wszydtkim; )
Domi ja też z dietą się nie martwię dzis zjadłam kawałki kurczaka z mc jadlam i w czwartek i małej nic nie bylo;)
Byłam dziś na zakupach kupilam Mai prezen lego friends samochód taki co chciała i lalkę z princes rock star dla małej kupilam klapouszka co piszczy zaczepy do smoczkow i nowe smoczkip;) choinka też już stoi ubrana W zakupy sppzycze Maja mi przywieźć za pół h wiec wszystko załatwione a i prezent dla męża też jest sam sobie kupil;) tzn ze mną a i kupilam sobie crocsy bo były w promocji; ) a mój pokarm chyba jest za chudy bo mała zjadła 75ml bo scianelam i po pół h glodana a jak bylam na zakupach to zjadła sztuczne i spala ponad 4h wie już sama nie wiem ale nanoc dam jej sztuczne a w dzień będzie cycusia co chwilę ja dla nic nie poradzę bo ilościowo to mam dużo mleka i witaminy biorę dla karmiących
Dobra lecę milego wieczorku;)

reklama
Do góry