reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Kreatorka, Szkrabek, nie chcę dolewać oliwy do ognia :rolleyes2:, ale współczuję Wam tego przenoszenia. To musi być strasznie frustrujące :baffled:.

Szkrabek pisze:
trochę się dziwię, że pracodwaca pozwala Ci przyjeżdżać do biura.(...) ale pewnie co firma to polityka...
A no, to dobre podsumowanie "mojej" firmy :-p. Wszystko po macoszemu traktowane. Jak dyrektor mnie widzi to od razu mówię "mnie tu nie ma" :-p i wygania niby, ale zaraz znajdzie się coś, o co mnie musi zapytać :-D. Ja się czuję bardziej zobowiązana wobec mojej koleżanki niż firmy. Dostała po mnie działkę nie mając pojęcia o naliczaniu płac i o kadrach. Szczęśliwie udało mi się zrobić więcej niż myślałam, że mi się uda rozwiązać :-) No ale 7 godzin w pracy przesiedziałam dzisiaj :dry:. Koleżanka dostała wytyczne z instrukcją co zrobić dalej, więc mam nadzieję, że już z resztą da radę sama.
No i opłacało się przyjść choćby tylko po to, żeby od koleżanek w kadrach usłyszeć takie naprawdę szczere i zdziwione "matko, Ty masz mniejszy tyłek niż przed ciążą!! nic tylko w ciąży chodzić" :-D

Oooooo, Piguła, ruszyło się cosik :-) I jak tam, jak tam? Idzie dalej?

O, i Kreatorka już ustawiona :-) Szkoda, że trzeba wywoływać i masaż szyjki zafundowali, no ale wreszcie się skończy :-p.
W ogóle jak piszecie o tym masażu szyjki to jestem przerażona :szok:. Chyba jednak fajnie, że będzie u mnie cesarka. Co to za pieroństwo ktoś wymyślił z tym masażem...

Porannakawa, no to cudnie Cię z lodówką załatwili :baffled:. Walnij tu sobie jakimiś fińskimi przekleństwami. Lodówki nie naprawisz, ale może Ci ulży :-D.

Zozzolka pisze:
Dzag wrzuc jeszcze raz link do tej ksiazki o rozwoju dzieci od 0-10.
Proszę bardzo: Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat. Poradnik dla rodziców, psychologów i lekarzy - Ilg Frances L. za 31,49 zł | Książki empik.com

Rumcajsowa hanka, a co Ty się wiekiem przejmujesz :-D. 50-tki nie masz - no to by mogło nieco zadziwić. Moja przełożona starała się długo o dziecko z drugim mężem, zaszła w ciążę prawie równo ze mną, ale w połowie ciąży poroniła. Teraz już znowu się stara. Kobieta ma 43 czy 44 lata. Lekarze leczą, pomagają, a nie dziwią się.

Jutro mam wolne. Poza odstawieniem dziecka do przedszkola nie muszę nigdzie wychodzić. Ciekawe - zmarnuję dzień czy się zmobilizuję do zrobienia czegoś :-p.

reklama
Tak tu piszecie o braniu męża w obroty, a mnie to już chyba błona odrosła i jeszcze miesiąc czekania przede mną...

Zozzolka o kupkach mogę rozmawiać, a kolki miejmy nadzieję, że się nie pojawią i nie będzie potrzeby o nich rozmawiać :-)

Blanka śpi, mam do trzech godzin snu i zamierzam to wykorzystać :-)Dobrej nocy Kochane. Może jak tu rano wejdę to przeczytam o nowych maluszkach na świecie :-)

Dzag nic się nie ruszyło. Wrzucam na luz bo się wykoncze. Pomoczylam się w wannie. Zapalilam świeczki, był klimat............. I Franek za drzwiami "maaaamooooo mogę z Tobą porozmawiać?! " okazało się ze chciał mi powiedzieć ze Wojtek, kumpel z przedszkola wymiotowal wcziraj w nocy :'( :'( :'( mimo to odpoczelam. Teraz mój M wobec którego miałam niecne zamiary chrapie na sofie:-/ ja mam.gazetę i za chwilę idę spać. Dobranoc dziewczyny :-*

Hahaha Piguła :-) Dzieci są rozzbrajające :-) Mój Tymek też ostatnio obudził się w środku nocy, zaczął coś bredzić od rzeczy, ja oczywiście potakuję byleby spał i proszę żeby się położył a ja go przytulę i szybko zaśnie. A on: "mamusiu, ale czy możemy o tym teraz porozmawiać?" No kurcze trzyipółlatek :-D Czasem ma niezłe teksty...

Dopiero dałam radę wejść na forum, a tu tyle do Czytania, i już zapomniałam napisać co Której chciałam :-/

Agak widzę,Że na podobnym etapie ciąży jesteśmy. U mnie dziś 37t5d, a co do ustalania daty, wiem,że Adaś i tak pi swojemu zrobi,a ja sobie mogę chcieć...:-)

Domi, dziś jak jadłam na obiad pierogi z kapusta i grzybami (chyba już ostatni raz w tym roku)myślałam i Tobie, nie wiem dlaczego, he he :p

Kurcze, przerażające są te Wasze przenoszenia, masaże szyjki, wywołania...aż strach pomyśleć co mnie Czeka...:-/ i teraz się zastanawiam czy aby porid naturalny jest lepszy od cc :-/

W środę mam wizytę u swojego gin, ciekawe co powie, jak tam sytuacja u mnie...,

Dzag, 7 godz w pracy? Wow, dobra jesteś :-)

Ja dziś też sama na noc, Mąż będzie dopiero jutro wieczorem :-/ jutro czeka mnie sterta prasowania, obym znów jakże "ważnego" powodu nie znalazła,żeby to ominąć :-)
Szkrabek, widzę,że dostałas związki parowe, mi Maz kupił w zeszłym miesiacu. prasuje Sie super, ale z deski na podłogę skrapla mi się woda, Tobie też? Masakra jakaś, nie wiem co z tym zrobić :-/

Spokojnej nocy Dziewczyny życzę :-)

Apolinka. Niestety wyrzut pary jest tak silny że woda się skapla i leci na podłogę. Ja podkladam ręcznik lub szmate i jest git :)
A żelazko jest super hiper :) jaram się nim do tej pory :)

Dzag - 7h Wow a miało być "na chwilę" :) taaaaaa skąd ją to znam ;)

Domi? A Ty jak pod wieczór?

Ją już pó pizzy i serialu idę spać. Może tym razem skurcze dadzą mi spać.
Dobranoc! :)

reklama
Quchasia gratuluję!!! [emoji177] cudownie :))

Ja wzorem Domi dzisiaj wlasnie pożarłam jajecznicę i pomidora plus 3 kromki chleba. Specjalnie tak w nocy. Stwierdzilam, że jutro pewnie będą mnie długo trzymać w niepewności i umrę z głodu :/ więc przynajmniej dłużej bede miała pełny żołądek bo tak o ostatni posiłek jadłam o 18 :p i o 8 rano umierałam z głodu zazwyczaj.
Czy na czczo znaczy, że mogę wypić herbatę? Ziołowa np? Chyba tak co?

Do góry