reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Witam ,
za każdym razem jak chwilkę do Was nie zaglądam a później zaczynam czytać to jest taki dreszczyk emocji, że może już któraś tuli dzidziusia... A tu nic, widzę że Grudniówki zaciskają nogi na maxa :-D
Ale już w piatek mamy PEWNIAKA - Śliwka trzymam za Was kciuki!!
OlaSzy za Was również, Ty tez pewnie będziesz jedną z pierwszych rozpakowanych..:-)

Hej Laseczki !
Ja sie melduje ze zyje :tak: i nadal w dwupaku . Mialam ciezki zeszly tydzien a na koniec siadl mi komp i polowa klawiszy nie dziala :-( wiec tylko czytalam na fonie bo nie potrafie z niego pisac . Dzisiaj kupilam nowego lapka wiec wracam :-D. Mam rozwarcie na palec ale szyjka bez zmian co do dlugosci :eek: zaciskam nogi ...oby do grudnia . Zeszly tydzien dal mi tak w tylek ze skurczami ze juz w tym szpitalu mnie dosyc mieli bo co chwile do nich wydzwanialismy i jezdzilismy....normalnie pewnie bym nie panikowala ale szykuje mi sie raczej szybki porod i nie mam ochoty urodzic w domu .....oby do piatku bo wtedy bedzie dla nich skonczony 36 tydz (ianczej niz na suwaku*) i nie bede musiala jechac do wiekszego miasta do szpitala o wyzszej referencyjnosci. Dla malej mam juz wszystko wlacznie z lezaczko-hustawka , karuzela i innymi bambetlami . Mam zaladowana waliche jakbym na miesiac jechala :szok:....ehhh reszte dopisze po poludniu musze po dzieciaki leciec .

Ola , Sliwka trzymam za was mocno kciuki :tak::tak::tak:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ladne rzeczy sie dzieja, Ola Sliwka trzymam kciuki :-) :-) :-) .
A ja wcz wieczorem mialam takie bole jak na okr i plecy 4 x co 15 min i 3 x w nocy ale jak narazie cisza. Dzis gin o 17, ktg i usg zobaczymy co i jak.

KulkaPrzytulka, muszę przyznać, że +4kg na etapie ósmego miesiąca ciąży brzmi dość strasznie :eek:. Cukrzyca cukrzycą, ale i tak brzmi strasznie.
Śliwka, no to wiadomość! :-) 20 listopada pierwsza grudniówka. Już pewnie kręcisz tyłkiem na łóżku z niecierpliwości i ciekawości :-D. Wykorzystuj ostatnie chwile wolności. Szkoda, że jednak cesarka, ale co tam. Byleście obydwie zdrowe były :tak:. Jeeeejuuuu... Ty już będziesz się opiekować pełną gębą Pesteczką, a ja dopiero powoli będę się do tego zbierała i czekała. Grrr :-p. 2,5kg... ale będzie kruszynka :rolleyes2:.

Ja już po tournee po sklepach na mieście, w końcu podrzuciłam do poradni ortopedycznej skierowanie Tymka a tak mi nie po drodze cały czas było :-p. Aenye, przez Ciebie nakupiłam pełno akcesoriów do zrobienia ozdób świątecznych. Cudne cuda na necie widziałam i muszę sama porobić co nieco :-p. Ty niedobra kobieto Ty ;-). Poza tym zrobię od razu ozdobę choinkową na konkurs do przedszkola, potem będzie wisiała na choince w sali Tymka. Zrobię taki łańcuch z figurkami z fistaszków :-). A teraz lecę do garów...

Hej dziewczyny, na forum jestem pierwszy raz na razie sie orientuje co i jak, wiec za jakies błędy sorki, czytam was troche i widzę ze juz dzieciaczki sie spiesza na swiat, trzymam kciuki, u mnie ta sama sytuacja leżałam w szpitalu dostałam sterydy na rozwój płuc małej i tak z dnia na dzien chce wytrzymac jak najdłużej a termin dopiero mam na 26 grudnia..pozdrawiam Was serdecznie

Wpadam na chwile bo sie spieszę z szykowaniem do lekarza. Wyobrazcie sobie ze przyszedl hausmajster i w brodziku wsadzil taka spirale i krecil gleboko. Co wychodzilo? Peeeelno jakichs czarnych wlosow + kamyczki albo od rybek albo od kota!!! :O jakis debil musial wczesniej przed nami mieszkac...serio. myslalam ze zwymiotuje. Teraz jestem u tesciowej . Szybki prysznic bo o 14:45 szwagierka po mnie przyjezdza i jedziemy do ginki. Ale mam skurcze teraz. Chyba z nerwow bo szybko wszystko musze ogarnac.
Pozniej was doczytam i poodpisuje :* do pozniej!

Qrde nie moge sie przyzwyczaic do tego kompa :-( ... za maly , za ciemny ekran... nie wiem cos mi nie gra.

Jakies dziwne przeczucie mam ze nam Ola na porodowce lezy z akcja pelna para :szok:

Dzag hymmmm ja tez sie bujam z waga plus 3,5 - 4 kg ...lekarka powiedziala ze u cukrzykow ktorzy trzymaja diete to jest normalne.

aaa tak z innej bajki powychodzily wam takie wielgasnie zyly na piersiach ? Pierwszy raz takie mam :eek:

Aenye tez jestem pod ogromnym wrazeniem ozdob wlasnorecznie robionych :tak: Mam identycznego hopla na punkcie ozdabiania okien i ogolnie calego domu :-) Juz sie nie moge doczekac. Plus moj dodatkowy "jobel" na punkcie swiec i woskow Yanke Candle ...nie ma woskow nie ma swiat ...uwielbiaaaaaaaaaaam!!! :-) ps. Trzymam kciuki zeby sprawnie poszlo z przeprowadzka :tak:

Domi to na bank zwirek ... jak mielismy kocisko i najstarszy syn czyscil kuwete... to czasami zwirkiem sylikonowym zapychal nam w lazience odplywy bo sie Hrabiemu nie chcialo wyzucic ...straszznie ciezko sie pozbyc z rur tego swinstwa .:-(

Ostatnia edycja:
reklama
dzag, ja niestety przed ciążą miałam nadwagę :(więc jak teraz mam +4 kg to moja gin mówi, że jest ok :) W pierwszej ciąży też malutko przytyłam przez dietę cukrzycową.

Do góry