reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Witam ,
za każdym razem jak chwilkę do Was nie zaglądam a później zaczynam czytać to jest taki dreszczyk emocji, że może już któraś tuli dzidziusia... A tu nic, widzę że Grudniówki zaciskają nogi na maxa :-D
Ale już w piatek mamy PEWNIAKA - Śliwka trzymam za Was kciuki!!
OlaSzy za Was również, Ty tez pewnie będziesz jedną z pierwszych rozpakowanych..:-)

Hej Laseczki !
Ja sie melduje ze zyje :tak: i nadal w dwupaku . Mialam ciezki zeszly tydzien a na koniec siadl mi komp i polowa klawiszy nie dziala :-( wiec tylko czytalam na fonie bo nie potrafie z niego pisac . Dzisiaj kupilam nowego lapka wiec wracam :-D. Mam rozwarcie na palec ale szyjka bez zmian co do dlugosci :eek: zaciskam nogi ...oby do grudnia . Zeszly tydzien dal mi tak w tylek ze skurczami ze juz w tym szpitalu mnie dosyc mieli bo co chwile do nich wydzwanialismy i jezdzilismy....normalnie pewnie bym nie panikowala ale szykuje mi sie raczej szybki porod i nie mam ochoty urodzic w domu .....oby do piatku bo wtedy bedzie dla nich skonczony 36 tydz (ianczej niz na suwaku*) i nie bede musiala jechac do wiekszego miasta do szpitala o wyzszej referencyjnosci. Dla malej mam juz wszystko wlacznie z lezaczko-hustawka , karuzela i innymi bambetlami . Mam zaladowana waliche jakbym na miesiac jechala :szok:....ehhh reszte dopisze po poludniu musze po dzieciaki leciec .

Ola , Sliwka trzymam za was mocno kciuki :tak::tak::tak:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ladne rzeczy sie dzieja, Ola Sliwka trzymam kciuki :-) :-) :-) .
A ja wcz wieczorem mialam takie bole jak na okr i plecy 4 x co 15 min i 3 x w nocy ale jak narazie cisza. Dzis gin o 17, ktg i usg zobaczymy co i jak.

KulkaPrzytulka, muszę przyznać, że +4kg na etapie ósmego miesiąca ciąży brzmi dość strasznie :eek:. Cukrzyca cukrzycą, ale i tak brzmi strasznie.
Śliwka, no to wiadomość! :-) 20 listopada pierwsza grudniówka. Już pewnie kręcisz tyłkiem na łóżku z niecierpliwości i ciekawości :-D. Wykorzystuj ostatnie chwile wolności. Szkoda, że jednak cesarka, ale co tam. Byleście obydwie zdrowe były :tak:. Jeeeejuuuu... Ty już będziesz się opiekować pełną gębą Pesteczką, a ja dopiero powoli będę się do tego zbierała i czekała. Grrr :-p. 2,5kg... ale będzie kruszynka :rolleyes2:.

Ja już po tournee po sklepach na mieście, w końcu podrzuciłam do poradni ortopedycznej skierowanie Tymka a tak mi nie po drodze cały czas było :-p. Aenye, przez Ciebie nakupiłam pełno akcesoriów do zrobienia ozdób świątecznych. Cudne cuda na necie widziałam i muszę sama porobić co nieco :-p. Ty niedobra kobieto Ty ;-). Poza tym zrobię od razu ozdobę choinkową na konkurs do przedszkola, potem będzie wisiała na choince w sali Tymka. Zrobię taki łańcuch z figurkami z fistaszków :-). A teraz lecę do garów...

Hej dziewczyny, na forum jestem pierwszy raz na razie sie orientuje co i jak, wiec za jakies błędy sorki, czytam was troche i widzę ze juz dzieciaczki sie spiesza na swiat, trzymam kciuki, u mnie ta sama sytuacja leżałam w szpitalu dostałam sterydy na rozwój płuc małej i tak z dnia na dzien chce wytrzymac jak najdłużej a termin dopiero mam na 26 grudnia..pozdrawiam Was serdecznie

Wpadam na chwile bo sie spieszę z szykowaniem do lekarza. Wyobrazcie sobie ze przyszedl hausmajster i w brodziku wsadzil taka spirale i krecil gleboko. Co wychodzilo? Peeeelno jakichs czarnych wlosow + kamyczki albo od rybek albo od kota!!! :O jakis debil musial wczesniej przed nami mieszkac...serio. myslalam ze zwymiotuje. Teraz jestem u tesciowej . Szybki prysznic bo o 14:45 szwagierka po mnie przyjezdza i jedziemy do ginki. Ale mam skurcze teraz. Chyba z nerwow bo szybko wszystko musze ogarnac.
Pozniej was doczytam i poodpisuje :* do pozniej!

Qrde nie moge sie przyzwyczaic do tego kompa :-( ... za maly , za ciemny ekran... nie wiem cos mi nie gra.

Jakies dziwne przeczucie mam ze nam Ola na porodowce lezy z akcja pelna para :szok:

Dzag hymmmm ja tez sie bujam z waga plus 3,5 - 4 kg ...lekarka powiedziala ze u cukrzykow ktorzy trzymaja diete to jest normalne.

aaa tak z innej bajki powychodzily wam takie wielgasnie zyly na piersiach ? Pierwszy raz takie mam :eek:

Aenye tez jestem pod ogromnym wrazeniem ozdob wlasnorecznie robionych :tak: Mam identycznego hopla na punkcie ozdabiania okien i ogolnie calego domu :-) Juz sie nie moge doczekac. Plus moj dodatkowy "jobel" na punkcie swiec i woskow Yanke Candle ...nie ma woskow nie ma swiat ...uwielbiaaaaaaaaaaam!!! :-) ps. Trzymam kciuki zeby sprawnie poszlo z przeprowadzka :tak:

Domi to na bank zwirek ... jak mielismy kocisko i najstarszy syn czyscil kuwete... to czasami zwirkiem sylikonowym zapychal nam w lazience odplywy bo sie Hrabiemu nie chcialo wyzucic ...straszznie ciezko sie pozbyc z rur tego swinstwa .:-(

Ostatnia edycja:
reklama
dzag, ja niestety przed ciążą miałam nadwagę :(więc jak teraz mam +4 kg to moja gin mówi, że jest ok :) W pierwszej ciąży też malutko przytyłam przez dietę cukrzycową.

Do góry