reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Sliwka trzymajcie sie musi byc dobrze &&&& nieraz dziecku szybciej mozna pomóc poza organizmem mamy, lekarze wiedza co robią &&&&

Olaszy ten odkurzacz mnie ciekawi :D, a karczerem myjesz w domu czy jak? Bo o jefnym oknie na zewnatrz tez mysle zeby go m potraktowal karczerem, ale te w srodku to niebardzo ;), pewno te koncowki wypasione jakies?

Moj m tez pucuje podlogi odkurza, robi zakupy a ja leżę... wcziraj mi wrozyl zepojde do szpitalanaprzyszly tydzien juz bo źle wygladam :0,
Jeszcze tesciowa mnie dzis rozwaliła, ze jej co rano szkoda malej ze mosi chodzić do żłobka, bo jej dzieci nie chodziły, no tak z jej matka byly a ona i tak nic nie robila w domu na gotowe wracala z pracy. Z takim jej podejsciem wcale sie nie dziwię ze byly takie cyrki jak ja bylam w szpitalu bo teraz odpukac rewelacja, odstawiam i odbieram dziecko zadowolone, nakarmione, po spacerze, widac po wadze ze lepiej jada a dla mnie to lepiej byc nie moze, ze mna to tylko tv oglada i tyle ja nawet na spacer nie pójdę z nia bo mnie ciagnie brzuch.

Ostatnia edycja:
reklama
Boże dziewczyny a ja rycze i nie wiem co robic... siostra dzwonila ze z naszym psem cos sie od rana niedobrego dzieje. Wymiotuje żółcia, przerwaca sie, wykreca jej łapy... teraz chwilowo jest ok, siostra ja polozyla i pilnuje jej. Psina napila sie wody troche i zasnela. A co moi rodzice? Zaden nie bedzie placil za jej leczenie, jedynie na wizyte moga dac, ale jak jakas operacja to nie i lepiej uspac. No kur&&!!!!! Oni nie maja serca?! Jeden na drugiego gada ze ma dac kase. Jak mozna byc takim czlowiekiem. Z mama sie teraz tak poklocilam ze rzucilam sluchawka i nie chce nawet o niej slyszec... gdybym miala swoje pieniądze to sama bym wyslala do polski zeby zrobic jej badania, przeswietlenie itd... oby to nie bylo nic powaznego :( az mnie brzuch rozbolal z nerwow..

Justa, ja oglądam 600 Gramów Szczęścia. Każdy odcinek obejrzałam.
Zozzolka, Oli pewnie chodzi o myjkę parową do szyb. O taka: Myjki do okien | Kärcher w Polsce . Nie mam, mój brat się zaopatrzył i mu zazdroszczę jak nie wiem co. Super urządzenie.

Ja dzisiaj obiadu nie mam :-p. To znaczy wczoraj dyniową zrobiłam na 3-4 dni, to tyle z głowy. Ale drugie danie dzisiaj romantycznie w barze mlecznym, bo na 17:00 do gina idziemy. A ja uwielbiam bary mleczne, więc sobieradkę we trójkę robimy :-D.

Zozzolka - tutaj masz ten karcher do okna: http://static1.money.pl/i/nieruchomosci/produkty/4/a4a9808b6c65ef0760835c9a2d3a2500.jpg nie jest to taki karcher jaki znamy z reklam, że masz myjkę podciśnieniową i lecisz z tematem :)
a co do odkurzacza - https://www.good-design.com/wp-content/uploads/2015/03/AQUATRIO-FOUR-1200x600.jpg (Philips AquaTrio Pro), ale widziałam, że teraz Electrolux wyrzucił do sprzedaży podobny. Ja go mam od kwietnia (tak mi się wydaje) i od tego czasu ani razu nie użyłam zwykłego mopa, stary odkurzacz mam tylko na schody. Problemem tego AquaTrio jest to, że działa wyłącznie na powierzchniach płaskich (nie na dywanach, jak tylko dotknie taką powierzchnię, to się wyłącza i zaczyna świecić) - więc na panele, płytki itp. Jedno napełnienie zbiornika z wodą (można wodą, można wodą z płynem) starczy na jakieś 60 m kw. i cały czas myje podłogę czystą wodą, a brudna leci do drugiego zbiorniczka. Fajna sprawa, bo po pierwszym umyciu panele zmieniły mi kolor na jaśniejsze:-D

Justa - ma jedną wadę, nie chce mu się pracować :-pi bardzo często muszę nad nim stać, żeby skończył robić swoje zlecenia, ale nie narzekam ;-) poza tym w sprawie pracy mam wysokie wymagania, bo sama jestem pracoholikiem (niestety) i przed ciążą spędzałam przy swoich zleceniach i zadaniach nawet po 12 h, żeby zrobić jak najwięcej i niezrozumiałe było dla mnie to, że ktoś może pracować 2h dziennie, a pół dnia spędzić na rybach..:sorry:

Sliwka trzymaj sie dzielnie wszystko bedzie dobrze skoro przewoza cie do innego szpitala to tam na pewno bedziesz miec fachowa opieke. Trzymam mocno kciuki za ciebie i mslenstwo i wierze ze nawet jak teraz sie urodzi to bedzie cala i zdrowa. :-* odezwij sie jak tylko dasz rade.

Ola z takiego meza to nic tylko sie cieszyc :-) korzystaj puki mozesz :-) moj tez jest kochany i dogadza mi w kazdy mozliwy sposob ale sam od siebie to chyba by sie nie wzial za sprzatanie;-) jak go poprosze czy cos wspomne ze przydaloby sie zrobic to nie ma problemu :-)
Domi nie stresuj sie tak. Moze niech siostra wezmie ja na ta wizyte i zobaczcie najpierw co weterynarz powie. Moze nie bedzie to nic tak zlego jak myslicie.

Olaszy fajna ta myjka cena tez fajna narazie chyba poczekam z wydatkiem, zerkne ile ten odkurzacz kosztuje ;).

Edit
No cena tez ciekawa ale super sprawa przy dzieciach, ostatnio sie zastanawiamam nad takim do mycia dywanow bo u nas to co chwila cos rozlane albo nasikane ;).

U nas funkcjonuje trochę dziwny model - dawno temu podzieliliśmy się obowiązkami na zasadzie - kto co lubi robić lub szybciej mu w tym idzie. Dlatego ja wiodę prym w kuchni, więcej pracuję i do tego poświęcam się nauce (robię różne kursy, a za rok zaczynam doktorat), natomiast on szybciej i dokładniej sprząta, jako, że jego praca też ma inny charakter, to spędza przy komputerze znacznie mniej czasu niż ja i wtedy może zrobić coś dodatkowego, z czym ja się nie wyrobię.. więc jest sprawiedliwie ;-) chociaż zwykle mu pomagałam, na zasadzie - myję raz w miesiącu okna (u nas strasznie się brudzą, bo naokoło trwają budowy nowych domów i tak dalej i psy też robią swoje, jak noskami wjeżdżają w szybę :D ), odpowiadam za pranie i prasowanie (chociaż ostatnio SAM mnie w tym wyręczył). W ten sposób każde z nas jest odpowiedzialne za dom i wspieramy się we wszystkim. Poza tym też nie możemy sobie zarzucić, że jedno z nas robi więcej, a drugie mniej

Olaszy czego dziwny model? Idealny jak dla mnie ;).

Zjadlam zupe i poleglam jeszcze drugie musze zrobic bo za chwile po córkę jadę. Ale mnie len ogarnia az wstyd,
Dzis wiecej z nas widze ze ma wizyty ja jade kolo 16tej. Pewno sie dowiem kiedy ide pod nóż :0.

Olaszy taki model podoba mi się :-)
Domi to niech idą na razie na wizytę aby zobaczyć co w ogóle dolega, kurcze ty znowu musisz się martwić :-(
Dzag właśnie też oglądam wczoraj Amelka miała operacje, to też mi łezka poleciała, a i moja ulubiona para wychodziła wczoraj :-)

reklama
Justa, ja oglądam i udaję, że mnie nie rusza, bo mąż zawsze gdzieś obok :-D. Ale ukradkiem łzy ocieram. A już najbardziej ze wszystkiego działa na mnie... reklama kawy Prima :eek:. Jeeeesuuuu... Jak takiego super syna wychować? :-)

Do góry