reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Wy tak ciągle o jedzeniu i mimo, że nie znoszę gotowania itp. upiekłam dziś muffinki z jabłkami i czekoladą - pozytywnie motywujecie.:-) Zdecydowanie wole sprzątać, choc z tym brzuchem to mi już ciężko :)

reklama
O, Rumcajsowahanka, muffinek z jabłkami jeszcze nie robiłam ;-) Trzeba będzie spróbować. Cukrzyca mi wybaczy jedną muffinkę ;-) W ogóle szkoda, że mi ta cukrzyca wyszła, bo na święta uwielbiam robić i pochłaniać w wielkich ilościach Muffinki piernikowe. No i pierniczki. Ehhh... No chyba, że przed świętami urodzi się Bąbel :-) Ale wtedy to zgięta w pół po cesarke za dużo się w kuchni nie nastoję :-/ Kurczę, kto wymyślił ten grudniowy termin?!?

Domi, i jak tam po powrocie partnera do domu???

dziewczyny, jak teraz czujecie swoje maluchy?

Mój syn się zdecydowanie wyciszył - tzn. ma swoje wieczorne ekscesy, ze mi brzuch skacze. Ale ogólnie mam wrażenie, że te ruchy się takie bardzo leniwe, spokojne stały. Tylko wieczorem mi szaleje. A tak to czuję jak się wyciąga, puka, przekłada rączke czy nóżkę - często mi też w szyjkę wali czymś, nie wiem czy głową tak świdruje czy rękami... ale to już mega boli :baffled: Chyba ma już mało miejsca na kręcenie się...

Też zaobserwowałyście jakąś zmianę?

Jeszcze przed snem zajrzałam :-)

.szkrabek - moja mała rusza się też inaczej. U mnie to oznacza, że bardziej intensywnie. Dziwię się, bo przecież już teraz powinna przystopować, ale daje ostatnio czadu jak nigdy. Czasem są to delikatne pukania,a czasem wyciąga się, przeciąga i kręci, że wytrzymać nie idzie. Ale mimo wszystko uwielbiam to :-) Jednego dnia ostatnio była bardziej leniwa to zaczęłam się martwić, ale obudziła się późnym wieczorem i potem już tańcowała jak ta lala. W ogóle podczas tego wypychania mam czasem wrażenie, że mi się przez skórę przebije.

Mnie najbardziej boli jak gdzieś w okolice tylne naciska, to wtedy jakby czuję kłucie w odbycie (zastanawiam się czy to możliwe w ogóle :-D) no i boczki też mnie dosyć bolą.

Ja nie zauważyłam narazie zmian w aktywności dzidzi. Chyba miala teraz niezłą czkawke bo skakala w jednym punkcie że nie wiem:-D Ale zjadłam kanapke i jej przeszlo;-)

dziewczyny, jak teraz czujecie swoje maluchy?

Mój syn się zdecydowanie wyciszył - tzn. ma swoje wieczorne ekscesy, ze mi brzuch skacze. Ale ogólnie mam wrażenie, że te ruchy się takie bardzo leniwe, spokojne stały. Tylko wieczorem mi szaleje. A tak to czuję jak się wyciąga, puka, przekłada rączke czy nóżkę - często mi też w szyjkę wali czymś, nie wiem czy głową tak świdruje czy rękami... ale to już mega boli :baffled: Chyba ma już mało miejsca na kręcenie się...

Też zaobserwowałyście jakąś zmianę?

Dziś rozmawialam o tym z mężem że już mniej miejsca ma ;-) trochę się jeszcze roxpycha ale już nie daje aż tak popalic ;-)

Jedna wielka masakra u mnie :( jutro wam wszystko opisze, mam dosc na dzisiaj. Chce zasnac jak najszybciej, o ile bede w stanie :( spokojnej nocy wszystkim.

Az strach spytac co sie stalo domi :-\ trzymaj sie kochana. Oby ci sie dzis udalo usnac:-\ tule ♥
Szkrabek u mnie mala rusza sie czesciej i mocniej niz dotychczas. Az mnie to niepokoilo ale to juz u niej normalne sie zrobilo :-)

reklama
Domi pamiętaj,że stres jest naprawdę niewskazany - pamiętaj o Maleństwie w brzuszku! Szkrabek - ja też czuję,że ruchy są inne takie bardziej jakby Dzidziś się przepychał niż kopał. Śmiać mi się chce z tego unoszenia brzucha,a mąż się śmieje że nieraz to wygląda jak fala meksykańska :D

Do góry