reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olciastrzelec ale zaskoczenie:tak: ale najwazniejsze ze zdrowe:tak:
Ja tez nie mam pewnosci 100% co do pluci ale zawierzylam lekarzowi wiec mam wyprawke dla dziewczynki dobrze ze dostalam wiekszosc:-D
Domi szkrabek ma racje zes sie narobila to teraz odpoczywaj:happy:
W sumie to ja tez dalam popis dopiero posprzatalam lazienke od gory do dolu kuchnie odkurzylam kurze starlam na dole i umylam podlogi a teraz pranie ide wieszac i nastepne wstawic pozniej tylko obiadek dzis pomidorowa specjalnie dla Mai i kurczak tikke masala z ryzem:-D uwielbiam:-D

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
Dzag no ja tez zawsze wylewam swoje zale na meza ze butow na polke nieodstawia a jak sie w lazience rozbiera do zamiast ciuchy do kosza to obok a mnie to tak denerwuje i mowie zawsze ze po co masz robic przeciez sluzaca jest w domu itd a on na to ze itak mnie kocha i sie smieje a mi rece odpadaja:-p I masz racje co do domi jej tesciowa to gorzej niz po cesarce bo po cc jest mala rana a tutaj to chyba jak u mojej sis przez caly brzuch wiec bedzie dochodzila dlugo do siebie bo szwy w srodku miesiac sie beda goily.

Cos pralka mi sie zaciela bo wywirowac nei chce a ja musze jeszcze jedno pranie wstawic z mundurkami malej do szkoly bo juz niemam koszulki zadnej:eek: Ale sie juz narobilam i nico mi sie nieche ale z=mezus wroci to pleki wymasuej:-D

Kika dzieki kiedys Maja dawal sie czesac jak tylko chcialam zawsze innaczej i pieknie a teraz tylko kucyk albo kok az czasem jej groze ze obetne jej te wlosy do ucha i bedzie spokoj:-p Ja tez co jakis czas robie porzadek jak ty w zabawkach lalki do lalek itd ale u Mai porzadek nie potrwa dlugio niby sprzata ale nie na miejsce wiec szybko sie balagan robi a pozniej placze ze nie moze czegos znalesc:-p ale przecierz to moja wina ajjj te nasze dzieci:happy:

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

OlaSzy to miałaś wrażenia, kurde...
Szkrabek, też mnie już raz tak złapało w nocy, obudziłam się z takim bólem tylko w prawym boku, szok
Dziś też nie wyspana, 4 razy do łazienki.... o 17 idę na spotkanie z położna, ciekawe ile mi krzyknie.
Myślę żeby zapytać ja o tę bolącą pierś, bo to już długo trwa.

Myślę żeby zapytać ja o tę bolącą pierś, bo to już długo trwa.

pewnie, ze pytaj:)

Dziewczyny, ale miałam wczoraj wieczór - już myślałam, że będę rodzić wcześniaka:eek:

no to Ola miałaś przeżycia.. ale coś z tą dzisiejszą nocą było, bo ja też miałam jakieś bóle brzucha! tylko, ze tak jak mnie obudziły, to zaraz usnęłam, znowu się obudziłam przy tym bólu i usnęłam- jakoś tak dziwnie..

No niby starsza ciaza o tydzien ale w 8 miesiacu to najgorzej rodzic podobno... :(

Domi to takie jakieś utarte gadanie, które wcale nie jest prawdą. Dla dziecka wazny jest każdy dzień w brzuchu mamy!

Dzag odwiozla core do zlibka i zajechalam do lidla. Jeszcze nie otwart a juz po 8. Ludzi masa pod sklepem, caly parking zajęty. Jak otworzyli drzwi ludzie zaczęli gonic jak wariaty :0. Weszlam na końcu, a tam masakra rizdzieranie workiw wymowanie Wszystkiego. Rozmiarow 104 bylo malo, mam ten brzoskwiniowy i kurtke w gwiazdki wzielam, nad spidniami myslalam ale odlozylam bo kupilam przeciwdeszczowe ostatnio, one cieplejsze. Te kurtki i kombineziny nie są zbyt grube. Patrzylam na małego rozmuar 62-68 ale one bez stupek i raczek to odlizylam. Z lumpka mam zabudowany to wystarczy, na corke potrzebuje na zmiane bo ona sie lubi w kałuży staplac.

Zozzolka, u nas to samo było :-D. A że nie za gruby ten kombinezon to nawet dobrze, bo ja wolę na cebulkę ubrać. I też tylko z myślą o starszaku kupowałam. Ale spodnie wzięłam, mieliśmy też w ubiegłym roku i były super. Mam więc na zmianę spodnie i kombinezon, bo na sankach na pewno przemoczy. A kurtki też nie grube, bo to wszystko narciarskie były. Narciarskie to tak naprawdę taka warstwa, która ma tylko trzymać temperaturę i chronić przed wiatrem, pod to się polar zakłada czy inną ciepłą bluzę. Tak samo jak dla dorosłych.

@dzag82 no masz racje, ona nic nie zrobi. To ja tu najwiecej sprzatam odkad przyjechalam i chyba kazdy to wykorzystuje. A teraz mam tez na glowie sprzatanie mojego mieszkania. Nikt sie nie rwie. Tesciowa i tak w domu malo sprzata, predzej jej mąż ale jak jej nie bylo to tylko raz podloge umyl a z reszta czekal az ja zrobie. I jeszcze psa mam wyprowadzac i jedzenie ich dziecku robic? A on sobie wypije flaszeczke i tv pooglada. O nie nie, zona wrocila wiec niech sie kochany maz zajmie domem i pochodzi kolo niej. Ja mam dosc. I oczywiscie rozumiem ze trzeba jej pomoc, ale pomoca domowa nie jestem, ma męża ;) a po mnie i moim facecie sprzatam wszystko.
Hehe a z ta kolka nerkowa to fakt mialas zamieszania haha. No ale skad moglas wiedziec czy to juz czy nie.

@Kika7878 no wrocila i jest zamieszanie. Krzyki i awantury. W sensie kloci sie z mężem bo nie zachowuje sie jak powinien...

@Gosia25 ah ide myc szafe i ukladac ciuchy. Bo w tym stresie otaczajacym mnie na pewno urodzw szybciej ;) byle do 1listopada i bede miala spokoj wraz z G. On tez ma dosc...

Trzymaj się Domi jeszcze dwa tygodnie i spokój psychiczny na swoim jak dobrze zrozumiałam, myślę że między wami też będzie super bo co sami to sami.
Z tym lidlem to zeczywiscie szopki...ja tylko przy okazji jak jestem to wchodzę i szperam w koszach ale z brzuchami naszymi to istna szkoła przetrwania ;-)

Domi tylko sie nie przemeczaj :tak: ja za duzo na raz zrobilam i plecy bola straszelnie :eek: a juz nie dlugo i bedzie na swoim to i miedzy wami lepiej sie ukladac bedzie :-D:-D czego ci ogromnie zycze milego popoludnia ide odpoczywac i czekam na meza niebawem powinien wrocic:-) pozdrawiam
1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
OlaSzy mysle ze te skurcze to przy biegunce, skurcze jelit, mialam tak nie raz.

Bole i klucia w boku raz lewym raz w prawym tez mam.

Kurka z ta plcia to jaja niezle..za kazdym razem lek mowi mi ze chlopak i siurka pokazuje ale widac ze mozna sie pomylic.

DomiPolka ostatnio gdzies ogl program i mowili ze to nieprawda ze 7 mc jest lepszy dla wczesniaka niz 8 kazdy dzien, tydzien jest dla dziecka korzystniejszy, im dluzej tym lepiej. Obysmy wszystkie w 9 calym rodzily:-)

Do góry