reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Domipolka
trzymam kciuki zeby juz wszystko poszlo dobrze bez tesciowej na glowie itd. Nawet pokoj z kuchnia ale jak to mowia swoje 4 katy ! :tak:
Nooooo a ja bede miała 3 pokoje + kuchnia osobno + balkon + łazienka z wanną i prysznicem!!! Cudownie :-D

I cieszę się, że Twoje wyniki są dobre! To jest najważniejsze :tak: A co Twój lekarz na to, że chudniesz? Nic nie mówił? Ja od początku przytyłam już niecałe 4kg. Liczę, że do porodu za dużo nie przybędzie, hihi.

reklama
Domi_Polka - ja herbaty omijam łukiem - czasem mięty się napiję lub po prostu wody z cytryną i miodem.

Śliwka - cukrzyca nie jest wskazaniem do cc, ale zwykle wywołują poród, bo nie dają malucha przenosić, głównie przez to by nie był zbyt duży - cukrzycowe dzieci zwykle sa większe.

porannakawa - 3kg!!! ech... zazdorszczę :confused2:

Domipolka cudownie a tej wanny to Ci najbardziej zazdroszcze :-D ja zamiast wanny mam saune chetnie oddam :-D

Lekarz sie cieszy ze tak malo przytylam, u mnie kazdy kg widac cholernie bo metr w kapeluszu mam .:-D ogolnie juz przed ciaza mialam niezla nadwage :crazy:

Domi Polka ja pihe z cytryna taka zwykla wpoorzednich ciążach swirowalam a teraz odpuscilam.
Zajadam sie salami nie wiem czy wolno czy nie?

Szkrabek bakrotko ktoś mi pomoże przy corce tylko ze przy moim samopoczuciu to i rak zamalo ja sie czuje caly czas spiaca szkoda ze nie w nicy, nic mi się nie chce nawet podniesc glowy z łóżka, jak cos z jem to mi na chwile jakby lepiej a zaraz to samo. Tragedia.... jeszcze przed remontem jestesmy takim konkretnym a ja nie mam sily popakowac w kartony rzeczy ze strychu :(.

Współczuję cukrzycy.

@porannakawa saune, saune? Czy prysznic tak nazywasz? Saune to ja bym chetnie przytulila :)

@zozzolka Ja tez zajadam sie salami, oh tak pychotka!!!

Domipolka ja tam zbytnio nie swiruje pije zwyklego liptona z ctryna chociaz podobno cytryna w herbacie nie zdrowa :eek: lubie zielona i owocowe .
Szkrabek ta waga to nie masz sie co dolowac jak bylas szczupla przed ciaza to normalne ze wiecej przytyjesz ,pozniej szybko te kg zgubisz niz te co maja po 4+ 6+ . Ja bardzo utylam w zeszlym roku po zuceniu palenia :oo2: prawie 12 kg nie zdarzylam tego zzucic bo sie dowiedzialam o ciazy :sorry:

Domipolka prysznic mam ale sauna mam w osobnym pomieszczeniu..typowa finska sauna z piecem na kamienie itd, obecnie robi za graciarnie :-D Moj malz nie lubi a ja sie w ciazy boje. Byla juz zbudowana przez wczesniejszego wlasciciela ja wolalabym w tym miejscu wanne :sorry: tylko za malo miejsca zeby ja wstawic. Jak odgruzuje troche to zrobie fotke. :tak:

Domi, ale się Wam trafiło sszybko to mieszkanie :-) Świetnie. No i przy moich 54m to salony :p
A co do herbaty to ja nie słyszałam przeciwwskazań, oczywiście przy normalnym piciu, a nie hektolitrami. Ja pije earl grey'a ze 2-3 kubki dziennie. Jak kiedyś lubiłam siekiery, takie zaparzane 15 minut, tak od jakiegoś czasu już mi nie smakują - i całe szczęście - i wyciągam torebkę po 2 minutach, więc słaba.

reklama
@dzag82 no powiem Ci, że tu w DE same takie duze mieszkania. Nie wiem jak w wiekszych miastach, ale w mojej okolicy te 66m2 to taki standard jak na rodzine. Chyba ze ktos sam sobie mieszka to moze i znajdzie o polowe mniejsze. Najwazniejsze to to, żeby maluch mial dwoj wlasny pokoj.

A sluchajcie, pytanie do mam, ktore juz maja dzieci. Jak u was z waszymi mezczyznami wygladala rozmowa o kolejnym dziecku? Ja ostatnio rozmawialam z moim G i troche mnie zasmucil informacja, że wiecej dzieci juz nie chce. Zawsze myslalam, że ta dwojka ktora ja bym chciala jest ok. A tu prosze, taka wiadomosc. Oczywiscie licze w glebi serca na to, że po jakims czasie od urodzenia sie naszego pierworodnego, zmieni zdanie i bedzie chociaz chcial to przemyslec. Jak bylismy wczoraj na tych zakupach i gdy ciagle ogladal te rozowe ciuszki i futerka to z usmiechem powiedzialam mu, że coreczke to no musi mi sprawic kiedys. On tylko sie zasmial i zapytal, a co jak drugi syn bedzie, to odpowiedzialam, żeby nie krakał na zapas...wiec zamilkł ;)

Do góry