reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

a może zrób jeszcze jeden test rano, dla potwierdzenia ja zrobiłam drugi i jakoś lepiej mi się zrobiło ;) mnie dalej piersi bolą, podbrzusze już nie, czasem kłują jajniki delikatnie. @ dalej nie ma i jakoś tak po wszystkim mi się odbija...

reklama
malena100 jeśli się nie bierze żadnych leków to fałszywy wynik może wyjść tylko w drugą stronę. Jak "sikaniec" potwierdza ciążę to tylko potwierdzić u lekarza trzeba :D
po południu może wyjść fałszywie negatywny bo mniejsze stężenie hcg jest a nie w drugą stronę.

u mnie objawów brak. Czasem trochę duszno a tu wygląda na to że kończę 7 tydzień. poszukam jakiegoś kalkulatora bo mi gin nic nie powiedział konkretnie tyle tylko co w szpitalu o wiek ciąży dopytałam :D

szkrabek co wyliczam na tych kalkulatorach w necie to inna data mi wychodzi. jakos na swieta pewnie- jutro pierwsza wizyta u gina

Witam wszystkie grudniówki :) fajnie że nas coraz więcej :)
U mnie niestety ciągle całodniowe mdłości, ciężko przez to mi cokolwiek zjeść.
Nie mogę doczekać się już wizyty, bo chciałabym już się wszystkim pochwalić, Ale do 6 maja muszę poczekać.

amos ja od dzis na zwolnieniu juz jestem- jako zepracuje w szpitalu i w warunkach szkodliwych pracowac w ciazy nie moge i nie chce. do 6 maja szybko zleci zobaczysz. u mnie juz wszyscy wiedza a wizyta u gina dopeiro jutro :)

Kassia181 oczywiście jak musisz to lepiej dla swojego i dzidzi spokoju być na zwolnieniu. Ja mam teraz twardy orzech do zgryzienia, bo obecnie przebywam na wychowawczym do 2018r. :) i jak tylko potwierdzę ciążę to muszę iść do pracy aby wszystko poustalać, co mi będzie bardziej pasowało.
U nas będzie totalne zaskoczenie, bo ja więcej dzieci nie planowałam, a już na pewno nie tak szybko :), w sumie to boję się trochę reakcji mojej mamy.

Witam Was poniedziałkowo.. :)
jestem już po wizycie u gina - ciąża potwierdzona.. gorzej z data porodu :p wg OM data porodu na ok 16 grudzien a wg usg fasolka wymiary ma na 5 tydzień a nie 6 .. ale to z powodu moich nieregularnych i długich cykli miesiaczkowych...
dostałam kwas foliowy i lekarz uprzedził mnie o tym że bede musiala sie wybrac na badania prenatalne...

reklama
co do mdłości to mi jest cały dzień niedobrze :baffled: ale nie wymiotuję. Najgorszej jest to, że to uczucie przechodzi jak coś zjem, ale po 30 min znów to samo... przez to mam wrażenie, że jem co 1-2h... będę hipopotamem :confused2: mam już 1kg na plusie, a do tego doszły zaparcia i koniec...

Na zwolnieniu też już jestem, bo przechodzę hiperstymulację... na szczęście już w zaniku, ale początek był koszmarem...

amos - kurcze, ile Twój maluszek ma teraz miesięcy? Rzeczywiście szybko zaskoczyłaś :-) Będziesz miała wesoło w domu jak się drugie urodzi ;-)

Ja z powiedzeniem światu czekałam do usg serduszkowego, ale ja mam paranoję niestety, przez to, że musieliśmy się trochę napracować by sie tej drugiej ciąży doczekać. Teraz zamierzam już wyluzować :tak:

Do góry