reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

NiaNia pisze:
Staram sie mu dawać mx co 4 godz. To i tak długie przerwy biorąc pod uwage , ze wczesniej zjadł tylko 100 ml. To na niego dziwne bo zaliczał sie raczej do głodomorów. A daje faktycznie co 4 godz. żeby utrzymać jakis stały rytm karmień. łatwiej jest to później kontrolować. Z reszta w sumie on sie domaga jedzenia mniej wiecej po 4 godz. I dupa :-[

Nawet temp. mu zmierzyłam. Nie ma. Ja mysle, ze to przez zęby...Sama juz nie wiem.

Rozumiem,że łatwiej jest jak dziecko ma stały rytm karmien, ale czasem warto może poczekać.
Mój Mati je co 4 godz.ale jak jest tak, że np.śpi i budzi się po 5 godz. to wtedy dostaje jesć.

Z reguły je co 4 godz. (sam się domaga), jednak zdarza się ,że daje znać ,że jest głodny po upływie tych 4 godz. (np.30 min. pózniej)

Zresztą mam wrażenie że to mleko 2 trochę bardziej trzyma, nawet jesli dzieciaczkom się wydaje że tak nie jest.

reklama
Z drugiej strony brak nam jeszcze doswiadczenia jak to jest jak dzieci ząbkują.

Może to reguła że wtedy przez to całe rozdrażnienie mniej jedzą. :(

Ja to biore na wyczucie, staram sie dawac weronice co 4 godzinki takze aby utrzymac stały rytm karmien a jak czasami nie chce jesc to próbuje po kolejnej godzince i dopiero jak nie chce wtedy to sobie odpuszczam aż do nastepnego karmienia.
Nianiu ja bym sie tak nie martwiła na Twoim miejscu, poprostu teraz nadszedł czas że Maks nie potrzebuje tyle jedzenia tym bardziej że dajesz mu jeszcze sok i deserek. Przejdzie mu i znowu będzie jadł z apetytem , zobaczysz.
Ważne że wogóle je , bo moja mała to czasem nie chce wcale i nic nie da die zrobić

A nasz rytm dnia to jest teraz taki:
5.00 mleczko
8.30 mleczko
11.30 po drzemce wiec jest to ruchome bo czasem wczesniej deserek
12.30-13.00 zupka i ewentualnie troche mleka
16.00-16.30 mleko
20.00mleko
23.00 mleczko z kaszka kukurydzianą

czasami jak mała pośpi do 6 .00 to przesuwam jej te posiłki ale o 20.00 i 23.00 je zawsze
od przyszłego tygodnia będe chciała jej dać kaszke płynną smakową i wprowadze ją chyba na ten posiłek o 16.00 bo zauważyłam że weronika jest wtedy najbardziej głodna

Nianiu dzieci nei mają apetytu gdy:
sa chore
maja plesniawki
ida zeby
maja refluks podrażniony przełyk
zadzwoń do pediatry i umow sie na wizyte

Nianiu też uważam, że powinnaś zadzownić do pediatry. To nigdy nie zaszkodzi, a pomóc może. Niuni na pewno nic nie jest, ale ważne, żebyś Ty do siebie doszła.
Jeny, jak ja bym chciała, żeby mój Kornel trochę z jedzeniem powybrzydzał ::) On nie wytrzymuje czterech godzin, już po trzech miauczy ::) I gdybym mu dawałam 240 ml mleka to tyle by zjadł.
Dzisiaj zjadł cały prawie słoiczek zupki, myślałam, że podaruje sobie mleko, a on wtrąbił jeszcze 120!
Co ja mam zrobić??
Ma 67cm i 7700 waży. Czy ktoraś zna się na tych centylach i moze mi powiedzieć, czy moje dziecko mocno przekracza normę? :p

no zo niezly pulpecik z mojego przyszlego ziecia ;D
Asiolek sie zna na centylach. a co mowi pediatra na to ze Kornelek tak sobie podjesc lubi?

reklama
Do góry