reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2014

hej dziewczzyny..
u mnie też już wiosna, piękna pogoda dzisiaj.. a ja jakiegoś doła podłapałam.. mały znowu ma nawrót alergii, podejrzewam wit.c a alergolog prywatnie dopiero 29 marca!
poza tym jestem skonana, bąbel podnosi się i co gorsza.. od razu puszcza:szok: widac ze chce równowage łapać.. za jedną reke juz kilka kroków zrobi, alenadal sie giba..

miłego wieczoru moje drogie

reklama
Witam się!

Dziś miałam wreszcie odkładane badanie ginekologiczne i wyobraźcie sobie, że lekarz powiedział mi, ze nie muszę w ogóle czekać z następną ciążą, jeśli nie chcę! :shocked2:;-) Chyba tu jest inne podejście niż w PL. Wiadomo, ze taka decyzja wymaga namysłu, bo to obciążenie dla organizmu, ale generalnie przeciwskazań medycznych nie ma.

Co u Was?
U mnie ostatnio zamieszanie. Miałam egzamin i się uczyłam, a w międzyczasie masa spraw, która mnie pochłonęła. Ale tak to już jest...

Miłego weekendu!

Dziś miałam wreszcie odkładane badanie ginekologiczne i wyobraźcie sobie, że lekarz powiedział mi, ze nie muszę w ogóle czekać z następną ciążą, jeśli nie chcę!
shocked2.gif
wink2.gif
Chyba tu jest inne podejście niż w PL. Wiadomo, ze taka decyzja wymaga namysłu, bo to obciążenie dla organizmu, ale generalnie przeciwskazań medycznych nie ma.
:-):cool2: a Ty już gotowa jesteś na drugie bejbi? rozważacie to ?

Hejka wszystkim!

Mary, a podjęłabyś się już? Z taką mała różnicą?

:-):cool2: a Ty już gotowa jesteś na drugie bejbi? rozważacie to ?

Silmiriel, Kinga - wiecie, ja zaczęłam o tym myśleć i dostrzegam plusy małej różnicy wiekowej... :rolleyes:
Sama mam siostrę o rok młodszą. Ale wiem też, ze jednak ciężko jest mieć dwa malutkie szkrabki. Rozmawiałam o tym z moim M. i rozsądek każe nam czekać... Ale zobaczymy jak to będzie. ;-) Ja najbardziej chciałabym urodzić w kwietniu, maju lub październiku, ale jak się uda, tak będzie - czy w 2013, czy 2014. :-)

Mary, to rzeczywiscie inne podejscie niz w PL. Mi lekarz zalecil odczekac 2 lata miedzy porodami, no ale ja tez nie chcialam mniejszej roznicy wieku. Chcialam nacieszyc sie pierwszym rokiem zycia corci, zeby potem cieszyc sie druga ciaza. Chociaz juz 3 tyg po porodzie bylam gotowa do powiekszania rodziny ;-)

No i wlasnie, jak exam?

Jord - u mnie podobnie, choć przyznam, ze teraz mam mętlik, bo też chcę dać Mii 100% siebie i nacieszyć się nią, by potem móc również na 100% cieszyć się i ciążą, i dzidzią. Ale wiesz, jak to jest... Jednak chciałabym chyba zajść nieco wcześniej. Sama nie wiem. Jak wspomniałam, rozsądek każe nam czekać... :dry: A egzamin poszedł OK, ale jaki wynik? Tego dowiem się za parę tygodni. Mówili, ze ok. 5 tyg., ale wyniki mogą być już nawet za tydzień. I tak cały czas loguję się i sprawdzam jak głupia! :-D Trzy tematy do wyboru, wybrałam o imigrantach i ich stosunku do pracy.

Mia przysypia, ale zaraz pewnie się obudzi. Ja dopijam kawkę i rozważam zjedzenie śniadania. :-D
Miłego weekendu!

hej dziewczyny :) mi też już się marzy drugi szkrab i chciałabym zacząć się strać po drugich urodzinach synka czyli we wrześniu tego roku ale co z tego będzie to nie wiem... nie wykluczam że nasza sytuacja życiowa zmusi mnie do przesunięcia starań o rok...

85justyna - witaj i rozgośc się, bez względu, jak się Wam plany ułożą! ;-) Choć życzę, zeby po Waszej myśli! :-)

Co ja widzę mary rozważa kolejną ciążę:-Dzaraz będzie wysyp tylko ja na końcu zostanę:zawstydzona/y:
Justynko - witaj rozgość się u nas wygodnie :tak:
ja planuję ciążę w 2013 roku tak żeby urodzić w 2014 jak się da wcześniej to nie będę się wstrzymywać ,ale puki co mój lekarz nie pozwala za dużo leków biorę silnych psychotropowych może z czasem zmniejszę dawki i wtedy będę mogła się postarać idę niedługo na wizytę kontrolną więc zagadam na ten
temat.

Obiadek już mam podszykowany zaraz obiorę ziemniaczki i będę się lenić:-)

reklama
witajcie!
mary no to super, że już zielone światło jest.. teraz tylko zweryfikować swoje plany..i do dzieła:-D a egzamin na pewno poszedł super!

ja sama nie wiem ile tej różnicy chciałabym.. raz myślę, że dwa lata raz że trzy:tak: ale chyba skończy się na trzech latach, bo inaczej już za 2 m-ce musiałabym się starać, a jakoś nie chciałabym jednak tak od razu po odstawieniu małego od piersi.. no nie będę ukrywać..chciałabym się móc w końcu napić piwa czy wina:rofl2: więc zaczniemy pewnie za rok około maja.. inna sprawa, że ja od niedawna cieszę się, że mogłam zapomnieć o skutkach porodu..no i okresu narazie rak, co oczywiscie nie świadczy, że nie mogłabym zajść.. ale jednak nie;-) chociaż od jakiegoś tygodnia ciąglę myślę o ciąży, porodzie i opiece nad takim noworodkiem

a i dostrzegam plusy niewielkiej różnicy wieku.. jeden spory to brak zazdrości między dzieciakami - a to już dużo.. taki trzylatek potrafi sporo napsocić "na zlość" lub po prostu dlatego, że czuje się odsunięty, ale trudno.. będziemy mu tłumaczyć i obdarowywać bezwarunkową miłością aby czuł się kochany..

miłej niedzieli

Do góry