reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

piszcie piszcie o fajnych poloznych to moze sie przelamie :p ja po tej co przychodizla do Mai mam traume do dzis ;-)

Elus a ta pani Kasia to skad ? jak sie do niej zapisac ?

reklama
Cortina, to jest Pani rzecz jasna z ZG i wcześniej miała swoją szkołę rodzenia przy szpitalu, a od jakiegoś niedługiego czasu mieści się ona na Zamenhofa w przychodni. Link do strony szkoły: Kurs. Szkoła Rodzenia Zielona Góra "Dla Rodziców" tam znajdziesz też namiary na Panią Kasię :-) swoją drogą Pani Kasia ściśle współpracuje również z Panią Danusią Kamińską z poradni laktacyjnej - także obie panie są bezcenne!:-)

Z tego co pamiętam, Rita chyba też ma Panią Kasię jako położną wybraną.

edit: Cortina, jeszcze jedna rzecz, która może Ciebie zainteresować: Pani Kasia ściąga szwy po cesarce,a wiem, ze nie każda położna to robi... jednak łatwiej jak ktoś do ciebie przyjdzie i je ściągnie, niż jak tydzień po porodzie masz lecieć do szpitala...;-)

Ostatnia edycja:
Ja za położną miałam panią Elę Kurpisz która współpracuje z panią Kasią z Zamenhofa. Jest dostępna pod telefonem prawie o każdej porze dnia i nocy. Na wizyty przyjeżdża ze swoją wagą a to było dla mnie ważne żeby kontrolować wagę syna, poza tym ściąga szwy jak się ją poprosi, sprawdza cyce, pomaga przy przenoszeniu ciąży. Babeczka pracuje też na patologi ciąży w szpitalu i jak tyl;ko ma dyżur to przychodzi na oddział sprawdzić co u was...

Skorupka właśnie to tak wygląda że dzwonisz do takowej położnej i mówisz: Wybieram Cię !!!! a tak na serio... W szpitalu możesz dostać telefony do położnych w ZG. wybiersz sobie panią i dzwonisz. Jeśli kobitka nie będzie już w stanie ciebie sobie dopisać to ci o tym powie i każe szukać dalej, ale wątpię żeby tak się stało. Potem już umawiasz się położną przed porodem i wypełniacie tonę papierologi i umawiacie sie na potencjalne kolejne spotkania.

Hej :)
Jestem tutaj nowa i postanowiłam się przywitać :)
Co prawda nie jestem z ZG, ale z Nowej Soli. Jestem przyszłą mamą Maluszka, który/a ma urodzić się w kwietniu.

Czy któraś z Was będzie rodzić w NS?
Pozdrawiam :)

reklama
mysiak witaj!

cortina niestety słonice ze zapadają w sen zimowy;-)a przydałoby sie tak zasnąć i obudzić jak już będzie po wszystkim;-)

Do góry