reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

cortina,sliczne wymiary :) Sebek sie urodzil w 40 tyg - w dokladny dzien wyznaczony przez dr S - i wazyl ponad 3500 :)
Ciekawe jak bedzie z Lilką :)

reklama
oDzień dobry:)
U mnie dziś wizyta o 17.ASKLE a ty miałaś USG4D??bo chyba pytałaś kiedyś na forum ale nie pamietam czy byłaś?
Laski a wy miałyście kontrole z ZUSU w domu??:-)

anulus w domu kontrolują gdy ktoś na zwolnieniu ma, ze musi leżec.... a jak masz zwolnienie ze mozesz chodzic to wtedy wzywaja na komisje i sprawdzają zasadnosc zwolnienia.

MYSIAK dzięki;-)Bo koleżanka mnie nastraszyła ze jak przyjdą a ja na kawce gdzieś bede to moge sie gęsto tłumaczyć.Mysiaczku dzięki za namiary na fotografa:-)

Hej :-)

Askkle ja w te pomiary z usg to wierze slabo, Maja miala mieć 2,8kg a urodziła się 3,4kg wiec nawet z tolerancja usg -/+ 10% spora różnica ;-)
Ale ci dobrze no ! Dziś ostatni dzień i weekend masz, później 5dni popracujesz i L4 :-)

Anulus udanej wizyty :-)
Mnie ZUS nie odwiedzil a na zwolnieniu jestem od 6tc, juz chyba nie zdążą :-p
Z tego co wiem w ZG tylko 3d, 4d w zg nie ma chyba jeszcze nikt.

hej
nie bylam na 3d czy 4d. nie zapisalam sie i w sumie juz chyba nie zapisze...

moja siostra 4 lata temu jak byla w ciazy miala kontrole z ZUSU to nawet sprawdzali czy leki ma wykupione,ktore lekarz jej zalecil.
Ale taka prawda - kontroluja tylko wtedy jak sie ma na zwolnieniu,ze "pacjent" musi lezec, a jak "moze chodzic" to nie przychodza, bo moga sie przejechac na darmo

Ja jestem na zwolnieniu od 11 tc i miałam 1 (pacjent ma leżeć) i nikogo nie było. Na początku się stresowałam i nie wychodziłam z domu, ale przecież tak się nie da, a to zakupy drobne, a to poczta, wiec stwrdziłam, że co ma być to będzie, ja wychodzę, przecież jeść coś muszę. A teraz na koncówkę ciąży pani dr wystawiła mi zwolnienie z 2 (pacjent może chodzić), więc już w ogóle bez stresu... Wiem, że z ZUSem to czasem ciężka sprawa, ale jak Cie nie zastaną, to zawsze możesz powiedzieć, że pod prysznicem byłaś, albo mocno spałaś i nie słyszałaś dzwonka do drzwi :p

doktor S. daje raczej l4 chodzace, bynajmiej ja mam kazde chodzace ;-)
snieg pada, a ja juz mialam nadzije ze wiosna tuz tuz :rofl2:

reklama
smutna, Cortina ja tez zawsze mam z "moze chodzic" a komisje jedną juz przeszłam jak byłam na zwolnieniu po poronieniu. facet mnie przerył psychicznie, a ja już byłam wtedy w tej ciazy i na drugi dzien przerazenie bo plamienie. Na szczecsie szybko przeszło i jest ok.

Do góry