reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Spoko vii poczekamy na pewno bo my tez zasmarkane na maxa :( zwariować można :/ ani się z chałupy ruszyć, w domu szału można dostać. Dobrze że teraz mamy się gdzie ganiać ;)))
tylko niestety u nas katar nie jest przeźroczysty, choć bardzo chciałam wierzyć że to od zębów... Zaraz też idę do apteki po to euphocośtam.

reklama
Hej ho,

u nas bez zmian ;) uzależnienie od smoczka w dzień jest dobijające, ja go chowam, ona znajduje :p Nabyłam cienkie rękawiczki dla L., bo ręcę po spacerze ma jak kostki lodu, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby jednopalczaste były w użytku, gdyż L. zbiera niemal wszystkie liście z chodnika.. A jak tu złapać ogonek :p

Sallis - przyjemnego ganiania się ;)
Vii - zaszalałaś w aptece! A Bioaron będzię podawała też po odkatarzeniu się?
Paulineczka - oby nic poważnego lekarz nie stwierdził!

Nieustające życzenia ZDRÓWKA!!!

w kaphal na dziecięcym widziałam pięciopalczaste ;) nawet kupiłam, ale płacz jest straszny jak dziecku zakładam ;) muszę jakiś chytry plan obmyśleć jak ją przekonać ;)

Juhu,
sallis - home sweet home ;) niech się farba dobrze ścian trzyma :)

Ja kupiłam chyba w Dariuszu w zeszłym roku rękawiczki 2 palczaste z tych cieńszych. I to chyba póki co dobre rozwiązanie bo daje się jako tako założyć szybko i auto trzymać i podnosić z ziemi się da :)

No i wywołałam bunty dziecięce z zaciszy domowych :) okazuje się, że większość naszych pociech ma coś na sumieniu w temacie. Nie czuję się już osamotniona w zmaganiach :)

Dziś okazało się, że jestem uczulona na trawy i drzewa liściaste :| czego to się człowiek może dowiedzieć na stare lata...

sallis - no ciesze sie baaardzo :) to moze bawcie sie w chowanego i niech dluuugo nie udaje sie znalezc mamy ;)

katoryba - M ostatnio uslyszal ze jest na jablka uczulony :p to co spacery po lesie zawieszone? ;)

vii, paulineczka - zdrowka dla dziewczyn :*

maja nie daje sobie zalozyc tych 5palczastych rekawiczek, zbyt niecierpliwa jest. duzo takich widzialam w 5-10-15. my kupilysmy w c&a 2palczaste i tez nie jest zbytnio zafascynowana noszeniem tego ale jak ostatnio pokazalam ze mama takie ma i ze da sie w tym robic papa i wysylac caluski to sie troche przekonala ;)

a propo mieszkan to my cos pecha do paneli mamy... woda nam z zamrazalki pociekla i panele nasiaknely :/ no ale takich oczywiscie juz nie produkuja wiec jakbym chciala wymieniac to na inne a wtedy to cala jadalnia i przedpokoj. czyli mamy kolejne fale dunaju w domu ;)

Helo:)

Nasivin to typowe krople do nosa-lek, który obkurcza śluzówkę, podaje się go do iluś tam dni, nie cały czas. Euforibumcośtam to homeopatyczny lek, dlatego można go stosować praktycznie przez cały sezon jesienno-ziomowy, tak profilaktycznie. Powoduje, że wydzielina "spływa". Działa oczyszczająco i nawilżająco też. Ze żłobkowej apteczki dr Szumlicz radziła, zeby w tym chorobowym okresie pędzlować też nosek 2xdziennie mieszanką z 1 łyżki parafiny i max. 5 kropel propolisu. Skręcić taki bacik z waty, namoczyć, wepchnąć do nosa i połaskotać trochę:)

Sallis wow!!! Przefajowo, przecudownie! Tylko parapetówę poproszę w sobote:) Bo nie wybaczę!

My kupiliśmy komplet w Lidlu, taka cieplejsza czapka, szalik i 5 palczaste rękawiczki.

Witamy się;)

U lekarza osłuchowo coś tam słychać na oskrzelach, ale na razie nic groźnego;) Mamy podawać pulneo i jak do niedzieli sie nie poprawi to mam wykupić receptę z lekami, które mi przepisała:) Po podaniu pulneo zaczął jej leć wodnisty katar... jeju jak dziecko chore to nie mam na nic chwili.. maruda straszna.. płacz co chwile jak coś się jej nie podoba..

Miłego dnia;)

Witajcie:)

Zdrówka wszystkim chorującym i snu tym niewyspanym:)

Sallis - Domi już śpi "na swoim"? Byłyście już może na szczepieniu tym po 16 miesiącu? Mi to teraz spędza sen z powiek. Boję się, że po pierwszym ukłuciu nie da sobie wbić igły jeszcze dwa razy:(.

Marzenka - faktycznie coś często Was "zalewa". Oby ostatni raz:) Gratki dla Majeczki za chodzenie:*

Katoryba - to dlatego tak smarkałaś w lesie:)Czyli tylko do iglastych lasów trzeba się wybierać - ten przed Przylepem jest idealny.

Emri - pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja mam czasem ochotę ociec od Jaśka:) Najbardziej irytuje mnie, jak coś chce, żeby mu podać i tak stęka przy tym, a ja nie wiem o co dokładnie mu chodzi i on się wścieka wtedy i ja tez i razem wściekli siedzimy.Jakie prace Filcio robi w żłobku?

I tak odnosząc się do tematów, które opuściłam:

Ja zrobiłam tylko sok z aronii do słoików i buraczki, chociaż miałam wielkie plany przetworowe.W następnym roku pewnie czasu nie znajdę, bo będę już pracować.

Ten syrop z cebuli jak długo można przechowywać?

U nas też zaczyna się wychowywanie. I tak fajnie zaczął patrzeć mi w oczy, jak robi coś niedozwolonego, a czasami nawet sam siebie skarci - kiwa paluszkiem i mówi "nu nu nu" i wie, że tym mnie rozśmieszy - cwaniak mały.No i zaczął rozrabiać już tak na poważnie, np. wrzucił maskotkę do sedesu, rozerwał moje korale, potłukł salaterkę, przegryzł taty słuchawki, poprawił swoje bohomazy na ścianie w przedpokoju, zjadł papierowy autobus i ciągle podjada papier toaletowy.

Myślicie, że już można zacząć podawać mu miód?

Pozdrawiam, Was wszystkie:)

reklama
Do góry