reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

emri to ja bylam najmlodsza do tej pory;)

vii powodzenia z goscmi brak wody wspolczuje

co do spania u nas tez kiepsko wstaje nam 5:30-6 ja jestem nie przytomna no ale zasypia ostatnio juz po 18 ale jak chcialam przetrzymac to bylo to samo

kasiu co do filmu to na glownym maju dzisiaj wlasnie bobasy polecali juz sciagniety czeka na ogladanie;)

a my lecin na morfologie z mala aj znowu klucie

reklama
vii - moja tez wczoraj o 21 zasnela, po 1,5 godz glaskania :/ dobrze ze napisalas o tej zmianie czasu bo zupelnie zapomnialam :) a w ktora to teraz strone? i nie dziwie sie ze Hanik omija raczkowanie, w koncu w doroslym zyciu sie nie przydaje ta umiejetnosc ;)

anias - zdrowka! kurcze bidna Nadia no i ty :(

u nas z nockami klasycznie 1 pobudka ale codziennie o innej godzinie ;) eh pogoda do d*** chyba caly dzien w domu spedzimy :(

CZESC WSZYSTKIM
pamietacie jak szczepiliscie swoje maluchy pierwszy raz ? My mamy szczepienie w środę i się zastanawiam jak szczepic kłuć kilka razy czy jedna wspolna, a szczepiliscie na pneumokoki i rotawirusy jesli tak to w jakiej aptece kupic najtaniej te szczepionki. Z tego co wiem ceny są kosmiczne bo ok 600 700 zł za 2 szczepionki
Czekam na pomoc w tym temacie
Pozdrawiam i przesyłam buziaczki dla wszystkich maluchów :*

cosa - ja szczepilam 6w1 i pneumokoki, najtaniej chyba w aptece stylowej w graficie, za te dwie szczepionki 490zl. tylko lepiej zadzwon wczesniej i zarezerwuj sobie bo nie zawsze maja wieksza ilosc. poki co mloda super znosila szczepienia, bez zadnych powiklan i goraczki a miala juz dwie dawki

cosa83 - konkurencyjne ceny szczepionek mają w nowej (nooo stosunkowo nowej) aptece Stylowej w Graficie. Ja znalazłam sobie do nich numer na Internecie i jak potrzebuję zweryfikować jakąś cenę to dzwonię a jak się opłaca to męża posyłam :-) warto też kupować przez Internet w aptece Dbam O Zdrowie - wysyłają zakupiony towar do wybranej przez Ciebie apteki na terenie całego kraju (w ZG mają z 5 swoich punktów).
My osobiście wybraliśmy dla Małej opcję 5w1 i jestem zadowolona. Niebawem czeka mnie 3 szczepienie. Rotawirusy i pneumokoki póki co nie :-)

karolq8 - współczuję przeżyć.....

Gabina ja szczepilam wersja panstwowa i z persepktywy czau nie zaluje:) pierwszy raz byl najgorszy na szczepieniu, ogromny placz:( ale dodatkowo szczepilismy na pneumo. ja w doz.pl placilam za nia 292 zl wiec stosunkowo "tanio":)

vii ty to masz z tymi goscmi:) a z raczkowaniem to ostatnio przeczytalam, ze moze go nie byc i sie zdziwilam:) u nas poki co to dupka idzie do gory jak u dzdzowniczki, zegarowanie tez jest no i kroczki. ostatnio byla u mnie szwagierka z cora 4 miesiace i ona tez dupke podnosi wiec roznice miedzy dziecmi w rozwoju moga byc ogromne. szok:)

karolq a ty czemu z mala na pobieranie krwi?

co do spania to u nas sie poprawilo, jedna pobudka w nocy i spanie pozniej do 6.30-7.30. choc poki co ja spie czujnie i czesto sie budzie i i tak wyspana nie jestem. a z ta zmaina czasu to zegar do tylu idzie. moje dziecko pojdze spac o 18:no:

beti mala slabo przybierala mi i to taka kontola:) co do raczkowania faktycznie nie musi dziecko choc raczkowanie jest zdrowe. a dupke podnosi juz moja mala ale tylko na lozku dlatego pewnie ze jest miekko no i malo na podlodze siedzimy musze chyba zaczac:p 

nie nadążam z tą produkcją tyle piszecie ze nie ogarniam :(

Beti - co do pojemnika to widziałam takie w zgrabnych rozmiarach - zamykania skrzynia plastikowa w pepco

outstanding - witaj, a moze widziałyśmy sie na patologii od kiedy leżałaś?

co do niekapków to u nas jeszcze przy synku sprawdziły sie dzióbki do butelek nuka, nie kupowałam innych niekapków :)

my szczelipiśmy 5w1 tak jak synka wcześniej i bardzo dobrze znosi tą szpienkę, a pneumo szczepic będziemy po 6 mies ze wzg na to ze małą maiała żółtaczke wcześniej nie mozna, a rota sobiie odpuszczamy
co do cen szczepionek to nie mam pojecia, my kupujemy zawsze w przychodzni i ceny mieli zawsze raczej konkunrencyjne

karolq - współczuję, takie kłucie to koszmar

za tydzień mamy kolejne szczepienie, mam nadzieje ze przejdzie ok, lekarka polecała nam plasterek przeciwbólowy, zastanawiam sie czy pomoże bo ma ła ostatnio bardzo sie zaniosła

reklama
ja nie jestem zwolennikiem szczepien zaszczeiłam jednak 6w 1 bo to wedle mnie najbezpieczniejsza forma i to koniec naszej przygody ze szczepieniami-córka szła tym samym tokiem :)

vii moja córka nie raczkowała ona pełzała i pewnego dnia wstała i poszła

Do góry