reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

a ja nie studiowalam:( chcialam isc na resocjalizacje a u nas nie ma wyjechac niechcialam mowilam moze kiedys zrobilam ochrone i 2 kreseczki:p i teraz niedlugo bedzie trzeba szukac jakiejs pracy.

reklama
hej ;)

witam nową mamusie i nowego bobasa ;)

outstanding mój synek jest równo tydzień starszy od Majci ;) również podziwiam że godzisz studia z opieka nad dzieckiem ;) mnie powrót czeka w lutym ...

nnita, outstanding zazdroszczę że pochodzicie z tak pięknych rejonów, ja spędziłam tam kilka dni na szkoleniu i zakochałam się w okolicy ;)

zawalka dajesz mi wiarę że kiedyś się przyzwyczaje do nocnego wstawania .... mój głodomór też budzi się co 2-3 godziny

katoryba Błażejowi na szczęście już przeszło .... on raczej miał coś takiego jak liszaj na całych policzkach bez widocznych chrostek... tak jak u Bolusia przeszło samo ...

my dzisiaj spacerowaliśmy 3 godzinki Błażej wyspał się za wszystkie czasy... ostatnio mamy problem z wieczornym zasypianiem usypia dopiero o 22 czasami nawet później ... i nie mam wolnych wieczorów strasznie mi tego brakuje .... za to śpi do 9 a ja oczywiście z nim ;p co też rozwala dzień

Hejo:) Ale sobie tu plotkujecie:) Wczoraj miałam pytać jak u Was noce, bo my ostatnio spaliśmy w najlepsze. I dobrze, ze nie zapytałam, bo ostatnia noc Filo spędził w naszym łóżku...cholera obudził się i uspokaja się tylko u nas:/ Jak go zanosimy to od razu ryk i tak w kółko...Ratunku!!!!!

Outstanding fajnie, ze jesteś:) W końcu nie jestem najmłodsza:) Bo w naszym gronie byłam:) Ja też studiuję dziennie, pracuję, a w ramach nadgodzin wychowuję Filipka:))) Da się żyć! W końcu szkoła kiedyś się skończy:) I tez pochodzę z dolnośląskiego:) Rejony Wałbrzycha bardziej.

Katoryba no nie wiem co z tym zapachem, a moze to kwestia jedzenia? Nie zauważyłaś, ze jak zje coś konkretnego to ma taki problem? Hmmmmm

Vii faktycznie nie ma co się się żalić, tylko drzwi zamykać!!! Przecież to Twój dom, Twój czas, Twoja rodzina! A te chwile już nigdy nie wrócą...

A z woda się nie martw, może będzie, oni czasami tak piszą na wyrost.

outstanding - sami swoi ;-)
vii - jakie interesujące sny ;-) korzystaj z takich i ładuj akumulatory :-D i powodzenia z gośćmi

co do spania, moje dziecię przesypia noce dość ładnie, tzn. zasypia między 20:30 a 21:00 i śpi do ok. 5 rano. Wtedy też ją szybko przebieram i biorę do nas do łóżka na dalsze spanie tak gdzieś do 7:30-8:00. Nie mogę na to narzekać, ale oczywiście zdarza się że Mała się wybudza koło północy czy 2 w nocy, jednak nie jest to męczące ;-) gorzej jest w ciągu dnia. Przedpołudniowy spacer to drzemka albo półgodzinna albo godzinna, no max 1,5 - niestety nie ma reguły. Po południu to już w ogóle wolna amerykanka - najczęściej pół godz. Jagódka jest coraz bardziej ciekawa świata, więc jak tu spać :-p
Jeszcze jak położna do mnie przychodziła to mówiła, że to pokolenie dzieciaczków jakoś tak mniej śpi :-p

Juhu,
Dziewczyny ledwo patrzę a tu 3 strony do czytania... miało być prrrrr ;P

zawalka - zastosowałam gestykulację i kontakt wzrokowy :)

marttini - życzę wyspania :)

outstanding - szacun za studia dzienne - ja stara jestem chyba już, bo nie wyobrażam sobie aktualnie takiego połączenia :)

nnita - zazdraszczam widoków z okna :)

gogoja - super, że młodemu już się buzia poprawiła :) nie pamiętam czy pisałam - na przyszłość polecam lipobazę

emri - Bolo ostatnio też zawala nocki :/ wczoraj akurat było ok, ale obudził się o 6 i zaczął kukać (ostatnio robi coś podobnego do kukułki ;P) ma też problem z zasypianiem wieczorem... coś nam się chłopaki zbuntowały.
A z tym zapaszkiem to jest tylko rano tak, a na noc mleko pije tylko. Może to po tym sztucznym mleku tak się robi? W końcu jak beka po nim to nie powiem żeby pachniało :/ Kurcze dorosłym to kwiatkami z buzi rano nie pachnie ale nie wiem czy u dzieci tak samo jest?
Zwróćcie proszę uwagę dziewczynki jak to jest u Waszych maluchów.

vii - mam to samo ostatnio z zasypianiem... Stać (a raczej zginać się) nad łóżeczkiem i smyrać bobasa...
A co do spacerów to spróbuj robić tak żeby Hania się w domu wyspała a na spacerach niech zwiedza. U nas to się sprawdza, bo na dworze często go coś rozbudzi i po 20 minutach koniec spania a w domu to jednak ciszej. I ma radochę na spacerze, że może poogolądać. Ty masz z tymi gośćmi... Nie zazdroszczę...
U nas nie ma od jutra rana do pojutrze po południu ciepłej wody i ogrzewania :/

Nie napisałaś jak tak Hania z przemieszczaniem.

Dziewczyny właśnie skończyliśmy oglądać zarąbisty film: "Bobasy". Pokazuje 4 maluszków (do ok roczku) z różnych kultur. Uśmiałam się, że hej. Dzieciaczek z Mongolii wymiata. Obejrzyjcie w wolnej chwili bo naprawdę warto :) Babies (2010) video - Watch Videos Online Free

aha - odebrałam dziś kołderkę i poduszkę ze Świta - wyglądają porządnie. Bolo 1 noc na poduszce dziś - leżu obok niej ;)kołdra (135/90) jest tak wielka, że nie mieści się w łóżku... :/

Ostatnia edycja:
reklama
zgadzam się z katorybą produkcja prrrrr:) nie sposób tego nadrobić;)

Witam nową mamausię:)
u nas noce też do kitu:/ do tego od dziś mamy antybiotyk:wściekła/y:coś się w gardle rozwija i Nadia jest jak nie Nadia:/

zdrówka i spokojnej nocy;)

Do góry