reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

uuuu druga Majcia :)

Vii - bylam dzis w smyku i sa te stoliczki smiki w promocji za 39 zł zamiast 69, co prawda maja troche mniej bajerow no ale moze ci sie spodobaja

dziecie spi, dobrze ze jutro wieczorem M. juz wraca...

reklama
hej!

outstanding witam serdecznie!!! moze napiszesz cos wiecej o sobie i dzidzi:)

Elisia buziaki dla ciebie!!!

vii, szczesliwa czyli moral taki, ze raczej nie kupie z casto tych pojemnikow:) no chyba, ze jednak moga byc co? i tak w sobote bede w catrefourze wiec pewnie cos bedzie

Juhu,
Ale naprodukowałyście :o prrrrrrr, stop, nie pozwalam na więcej!
To widzę nie tylko moje dziecię wczoraj jęczało...
dziewczyny o co chodzi... już kilka razy zauważyłam rano, jak Bolo się budzi, że z buzi mu tak nieładnie czuć... czy to normalne? czy powinnam się tym niepokoić?

sallis - do paproszków dorzucę jeszcze chusteczki higieniczne wyciągane z kartonika. Jak nikt nie patrzy to mógłby całe pudełko wyciągnąć jedna po drugiej :) no i oczywiście darcie w/w na drobne... paproszki :)

marttini - szybkich ząbków życzę!
podtrzymuję pytanie Beti - od kiedy dzieci potrafią ciągnąć ze słomki/rurki?

zawalka
- poczytałam, wiele informacji już znałam wcześniej ale dobrze sobie przypomnieć :) dzięki raz jeszcze :*
łał Johny to niezły siłacz! dał radę kwiatu! i to półmetrowemu! szacun...

vii - to dieta ma wpływ na cykle miesiączkowe też? hmmm... nie wiedziałam...
a właśnie jak tam Hani poruszanie się wychodzi? raczkuje? kurcze chyba coś pominęłam w tym temacie...

Beti - no desperacja... ręce mi opadły przed półką z butelkami ale coś czytałam i słyszałam, że ten kubek jest bardzo ok, więc spróbowałam... albo oddam albo poczeka aż się nauczy...
pojemnik - w każdym markecie znajdziesz, też mam ten z casto za 11 zł z czymś. Pokrywka robi za podnóżek dla pudełka :)

Madzioszka - co to za robota? jak zwykle nic nie wiem...
a Betka... siedzący tryb życia jej nie grozi :) lada chwila zacznie się stojąco/chodzący :)

anias - to Nadusia nie przesypia nocek jeszcze? zawsze się nudzi na cycucha?

outstanding - witajcie z Majcią :) mamy mamę spod samiuśkich górek :) w jakim rejonie zg mieszkasz?

Eli :*

nnita - zazdroszczę wyjazdu - górki cud miód... hmmmm się rozmarzyłam...

Marzena - Maja zaraz się przekręci nawet się nie obejrzysz :) aaa mamy też 2 Hanie ;P

a właśnie... Paula! do tablicy!!!!

Outstanding witaj :-)
U nas po ośpie :-D Dziękujemy za życzenia :-) Eliśka dziś podniosła tyłek do raczkowania :-D Na weekend poodpowiadam - a na razie kuknijcie na grupę :-)

Pozdrawiam

kurcze - nie nadążam i z góry piszę, że nie odpiszę wszystkim :p wiem wredotka jestem!!!
outstanding - witaj 0 rozgość się:):):):) ja również od "takich" słów jak Ty rozpoczynałam pisanie tutaj:) a teraz żyć nie mogę:happy2:

Katoryba, Beti - Bartuch nie chciał butli jak wiecie - tylko cyc i cyc - jakoś tak właśnie 7-7,5 miesiąca miał jak pił spokojnie z niekapka i za niedługi czas pił przez rurkę ( na pewno jak miał 8m-cy - to pił przez rurkę - mam taki obraz na Święta Wielkanocne)- jakoś nie wiem...chyba zaraz pierwsze po niekapku za wymiankę był bidon. ale szczerze Wam powiem - że spokojnie, nie ma co wariować - pewnego ładnego dnia dziecię chwyci po prostu kubek i się napije - dobre są też butelki z dziubkiem - ale takie z gumeczką w środku - chyba KubuśPley z biedronki taki ma...świetna sprawa - ja tylko potem dolewam wodę (do tej pory to napój nr jeden) i na te kilka razy jest:)szczególnie na spacery:...naprawdę jakoś dużo spokojniej podchodzę do wielu spraw....na wszystko przychodzi pora:) a co do kupkania i siusiania - to dobra obserwacja dziecka jak najbardziej - i wysadzania na nocniczek jak już siedzi:)dziecko potem nie boi się tego ustrojstwa:)

Buzki dla Elizki:) jak ten czas zapier....

dzisiaj M podał Alci Ibum w dzień i była spokojniejsza - więc cóż...czekam na finał:)dziś w pracy nie mogłam się wysłowić - jak zostałam wezwana "do odpowiedzi" a prawie spałam na zebraniu - no jajaja mówię Wam...gorzej jak na studiach po całonocnej imprezie:baffled:

Witajcie:)

Mam już nową pralkę, ale jeszcze jej nie przetestowałam. Trochę się boję. Jest taka nowoczesna w porównaniu do poprzedniej 18 letniej. Nawet ma blokadę klawiszy przed dziećmi i specjalny program do prania jeansów:).

Beti - Jaśko nadal budzi się średnio co 3 godziny w nocy i obala całego cyca za każdym razem. W dzień za dużo rzeczy go rozprasza i je bardzo krótko. Już zdarzyłam się przyzwyczaić.

Katoryba - a zastosowałaś coś z tej książki? Z tymi chusteczkami wyciąganymi super zabawa. Muszę kupić to dla Johnego.

Anias - miło było Cię spotkać, szkoda, że tak krótko, ale może w tygodniu uda mi się jakoś wcześniej wyrobić ze spacerem to się zobaczymy:)

Nnita- ale Ci dobrze:) A chodzicie po górach z chustą czy tylko w wózku Jagódka?

Outstanding - witaj z Majeczką:)

Buziaki dla Eli :)

Miłej nocki:)

Witam wieczornie:)

Witam nową mamę:)

Nnita pozdrów od nas góry:)

Nie wiem o co chodzi z tymi kubkami:) Betka czasem sie napije ale ze zwykłego bo niekapkiem rzuca:D W ogóle dziecko ma straszne ciągoty na kwaśne, cytrynę polizała i nic się nie skrzywiła:)

Katoryba at taka praca do D**** wiecznie mnie nie ma a kasa marna, na szczęście od listopada mam co innego wprawdzie daleko od domu ale fajnie płatne i do 12 tylko i właśnie byłam sie szkolić w wawie:)

Eli buziaki!:)

Martinni
dasz radę do niewyspania można nawyknąć:)

Zawalka ja chce Jaśka zobaczyć a pralką wiesz te nowoczesności:D

Miłego pozostałym pominiętym przepraszam!

reklama
Dzięki za tak miłe przyjęcie ;-)

Mieszkam w okolicy Amfiteatru. Są jakieś mamusie z tego rejonu chętne na wspólne spacerki? :)

Urodziłam Majkę mając 20 lat i 6 miesięcy - więc jestem młodą mamusią. Co nie oznacza, że Majka nie była planowana :) Mieszkamy w ZG od roku. Wcześniej 19 lat spędziłam w rodzinnej Jeleniej Górze.

Majka urodziła się 7 września. 3 tygodnie przed terminem.. Koniec ciąży cały czas leżałam w szpitalu.. od 33 tyg występowała u mnie akcja skurczowa i łożysko powoli przestawało pracować.. w końcu zaczął zanikać jej puls, więc przyszła na świat przez CC.

Ja studiuję dziennie.. razem z mężem na zmianę zajmujemy się małą. :) On oprócz studiów również pracuje.
To na razie tyle.. Jeśli jeszcze coś chcecie o nas wiedzieć - pytajcie. Chętnie opowiem :)

Jak na razie uciekam na uczelnię! Buziaki od Majki:*

Do góry