reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hej laseczki,

u nas nic ciekawego sie nie dzieje. jakos w tym tyg nic mi sie nie chce ;) niunia teraz ma drzemke to ja pije kawke i czytam zamiast sie wziac do roboty. a tu posprzatac trzeba i tort przygotowac bo mezu ma dzis urodziny :) weekend zapowiada sie goscinny, przyjezdza kolega M co mial byc w zeszlym tyg i jeszcze moja kolezanka. szkoda tylko ze pogoda sie skaszanila :/

filcio - sto lat, niech ci monte lekkim bedzie ;)

emri, katoryba - a od kiedy szczotkujecie dzieciom zeby?

laski a macie do polecenia jakis krem na buzke na te chlody i mrozy co nadchodza?

reklama
marzena ja tam mam krem bambino z zeszlego roku ale on ma wode wiec niby na mroz nie moze byc. bez wody jest chyba z hippa albo nivea, nie pamietam dokladnie.

moje dziecie daje wlasnie czadu bo od ponad godziny nie moze zasnac:/ nie lubie takich chwil;)

Juhu,
emri - Bolo je podobnie - tylko na odwrót ma mleko - obiad - w południe mleko a ok 15 obiad. Nie wiem właśnie jak to z tymi obiadkami... czytałam, że po 9 mies można wprowadzać zupkę osobno i drugie osobno ale jeszcze nie zgłębiałam tematu, więc też chętnie się dowiem jak to zrobić :) Aha no i nie daję mu przegryzek w międzyczasie - czytałam, że nie można dziecka do tego przyzwyczajać, powinien mieć stałe pory i konkretne posiłki.
spóźniona graba dla Fila :)

Marzena - ja szczotkuję od kilku tygodni nie umiem dokładnie powiedzieć od kiedy. do buzi polecam nivea na każdą pogodę.

W pracy masakra... na szczęście już łłłikend :) i znajomi właśnie jadą do nas :)

katoryba a to nie Ty przypadkiem mowilas, ze wolisz hippa na kazda pogode a nie nivea? tak mi sie cos kojarzy, a moze pomieszalam...

co tu takie pustki dzis?

u nas nic specjalnego, dzien minal nie wiem kiedy. zarastam wypranymi rzeczami. kiedy ja to poprasuje wszystko to nie wiem. ostatnio taka wieksza ilosc prasowalam szykujac ciuszki dla Dominiki, z nia w brzuchu :) mile wspomnienia, ale wole stan obecny ;)

ej no kolezanko co to za nick? :)

katoryba ja to widze, ze u was w domu to rygor Bolcio ma:) hihihi

emri Dawidek bardzo lubi cukierki trufle i taki deser czekoladowy co jest w Biedronce:) a to sa moje ulubione slodycze wlasnie tez;)

Ostatnia edycja:
ja tez kocham trufle!
wlasnie dzis jadlam galaretke i sie zastanawialam od jakiego wieku mozna dawac dziecku? bo w sumie tez fajny deserek, tylko nie wiem czy mozna :)
teraz wszystko co jem to zaraz mysle "a ciekawe kiedy to bedzie mogla zjesc mloda" ;)

marzenka - super zdjecie przy suwaczku :)

Jak coś mogę podesłać 888 przepisów dla takich maluchów jak nasze :-) Tam możesz sprawdzić od kiedy :-) Ostatnio je znalazłam :-) Jak przy pierwszym gotowałam :-)
Czekolady - starszak nie był uczulony do 1,5 roczku :-( potem jak go wysypało:-(

Zmiany Beti :-D

reklama
dobry wieczór =)
tak sobie poczytuję Wasze rozważania na temat jedzenia, smakołyków, wprowadzania pokarmów i tak się zastanawiam czy są mamusie które stosowały, stosują bądź też zastanawiają się nad wprowadzeniem metody BLW??

pozdrawiam =)

Do góry