reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Dzień dobry.

Ja sie pytam kto zamówiła taką pogodę? no kto? przyznać się:>:>?

Planów obiadowych u nas brak myślimy na bieżąco czyli na szybko:) ale ja mam ochotę na buraczkową ktoś robi:>?

Grzyby Becikowi dałam już dawno ale wygrzebuje je i wyrzuca z obrzydzeniem:D Musze ja za to pochwalić, zawodowo posługuje się widelcem, już mało co z niego wypada o ile są duże kawałki dające się nabić:)

Słońca wam laski życzę bo co innego:)

reklama
Juhu,

Trochę późno bo dopiero schowałam maszynę, ale jeszcze zmieściłam się w dacie:

dla Majci:

To jak kolorowy sen, jak najpiękniejsza bajka,
Dziś swój pierwszy roczek kończy "nasza" Majka.

Nie dawno byłaś rodziców maleńką kruszynką,
Teraz jesteś już prawie "dorosłą" dziewczynką

Otwierają się przed Tobą szlaki, ścieżki, dróżki,
Poniosą Cię po nich nie rodziców ramiona ale Twoje nóżki.

Pożegnasz pieluszki, butelki i smoczek,
Bo dorosła Majka wkracza w nowy roczek.

Od nas przyjmij najlepsze życzenia,
Słonka na co dzień i marzeń spełnienia,

Zdrówka i radości tych dużych i małych,
Życzliwości najbliższych i chwil wspaniałych

Za rok pamiętaj kto całusa skradł Ci pierwszy,
To ten Super Bolo od uroczych wierszy.

100 buziaków Majula!

gogoja - biedny Błażek :( i Ty :( szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

mamaN - brawa dla Noemci :) zaraz ruszy z kopyta na całego :)

vii - ano nasz wózek (coletto matteo) mniejszy niż Wasz i składa się do małych rozmiarów :) ale teraz z niego cały czas korzystamy i nie chcę się go pozbywać - jeszcze brat albo siostra Bolcia z niego skorzysta bo jestem zadowolona poza niestety psującym się hamulcem.

U nas też beznadziejna pogoda :/ ale i tak już wyjazd jest sukcesem - Bolo wczoraj skusił się na garść jeżyn prosto z krzaka (mamusia rowy wycierała żeby je zdobyć). i dzisiaj też zjadł jeżyny, maliny, kilka porzeczek czerwonych i nawet kilka gryzów jabłka! Piękny widok jak dziecko je owoce :))))
Pozdro z daleka :)

Hej ho,

Majeczko kochana - smutków małych jak biedronka, Szczęście wielkiego jak smok z okazji Pierwszych Urodzin oraz na kolejny rok!!!

Karolq
- i jak, poprawa jakaś już widoczna, odczuwalna? :>
Vii - zazdroszczę rodzinnych obiadów i innych posiłków ;) U nas katastrofa, Lena tylko kilka łyżeczek chce sama nabrać, widelec ją ciekawi bardzo i próbuje na niego nabijać, ale... Na te plastikowe kiepsko idzie, więc podaje jej widelczyk do ciasta :p O jedzeniu w obecności M. nie ma mowy, od razu chce się bawić i wstaje w krzesełku...
Katoryba - super, że Bolo nawrócił się na owoce ;)
Madzioszka - brawa za widelcowanie dla B. ;) a jak Twoje zdrowie?

Mam w domu małego buntownika na całego, popołudnia są katorgą, bo córa tylko marudzi, krzyczy i ryczy. Wszystko jest na "NIE!", a na dodatek mężu dłużej w pracy przez całe wakacje chyba... A i w nocy przez jakąś godzinę co 5 min. przekręca się z jękiem lub okrzykiem aż zdecyduje się obudzić na mleko... Muszę zajrzeć na dziąsł... Eh..

Miłego!

Juhu,
My już spacerek po lesie zaliczony. Fakt, że pokropiony ale zawsze :) młody zdrzemnął się w mt i teraz spać nie chce :/
U nas sztućce na początku są wykorzystywane w celu właściwym a potem służą do rozwalania i trzaskania.
Miłego :)

Izuniek tak wszedzie juz mi znika stopy mam narazie zesztywnione chodze na pietach i teraz cierpie z tego powodu no ale zawsze cos musi byc;P ale juz nie swedzi i spie cale noce wiec jest ok;)

Co do sztuccow to u nas to samo co u Katoryby

Witajcie:)

I my ślemy spóźnione, ale szczere życzenia dla Majci:* Wielu cudownych chwil i uśmiechu na twarzy malutka królewno:)

Gogoja - zdrówka dla Was:)

Katoryba - no proszę, Bolo na obcym terenie przekonał się do owoców, oby mu już tak zostało. Kiedy zabieracie się za drugie dziecko, bo ja sobie wymyśliłam, żeby zajść w ciążę teraz we wrześniu-październiku, co by urodzić w maju, czerwcu i wtedy Jachu skończy już dwa latka i jeszcze nie będzie na tyle kumaty, żeby być zazdrosnym o rodzeństwo - taką mam nadzieję. Będzie mała różnica wieku i będą się razem bawić. Tylko mam problem z przekonaniem męża do tego planu.

Karolq - a co z nogą Ci się stało? Od tego liszaja tak zdrętwiała? Obyś się szybko tego pozbyła:)

Izuniek - u nas też z karmieniem problemy.Kilka łyżeczek obiadku i potem szaleństwo- krzyk, wyginanie się na wszystkie strony, wstawanie w krzesełku. Ale to chyba znów zęby idą, bo ciągle czymś sobie jeździ w buzi po dziąsłach. I też ciągle stan podgorączkowy. Współczuję nocek zajęczałych.

MamusiaNoesi - ciekawy pomysł z tymi plackami ziemniaczanymi z czosnkiem, cebulą i majerankiem. Muszę zrobić je w tym tygodniu.

Dzisiaj Jasiu był zszokowany, że jego ukochana zabawka - Elmo nie ma języka. Ciągle brał moją rękę i wsadzał mu do buzi wydając przy tym zaskoczone dźwięki i później pokazywał język u pluszowego pieska. Wasze dzieci też uwielbiają "Świat Elma", bo mój to przy tym znika:) i chwila spokoju dla nas.

dzień dobry, wczoraj nie dałam rady do Was zajrzeć, bo dziecko poszło spać uwaga uwaga ...... o 24!!!!
dziś spała do 9.30 co nie zmienia faktu że wczoraj chciałam udusić ;)
dla Majci szybkie życzenia na fb z komórki napisałam (liczy się?) i do spania...
nasz plan obiadowy to dziś kurczak po chińsku, jutro polędwiczki w sosie musztardowym, a potem mam jeszcze mielone więc dla chłopaków spagetti a dla mnie i domi rybka.
ja w sumie dawłam dominice pieczarkową, uznałam że taka ilość pieczarek nie powinna jej zaszkodzić. no i nic jej nie bbyło :)
ze sztućcami jest różnie. trochę poje a potem porzuca bo paluszkami idzie szybciej :) tylko nie kroi sobie jeszcze ;))))))
vii a po co sprzedawałaś ten kosz wtedy? właśnie tak sobie myślę że kiedyś jak będzie kolejne to chyba odgapie go bo podoba mi się :)
beti a Ty gdzie się podziewasz? odpoczywasz od nas? :)

e:zawalka u mnie plan podobny, tylko właśnie mąż jeszcze o niczym nie wie ;))
a co to " świat elma"? też bym sobie życzyła "zniknięć" ;)

koniec drzemki, paaaaaaaa

Ostatnia edycja:
Zawalka tak wszystko przez te liszaje bo rana mi sie zrasta i boli wiec musze na pietach chodzic no i pozniej boli chociaz dzisiaj juz lepiej;)

Elmo tez Zuza nie lubi tzn ona wogole telewizora nie musi miec czasem na teledysk aale to sekundy:p

reklama
Wczoraj nie mialam kiedy wiec dzis sie rehabilituje
Śliczna Majeczko, nasza Perełeczko
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek, dużo uśmiechu każdego dnia:**

Do góry