reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Wiatm was dziewczyny po mojej nieobecności nie wie jak was nadrobię więc do rzeczy :D

Witam nowe mamusie :)
Spóźnione, ale szczere najlepsze życzonka i całuski dla roczniaków :) :***
Co do cycania się to my przez 6 miesięcy dałyśmy tylko radę gdzyż po 6 miesiącu dostałam miesiączkę i nagle zanikł mi całkowicie pokarm :( smutne byłam mega zła za wszelką cene nie chciałam dać małej butli, aż moja mama musiała mnie doprowadzić jakoś do tego żebym się z tym pogodziła.

Co do sesji dziewczyny było super megaa fajnie wszyscy mili menadżerka, stylistka, fotograf, wizażysta-fryzjer no atmosfera super bardzo zabawni ludzie :) Sama sesja wyszła bardzo fajnie pierwsze 10 zdjęć byłam jakaś sztywna nie mogłam się przełamać, ale potem poszło z górki, tak bym wam chciała pokazać chociaż jedno zdjęcie, ale niestety nie mogę gdyż wszystko jest tajne katalog będzie dopiero za jakieś 3-4 miesiące to się wtedy pochwalę :p Noemi nabyła trochę nowych cioć i wujków z ekipy ona to się niczego nie krępowała, i wcale jej nie męczyli bardzo dobre podejście do dzieci cała sesja odbyła się w sklepie meblowym w Łodzi Noesia najbardziej polubiła w tym sklepie taki ogromny bardzo wygodny czerwony hamak kazała się tam wkładać i bujać :) zrobili małej ze mną szybko tez zdjęcia co były potrzebne w jakieś 30 minut a spodobało jej się pozowanie jakie minki robiła i miała wolne buszowała z ciocią po sklepie meblowym a mama pracowała :D

reklama
Witajcie:)
oleczka - przepraszam, że tak zgrzeszyłam ztą piłką nożną, ale może jak się gra to jest inaczej. jak na mn ie to i tak dużo meczy Euro zobaczyłam;)
MamusiaNoesi- witaj:) a co do karmienia to każdy sposób jest dobry- czy piersią czy butlą- ważne, ze dziecko najedzone, bo to najważniejsze!

byliśmy na pikniku SR i powiem, ze było bardzo sympatycznie:) spotkałam jedną znajomą co się z nią na porodówce też spotkałam. jej synuś jest młodszy od mojej o 9 godzin. ale większość ludzi była w grupkach. my sami, pokręciliśmy się chwilę i do domu. w przyszłym roku będzie już inaczej, bo mała choć będzie mogła pobiegać.
Mąż jest na meczu żużlowym, bo dostał na Dzień Ojca bilet, bo jego drużyna Włókniarz jedzie dziś z Falubazem, a włókniarzowi od dziecka kibicuje, bo spod Częstochowy pochodzi.
i ja tak siedzę i się trochę nudze w domku..
Kalince już jedyneczka lewa górna widoczna, wiec na liczniku już 5 ząbków:)
Pozdrawiam!

Dzień dobry:)

Ja dziś szybko i skrótowo:)

My poweselnie dziś jestem skonana:) Becik sie zachowywał wzorowo, prócz tego że zjadła mi cały rosół:D Robiła furorę i każdy facet był jej:D ogólnie to jestem zadowolona:)

Napisałyście tyle, że nie wiadomo kto i co:D ale Życzę miłego nadchodzącego tygodnia:)

dzień dobry:)
ja spałam dziś do 8:D moja córcia w końcu śpi tak jak zawsze, nie budzi i nie kręci się w nocy.
Madzioszkaa super, zę zadowolona z zabawy na weselu jesteś:) my byliśmy na weselu 2.06. i Kalinka też mi cały rosół wsnunęła;P a jaką radochę mieliśy jak tańcowaliśmy. później odwoziliśmy ją do domu, bo zostawała z chrzestną, a mamusia się wyszalała;) w końcu;)

miłego dnia:)

I ja sie witam;) my po weselu tez zadowoleni;) U nas Zuzia sprawiedliwa zjadla pol rosolu tacie i pol mamie;) plus obiad jeszcze. Na podworku byla trampolina i zamek z balonu wiec caly czas skakala;)

witajcie dziewczyny,
sorrki ze sie tak wbije w wasz watek, ale potrzebuje konsultacji z doswiadczonymi porodem i ciaza babkami :-)
jestem teraz w 34 t.c i w posiewie moczu wyszedl mi gronkowiec hemolizujacy,jedna lekarka zalecila leczenie, ale kazdy antybiotyk na ktory wrazliwa jest ta bakteria jest szkodliwy dla dziecko i nie zalecany w ciazy..boje sie brac antybiotyk tym bardziej, ze wg mojej dedykcji mam ta bakterie od co najmniej 4 m-cy, no i nie mam zadnych dolegliwosci chorobowych.
moje pytanie czy ktoras z was dopadla ta bakteria w ciazy i czy lekarz prowadzacy zalecal leczenie czy poczekanie do porodu i wtedy podanie lekow matce i dziecku??

scarletta ja nie mialam takich problemow, moze ktoras z kolezanek choc jakos nie kojarze akurat gronkowca

skorupka najlepiej zadzwonic jak najwczesniej bo jest zawsze sporo chetnych i trzeba sobie termin zaklepac. ja pamitam, ze jakos w sierpniu sie zapisywalam a termin byl na koniec listopada.

scarletta niestety ja też nie pomogę. nic na ten temat nie wiem.
Skorupka najlepiej zadzwoń jak najszybiciej. powiesz Reginie na kiedy masz termin i ona Cię na jakiś termin wpisze. ja zwlekałam, bo nie wiedziałam,z e tak będzie dużo chętnych i ledwo sie załapałam.

reklama
Do góry