Witajcie
Spóźnione, ale bardzo szczere życzenia urodzinowe dla Jagódki i Lili
Sto lat dziewczynki:*
My po szczepieniu - Emri miałaś rację- ja bardziej to szczepienie przeżywałam niż Jaś. Zdenerwowałam się w gabinecie, bo okazało się, że już nie ma Priorixu tylko MMR została i niestety tą Jaśko dostał. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie po tym, ale i tak się obawiam najgorszego. Pani doktor zapewniała, że ta szczepionka jest już innej generacji i wszystko będzie ok.
Jachu waży 9480 i ma 75,5 cm. Posmarowałam mu kremem przeciwbólowym Emla udko i okazało się, że ciut nie w tą stronę i pani wbiła się obok miejsca znieczulonego. Wszystko poszło nie tak. Na szczęście długo nie płakał i w drodze powrotnej pięknie bawił się pianinkiem Bolcia, tzn, ciągle naduszał przycisk z odgłosem świni...
Yvonne - witaj
. Miło, że chcesz z nami pisać. Ładna dziewczynka z Kalinki. Współczuję przebojów z porodem i jednocześnie zazdroszczę naturalnego rozwiązania.
Emri - no to teraz czekamy na termin, kiedy trzymać kciuki
Marzena - przepisu niestety nie mam na ten obiadek, bo to była wielka improwizacja. Miałam kurki zasolone w słoiku przez mamę i polędwicę wieprzową i zrobiłam takie bitki w sosie z kurkami. Oprócz tego była karkówka z piekarnika (w woreczku z Pomysł na...), schaboszczaki i mielone z pietruszką. Do tego gotowane młode ziemniaki i mizeria, surówka z mieszanki sałat z Biedronki, ogórka, suszonych śliwek, słonecznika, pomidora i kukurydzy oraz marchewka z groszkiem. W sumie nie napracowałam się za dużo, bo ja nie specjalnie przepadam za gotowaniem
. A Ty już skończyłaś swoją rehabilitację, czy coś przegapiłam? Nam dzisiaj pani doktor powiedziała, że jeśli Jachu nie zacznie chodzić w ciągu 2 tygodni, to mamy przyjść po skierowanie do jakiegoś konsultanta, który pokaże nam, jakie ćwiczenia mamy z nim robić, żeby przestał na tej jednej nodze się przesuwać. Na razie kręgosłup prosty.
Beti - jakoś nie mogę sobie wyobrazić Dawidka łobuzem - to przecież taki aniołek
. A jak sprawdzali aparat mowy?
Dziewczyny dajecie jeszcze wit. D? Dziś pani doktor powiedziała, że tylko w pochmurne dni podawać. Jak Wy robicie?