reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

reklama
siemanko =)

gogoja :tak: :-) :-D !!
katoryba ty chyba pisałaś o tranie, ja ten cytrynowy próbowałam u kuzyna J., nawet nawet jak na tran nie w kapsułce ;)
madzioszka wymiary faktycznie przednie =)
Domi buziaki sto dwa :* :*

a my od wczoraj pod górami zmieniamy klimat :D małej należy się teraz rozpieszczanie przez drugich dziadków ;) mała spała do 7:10 :szok: no ale oczywiście z cycowymi przebudzeniami ;)
z nowości to J. daje cześć i przybija "piątkę". No i gada jak najęta do wszystkiego i wszystkich =)

słonecznie pozdrawiamy!! kryzysy na bok!!!!!!!!!!!

hej laseczki

katoryba - zdrowka dla bolcia :*

gogoja - dobrze ze sprawna nerka, a do doktora Halinskiego chodzicie? to tata mojego dobrego przyjaciela

madzioszka - no tak...matka zawsze znajdzie cos czym sie przejac :)

ja wczoraj bylam u lekarza z moim kregoslupem i sie tylko wkurzylam :/ uslyszalam ze na rehabilitacje nie moge bo karmie a wg pani doktor masaze i gimnastyka nie pomoga wiec uwaga... mam duzo lezec, nie dzwigac i sie nie schylac! normalnie smiac mi sie chcialo... chyba sie skonczy na tym ze bede musiala do ortopedy prywatnie przejsc :/

a z pozytywow 2 jedynka w naratciu, juz ja prawie widac. chyba trzeba ten suwaczek stworzyc ;)

Dzień dobry.

Marzena no to leżeć! praca się sama przecież zrobi! Mogła chociaż masaże dać nie zaszkodziłyby. Wytłumacz Majce że nie będziesz jej nosić bo lekarzna zabronił ciekawe czy uszanuje:D

nnita zazdroszcze wyjazdu!!!!

Karolq buziaki dla Zuzi:*:*:*:

Z tym mówieniem to właśnie jest tak naczytałam się, że powinno powtarzać a ona nic. Po swojemu to litanie cała powie i gdzie nie pójdziemy to gada i gada. Ostatnio wbiła się jak byliśmy w jednym urzędzie do pokoju i dyskusje uprawiała a babeczki płakały ze śmiechu. Ale żeby powiedzieć mama, tata zapomnij, czasem mówi ce czyli chce i aaa na spanie i papa, na tym się kończy jej gadulstwo. naśladować jakiś dźwięków też nie. Ale pediatra powiedziała, że standardu mówią że 2 latek ma powiedzieć zdanie z 2 zrozumiałych słów typu tata daj. i mam się nie czepiać roczniaka.

Juhu,
Dominiczka - spóźnione przedostatnie :* miesięczne :)

Zuzia
- ostatnie :* miesięczne :)

Marzena - a dlaczego to niby nie można jak się karmi? Ja chodziłam na ćwiczenia (fakt - mało pomogły) i na ultradźwięki, laser i prądy - pomogły, więc pitolenie takie :/ masz prawo raz do roku skorzystać z czegoś takiego, więc nie kumam dlaczego nie... weź składane wyro do pracy i na leżąco pracuj :| ale bym tej babie nagadała grrrrrrrrr

Madzioszka - nonono Betka prawie, że dogoniła Bolika na roczek - a niby takie chucherko ;) Bolo starszy o 3 miechy a z gadaniem na bakier - powtarza czasem jakieś takie dziwne dźwięki a o naśladowaniu zwierzątek już zapomniał :/ tak naprawdę to nie gada teraz nic - tylko jęczy, krzyczy, piszczy itd. no i czasem mama, tata, baba, dada ale rzadko. Także nie peniaj ;P

gogoja - ale super, że Błażejkowa nerka ma się dobrze! daj znać co po konsultacji i co dalej z tą sprawą.
A kiedy ta ewentualna przeprowadzka? Jak sobie poradzisz? Co z młodym?

U nas nocka przesrana. Od 0:50 do 1:40 wrzaski, jęki i co tylko. Nosiłam w MT po ciemku po całej chacie - w końcu zasnął ale jak cyknęłam włącznikiem światła w łazience żeby widzieć z grubsza łóżeczko to od razu ryk. Znowu noszenie - nie chciał się wyciszyć. Nos zapchany - o odciąganiu nie było mowy. Zapodaliśmy Viburcol. Jakoś padł na pół godz w swoim łóżeczku a potem znowu to samo. No i wylądował u nas - ja odkryta żeby jego przykryć w rezultacie zmarzłam. No i teraz czuję, że mnie łapie jakieś świństwo. Znowu.

Taka piękna pogoda a ja na spacer raczej nie pójdę :(

Hej hej
Buziaczki dla Panny Zuzanny:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
Gogoja- super że z Błażejka nerką wszystko ok:) Jak się Błażejowi w zoo podobało? Też chcemy z Wojciem jechać ale dopiero gdzieś w czerwcu:)

A ja wyszłam z siebie. Przez ostatnie dni pisałam zawzięcie,wymodziłam 9 str. i okazało się że promotor sobie do sanatorium pojechał i nie ma go do 2 kwietnia a ja przedłużenie sesji mam do 30 marca:/ Na szczęście w dziekanacie zgodzili się poczekać na indeks do 4 kwietnia. Więc dzisiaj ani w piątek do zielonej nie zawitam dopiero w niedzielę na basen i poniedziałek, wtorek... myślałam że już dziś będe mieć to za sobą.

Miłego dzionka babeczki:)

Hej ho,

Dominisia i Zuzinka - buziole dla Was Panienki :-* :-* :-*

ja dziś leniwa, na spacer dziecka nie zabrałam... W czasie pierwszej drzemki (tak, nadal śpi 2 razy :p) podszykowałam obiad, listonosz zrobił L pobudkę po 45min i moje plany legły... Teraz L. znów śpi, a ja zastanawiam się jak sprawić, by zjadła obiad. Ostatnio ją tu pochwaliłam i to co dobre - się skończyło. Obiady znów nie smakują, nocki średnie, choć o dziwo w nocy nie wypija już 180ml, a ok. max.100ml... Może to zęby (bo i nam pediatra o 4kach mówiłam...).
M jeszcze 2h w pracy... Zwariuję...

Madzioszka - Betka przegoniła L. o całe 100g :D Ach te marcowe laski!
Marzena - zdziwiłam się, że lekarz nie chce Cię skierować na jakieś zabiegi na kręgosłup :/ bo każdy może sobie pozwolić na nicnierobienie, gapienie się w sufit i w ogóle...
Outstanding - widziałam Cię wczoraj, wracałaś chyba z uczelni autem :)
Katoryba - L. od jesieni łyka witaminki Cebion multi...
Gogoja - super wieści!!! :)

dzięki laski, wiem że powinnam się kopnąć w głowę za takie wymyślenie. Racjonalnie sobie tłumacze że ma czas ale jakoś tak chciałabym żeby wołała mama. A ona każdego zaczepie i mówi Tiiiiii.

Brak mama rekompensuje mi tym, że wyjęliśmy jej szczebelki z łóżeczka i sama włazi do niego jak chce spać. Nie potrafi wyjść ale włazi grzecznie i idzie w kime. to chociaż coś.

obecna ukochana piosenka B:) WRZUTA - Centrum Usmiechu - Gruszka

Izuniek nasze to idą jota w jotę:D nawet wysokością jakoś blisko.

siwa z promotorami to tak właśnie jest:) Niestety oni żyją we własnym świecie.

Katoryba współczuje noszenia. zdrówka życzę!

Madzioszka - spokojnie jak na wojnie - jeszcze się doczekasz mama :):):):) mało, które dziecko po roczku "gada" :)
Katoryba - współczuję choróbska...może kolejne zebole Bolciowe idą???stąd spadek formy +choróbsko...
Siw@ - jeszcze troszkę...i będzie "po studiach" - więc będziesz w okolicach może SanRemo w przyszłym tygodniu??? :p:-)

reklama
Do góry