reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Dzień dobry:)

Mam nadzieję, że pogoda będzie piękna jak wczorej:)

Oj Beti zaraz zjadły:D patrzyły co najmniej dziwnie:D Nie ma co się spieszyć z tym łóżeczkiem jak nie ma potrzeby.

Fakt zęby górne dają czadu, są największe i chyba męczarnia jest z nimi największa.

Miłego dnia laseczki!

reklama
dobry dzień =)

tak sallis my mamy obniżone łóżeczko do połowy - z tego względu że Mała właśnie tak sprawnie pełza, a właściwie pokonuje przeszkody i miałam stracha że pokonanie "kilkunastocentymetrowej" barierki w dodatku po stosie pieluszek może być dla niej nie lada frajdą. Tyle że po drugiej stronie nie byłoby już tak wesoło :/ także tak jest mniej wygodnie (więcej schylania) ale bezpieczniej. Ale do głowy by mi nie przyszło by oceniać inną mamę pod tym kątem - każdy bobas jest inny ;)

nocka oczywiście do d..py :/

Juhu,
sallis - wiem, że zawalka ma na połowę obniżone. Ja obniżałam jak Bolo miał 5,5mies. a na sam dół jak ok 7,5mies. Wszystko zależy od dziecka - jakim jest wiercipiętą.

Beti - te "zjadające" chciały Ci tylko dobrze poradzić a nie zjadać od razu ;P
Kurcze to co teraz dajesz Dawidkowi jak nie chce pić z cycusia? Pije ze smoczka?

vii - daj znać jak po wizycie.

Ja mam dzisiaj takiego lenia, że szok. Siedziałabym sobie tylko i nic nie robiła... Ale przynajmniej przymroziło troszkę :) oby takich kilka dni i zarazków od razu mniej!

Hej ho poweekendowo,

niedziela była cuuudowna, już dawno na taką czekałam :)
Po śnaidanku ruszyliśmy do Gubina, by złożyć życzenia na Dzień (Pra)Babci :) a po obiedzie wyruszyliśmy na rodzinny spacer, wydeptakowaliśmy się :D No i wieczór spokojny dla Nas :) Ach... Teraz to do marca przyjdzie mi na weekend z mężem czekać...
L. się jakby odkatarzyła, odparzenie w zaniku, mniejszy apetyt w dzień, za to w nocy i dwa razy potrafi się domagać, a i tak kiepsko śpi i się wybudza z krzykiem. Niech się jakiś ząb ujawni!!! :p
Sallis - my w ten weeken opuściliśmy na najniższy poziom (a mamy 3 poziomy) i teraz L. się wspina by ponad zagłówkiem zobaczyć jak ja śpię :p
Beti - trzymaj się dzielnie, z pewnością babka w poradni Ci dobrze poradzi! ;)
Zawalka - Jaśko to lubi ekstremalnie poznawać ciało! ;) My też chyba na wiosnę wybierzemy się na basen, bo teraz obawiam się za bardzo, że L znów złapie jakieś zapalenie...
Nnita - pozycja stojąca szybko kusi ;)
Vii - czekam na info, że Hanik już zdrowa :)

izuniek - tak to jest jak sie jedna reka pisze, cos mi przeskoczylo i czesc wiadomosci do zawalki przekleila sie do ciebie ;)

zawalka - kurcze sie jasko urzadzil :( oby to mu sie szybko zagoilo

vii - jak sie hania trzyma?

my po spacerku, biala jak balwan bylam ;) a co do basenu to my zadowoleni, tylko liczylam ze bedzie smeczona spala tak jak to wszyscy zachwalaja a ona spala dluzej zamiast 30min to 40 :p wiec roznica zerowa ;)

izuniek oby ten wasz zabek sie w koncu przebil:) oj bedzie radosc;)

vii moj synus to taki typ powolny jak Hania:) lozeczko 2 miesiace temu opuszczone a on jeszcze nie wstal sam:)

katoryba mlody tak z raz dziennie cos tam zje z cycka, troche odciagne to dam mu do kaszki, je tez porcje kaszki na mm wieczorem. oprocz tego jogurt, twarog - wiecej produktow mlecznych niz zwykle.

u nas łóżeczko obnizone po "niespodziance" bałam się że jak wyjde z pokoju a in wstanie to nieszczescie murowane-ale przy córce długo nie opuszczałam:-D teraz wspinacz mały wymusił ;)

beti trzymam kciuki za pozytywne spotkanie w poradni!

izuniek ale pozytywny post! az sie gębusia usmiecha :)

vii-dobrze, że Hania już zdrowa:)
Izuniek-post bije optymizmem -super

a my jutro idziemy na wizytę do pediatry-Bartosz od czwartku gorączkuje,Nadia dziś w nocy nie mogła oddychać,charczy i chrypi:/ nie wiem co to...

katoryba- mnie też leń atakuje;)
miłego wieczorku

reklama
vii- no to super że Hania zdrowa :) a i mi przypomniałaś o przebraniu...hm...muszę coś poszukać-może być kiepsko :(
anias-​ co was tak łapia choróbska? bidule trzymajcie sie

Do góry