reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

nnita- no że też się Wojtkowi zachciało wychodzić w Legnicy. Urodził by sie 3 dni wcześniej i mielibyśmy poradę za darmo:D
Przyjedziemy pomyślimy:) Póki co czas się pakować, bo jedziemy do teściowej do Żar. Pierwsza taka podróż Wojtusia ciekawe jak ją zniesie, tym bardziej że zostajemy na noc.

reklama
ja nie rodziłam w zg -a za darmo poradnie miałam-oni tak gadają tylko a nie maja prawa skasować-jak skasują wez papier i do rzecznika

dla Fila roczkowe buziaki sto latkowe!

Dużo zdrówka, uśmiechu i mało problemów z rodzicami dla Filcia:*

Siwa - biedny Wojtuś:(. Jachu miał też problem z piciem mleczka, tzn. po kilku łykach zaczynał płakać i wić się i niby chciał jeść, a nie mógł, bo coś mu nie pasowało. Ja płakałam razem z nim aż w końcu kupiliśmy Delicol (zawiera enzym, który rozkłada laktozę) i podawałam mu do każdego karmienia kilka kropli na sutek jak go zassał i to nam pomogło, a na kolki wieczorne pomagała nam woda koperkowa. Po 3 miesiącu wszystko minęło. Trzymam kciuki, żeby Delicol pomógł. Powodzenia:)

U nas: Jachu drze się jak poparzony, gdy tylko zobaczy fridę. Ja też mam katar, ale tylko na jedną dziurkę - na szczęście.

Miłego weekendu wszystkim:)

jak tu dziś spokojnie... po ostatnich samych złych wiadomościach to chyba trza się cieszyć ;))

Bolcio - zdrówka chłopie, bo mama osiwieje przez Ciebie!
Jachu - to samo ;) frida nie taka zła ;) Domi się z nią nawet czasem dogaduje, choć przyjaciółkami nie będą ;))
Hani - też zdrówka :*
i Nadii :*
i Dawidkowi :*

p.s. są tu jakieś zdrowe dzieci ?!?

Wojtuś - mleko mamy najlepsze :) oby brzusio już nie bolał :*
Synku Szczęśliwej - mama się nic nie chwali a z dobrego źródła wiem że siadasz sam!!!! szok normalnie! powiem Ci w tajemnicy, że hej do przodu jesteś bo pewne starsze koleżanki ani trochę się do siadania nie garną ;))

i najważniejsze...

Filipku - dużo radości w życiu i zdrówka! i żeby rodzice grzeczni byli i Cię słuchali ;) i niania też :D

my dziś gości mieliśmy w zasadzie cały dzień. pojechali koło 18, dziecko do kąpieli i zasnęła. Bo dziś tylko jedną drzemkę miała.
wczoraj w sumie też, ale źle się to skończyło, bo poszła spać o 20 i wstała a 22, a potem szaleństwa do uwaga uwaga... 1.30!!!
masakra.
dlatego aż się boję jak będzie dziś :/

dziewczyny wiecie co z basenem może? dzwonił ktoś do Was? bo to już chyba za tydzień co?

Hejo:)

Filipcio wyściskany, wycałowany i wypieszczony:) Dziękuje za życzenia!!! :) Ale numer to już rok, szok! Przed chwilą skończyliśmy oglądać zdjęcia Filcia, od pierwszych minut jego życia do teraz, normalnie strasznie się wzruszyłam...mieć dziecko to być szczęśliwym:) Dziękuję losowi za mojego synka:)

Katoryba sa takie płyny nawadniające przy biegunkach i wymiotach, może warto byłoby się coś takiego zaopatrzyć w Waszym przypadku. Kompletnie się na tym nie znam, ale wiem, że dziecko szybko się odwadnia, potem to już ekspresem idzie:/

Buziaczki dla wszystkich i zdrówka!

hej ho ;0

Filipku sto lat ;)

siw biedny Wojtuś, ja polem poradnię laktacyjną mi również pomogli ;)

zawalka B. drze się jak widzi sól fizjoogiczną nie chce wiedzieć jak nie daj Boże trzeba będzie użyć fridy ;/

salis Domi to nocny marek jest ;) a po takiej noce śpi chociaż dłużej ?

katoryba są takie gotowe soczki z marchwi z kleikiem ryżowym z Hippa zalecane przy biegunce ... co do preparatów to Orsalit ja podałam B. jak miał trzydniówkę i nic nie chciał jeść. Żeby Bolusiowi się poprawiło ;)

Emri domyślam się że takie chwile nie zapomniane są ....

zakupy dla B. poczynione, choć z wielkim trudem w Pepco w jego rozmiarze mało rzeczy znalazłam tj. takich które byłyby dobre i na długość i na szerokość;) Fajne rajstopki dorwałam bo nie mają gumki tylko ściągacz;) Błażejko obraził się na prawą cycuchę i nie ciągnie jej praktycznie w cale (czasami w nocy uda mi się przemycić ), nie wiem o co kaman nigdy za nią nie przepadał ale teraz tylko odciąganie wchodzi w grę nie wiem jak długo tak pociągnę ... muszę chyba się wybrać jeszcze raz do poradni laktacyjnej ;)

pozdrowionka i spokojnej nocki ;)

Sto lat dla wielkiego chłopaczka Filcia...

Sallis- do nas tez jeszcze nikt nie dzwonił a faktycznie za tydzień powinniśmy ruszy z basenem :( jak do środy nie zadzwonią to my sami się przypomnimy :)

Oj dzieciaczki kochane kurujcie się :)

W sumie Lila zdrowa tylko mnie cos gardło drapie- macie coś dobrego na to?

pozdrawiam

reklama
oleczka ja tam lubie tantum verde w tabletkach:) no i pomaga

gogoja ja mam podobny problem:) w zasadzie to zanika mi mleko w prawej piersi. jest go malo bo zawsze wolal lewa piers a teraz to juz w ogole ssie i ssie i nic nie leci (a jest mleko tylko niewiele) wiec przestaje i denerwuje sie jak znow ja chce zeby probowal. a dam druga to od razu leci mleko i zadowolony. ponoc to czeste, ze dzieci maja swoja ulubiona piers;)

Do góry