reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

zawalka twój opis boski! usmiałam sie -hihi fajnie napisane! ;)

chorowitki zdrówka!!!

dolcia witajcie ! niech synek sie zdrowo chowa!

a na pocieszenie wam powiem żeby rano pod poduszki zerknac bo jak to moja córka stwierdziła: jak ma sie czyste nogi i nie smierdzi to przyjdzie mikołaj da cukierki i gitare :-D:-D:-D:-D matko padłam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale gitarka jest cukierki tez wiara dziecka w swiat mikołajowy zachowana bedzie ;)

reklama
Vii - pensja M. jest za wysoka, by dać nam zasiłek... Musimy nauczyć się lepiej gospodarować kasą, skoro tyyyyyyle jej mamy :p
Emri - ja wiem, że wychowawczy to dla dobra Lenki, ale ja tak lubię swoją pracę (pomimo narzekań ta wiele spraw)... Już mi tęskno i łzy się kręcą na myśl, że pójdę się pożegnać z moimi dzieciaczkami...
Czyli jak zajdzie się w ciążę na wychowawczym, to przechodząc na zwolnienie lekarskie znów dostaje się "wypłatę" z ZUSu? :p Bo tak już myślę, że jak znów wrócę do pracy (odległy 2013 rok) to głupio będzie, jeśli szybko postaramy się o rodzeństwo... Już kombinuję :p

dolcia juhuuuu tereeee!! gratulacje!! wszystkie nosa miałyśmy :p jaki śliczny synuś :) jakie ciekawe imię :) jak w przyszłości będziesz miała chwilkę to napiszesz nam zaciekawionym jak ci poród minął :)
Milanku witaj na świecie :)

vii, izuniek mój mąż też już zaczyna kombinować i obliczać kiedy to będziemy się starać o braciszka dla Malutkiej :p

szczesliwa twoja córka swoje wie :D

pozdro :)

Dolcia witamy :)
Ostatnią osóbka tak witana byłam chyba ja z moją Gabrysią :) Przypomniały mi się odrazu chwile porodu i te 14 godzin z bólami po ktorych zrobili CC. A jak to bylo u Ciebie?

Jutro idziemu na USG bioderek jak pomysle sobie o tej kolejce to mnie ciarki przechodzą zapisalam małą na Wyszyńskiego zaraz po porodzie i taki dopiero dostaliśmy termin masakra

Czy może ktoraś z Was starała sie o to tzw drugie becikowe (becikowe samorządowe)? Jakie potrzebne są dokumenty i jaki musi być dochód bo nie wiem czy w ogóle składać papierzyska i stac w tej kolejce

Zdrówka dla chorych i cierpliwości dla mam

KOCHANE DZIĘKUJE WAM WSZYSTKIM BARDZO :)

U mnie to bylo tak ze pojchalam o 22 do szpitala....od razu na porodówkę...od godziny 3:00 mialam skurcze co 5 minut a rozwarcie na 1.5cm no to zaaplikowali mi kroplowe po ktorej myslalam ze umre bo skurcz poganial skurcz...jeden sie nie konczyl a drugi sie zaczynal:baffled:....rozwarcie na 4cm....a ze mialam klopoty z cisnieniem wiec nie chcieli dluzej czekac i o 13:50 zrobili CC

dochodze juz do siebie....boli jeszcze ale jest coraz lepiej...teraz tylko do przodu :-)

Jestem strasznie szczesliwa ze juz go mam przy sobie.

Dolcia wkoncu:) synek cudowny:)

Izuniek z tego co wiem to normalnie zwolnienie a pozniej macierzynski, widze ze dziewczyny juz odpowiedzialy:p

Szczesliwa niezla cora:p

A siw@ gdzie? ciekawe jak z tym wozkiem zalatwila:)

reklama
o matko ile czytania :)

vii - no moze to i zeby, choc ostatnio sie nabijalismy z michalem ze jak dziecko marudne albo cos z nim nie tak to czlowiek na zeby albo skok zwala zeby nie zwariowac :) a tak przy okazji wkleisz na grupe przepis na ciasto z bananami? :) bo ja to taka ciastowa jestem ;)

szczesliwa - grunt to dbac o higiene, dobre wychowanie :)

izuniek - bidna Lenka, a sposobow na dorobienie nie znam, jakbym znala to tez bym na wychowawczy szla ;) czyli rozumiem ze na rok bierzesz urlop?

katoryba - jak tam wy sie czujecie? no do pracy wracam 6 lutego :( ale na 6h i od marca mala bedzie u babci a moze jak skonczy roczek to sprobujemy zlobek...zeby mi mama nie osiwiala ;)

dolcia - gratulacje! no i powodzenia :) zycze zeby twoje dziecko mialo funkcje spania ;)

oleczka - to twarda jestes, my sie dwa razy zbieralysmy na spacer i jak sie szykowalysmy to zaczynalo padac wiec ostatecznie nie wyszlysmy :(

Majcia dostala mikolajkowy upominek, a ja uslyszalam od meza ze sie wieczorem w mikolaja zabawi ;) cokolwiek to znaczy :p pogoda faktycznie jakas taka pod psem, a wczoraj na tvn meteo widzialam ze do swiat ma byc bez sniegu a za to deszcz

Do góry