reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hej ho :)

ale pustki tu dziś :) czyżby weekend już się zaczął?

izuniek - gratulujemy szczepienia :) nie sądziłam, że tak się można cieszyć z tego powodu ;))

katoryba
- póki co pełza :) ale dupkę unosi też, więc myślę, że z czasem będzie też raczkować :) zdrówka dla Bolcia :*

vii - zazdroszczę "mama" ;) chyba każda mama czeka na tą chwilę :)

szczęśliwa - z tymi podłogami to niestety prawda :/ codzienne mycie to za mało, dwa razy lecę ze ścierą, bo niestety o tej porze roku strasznie się nosi z dworu. a ten mały rojber jak tylko dotrze do paneli to postanawia je lizać...

zawalka - super Jasiu ma wymiary :) masz o kilogram mniej dźwigania - zazdroszczę ;) a z zaproszenia na pewno skorzystam :)

u nas 3 dzień BLW - chyba najgorszy ze wszystkich. najśmieszniejsze jest to że w kupie znalazły się kawałeczki (dosyć spore) marchewki :D czyli jednak coś tam czasem wsadzi do buźki :) no ale jedzeniem nie można tego nazwać, smakowaniem bardziej.
a i dziś kiwi jej dałam do spróbowania, myślałam że jak poczuje kwaśne to nie będzie chciała, a ta jak szalona ssała :) a tak na marginesie to od kiedy można dawać kiwi?

dobranoc laseczki :*

reklama
brywieczór :)
uprzejmie zawiadamiam, że babcia Maleńkiej uszyła nam wieczorem poucha :D i przymierzamy się z babcią do następnych robótek :) a prababcia dzierga dla Małej skarpetuńki wełniane :D ehhhhhh sama bym się tym z chęcią zajęła tylko obecnie coś z chęciami i czasem na bakier :p

izuniek czyli ty pani nauczycielka przedszkolaków - koleżanka po fachu ;)
zawalka z tego co piszesz to w Zielonce pogody nie ma, to faktycznie trzeba coś nawieźć ;) Jaśko duży chłopak :)
sallis ja też zamierzam uderzyć w BLW :) wytrwałości Wam!!

a z nowości to Mała dziś chwilkę pełzała do tyłu, jak rasowy raczek ;) do przodu ma juz opanowane, teraz czekamy na czworakowanie bo już pewnie trzyma się na prostych łokciach i uniesionej dupce :) będzie mały rojber :)

dobranoc Wam :)

ochhhhhhh dolcia gdziekolwiek jestes trzymaj się dzielnie :)

widzę, że jakoś tu spokojnie.. :)
katoryba nie do końca jestem muzyczką ;D uczę się śpiewać w muzycznej :)
vii Ty leniwa jesteś! Kiedy się w końcu wybierzesz ze mną na spacer? :)
sallis gratulacje :)
Izuniek Ty pracujesz w przedszkolu? W jakim???
Emri powodzenia!!
zawalka super, że Jasio tak dobrze znosi szczepienia.. oby i moja tak zaczęła je znosić.. :)
nita a może i nam coś udziergasz? :) skoro tak się wdrożyłaś :)

swoją drogą.. co się właśnie dzieje z dolcią? :)

aaa i dziewczyny mam pytanko.. chce któraś kod na zakupy do smyka 20 % ? ważny dziś i jutro.

My znowu same.. tatuś pojechał na weekend do Jeleniej.. Powiem Wam, że Majka w ogóle nie chce się przewracać na boczki, tylko ciągnie do siadania.. ;O

No i jak co weekend!
Mało ludzi :)
Prawie każdy odpoczywa w gronie rodziny- drugiej połówki brakującej za dnia :)

nnita- a jak bedzie potrzebny pouch dla nas da radę twoją babunię poprosic ? Zresztą najpierw zaprezentujesz swój :)

szczesliwa-gdzie jestes? ni widu ni słychu :) Buziaki
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Juhu,
Ale mnie rozłożyło.... masakra dawno czegoś takiego nie miałam. Jutro uderzam do lekarza nie ma na co czekać. Gardło tak zawalone, że nawet w nie nie zaglądam...
Bolcio już lepiej chyba ogólnie. Tylko nowe przykrości nam doszły: ciągle ma gile podbarwione krewką, tak delikatnie ale zawsze. Nie daje sobie w ogóle odciągać gili, drze się jak opętany. Jest ich co prawda dużo mniej ale jeszcze całkiem nie przeszły. No i kaszle jeszcze. Aha no i oko mu już nie ropieje ale została mu czerwona dolna powieka. Lewa bardziej, prawa mniej. I nie wiem teraz czy zakrapiać tymi kroplami co nam lekarka przepisała (biodacyna) czy tego nie robić czy iść do niej znowu? Kurde ciągle coś :(
Do neurologa pierwsze miejsce było w jego roczek, wiec następny termin wzięłam - 22.12 i to prywatnie tyle się czeka! szok... dr Błocki ponoć b. dobry.

sallis - kiwi jest od roczku. Ostatnio dawałam Bolowi i wyszły mu plamki na buzi i akurat mieliśmy wizytę u pediatry i powiedziała, że za wcześnie - że cytrusy są po roczku :/

katoryba trzymaj się :)

Wrzucam fotki z ostatniej sesji zdjęciowej :D

Załączniki

• DSC_0049.JPG
    DSC_0049.JPG
    49,6 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC_0060.JPG
    DSC_0060.JPG
    55,8 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC_0063.JPG
    DSC_0063.JPG
    44,6 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC_0083.jpg
    DSC_0083.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 51
katoryba z tego co wiem to biodacyna do leczenia krótkotrwałego-ja tam bym sie przeszła do lekarki-i zdrówka wam obojgu!
outstnding sliczna córcia!

ja cytrusy dałam przy córci ok 7 miesiaca bo nie wiedziałam-a jadła i nic jej nie było wiec do dzis to jej ulubione owoce :)

Witajcie:)

Katoryba - no to Was rozłożyło choróbsko:(. Szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzę:).

Outstanding - Maja chyba zaskoczona była fleszem, ale słodziutka jest:).

Szczęśliwa - podziwiam Cię, że potrafisz wygospodarować czas na BB przy dwójce dzieciaczków:). U mnie z organizacją czasu jest kiepsko.

Nnita - ja też chętnie zobaczyłabym Twojego poucha:). Ja mam za dużego. Dobry jest na mojego męża i muszę kupić jeszcze jeden dla siebie.

I ja się pokusiłam na to karmienie BLW, chociaż byłam przerażona, jak sobie wkładał całą mała marchewkę do buzi. Ciamkał ją i dusił aż w końcu otworzył buzię szeroko i nie wydawał żadnego dźwięku - ja z przerażeniem, prawie z zawałem serca podbiegłam do krzesełka z zamiarem wypięcia go z szelek i szybkim usunięciem ciała obcego z jamy ustnej, a on pomału zamknął usta i się zaczął śmiać - po prostu sobie ziewnął:). Chyba jestem przewrażliwioną mamą:).

Miłego wieczoru wszystkim:)

reklama
brywieczór ;)

outstanding jaka zdziwiona różowiutka niunia =) faaajne zdjęcia =)
katoryba trzymajcie się!!
zawalka hehe ja tez zażyczyłam sobie kilka cm szerszego poucha w obwodzie a teraz widzę że na mężu chyba lepiej leży i poproszę mamcię lub uszyję tu sobie sama jeszcze jeden. Ale pouch przydatna rzecz, moje akurat "profilowane" =) pociełam flanelowe prześcieradło, akurat w paski było :p zawalka jeśli masz w rodzinie kogoś kto ma maszynę do szycia to poproś o uszycie, myślę że ręcznie też można jak się lubi takie sprawy, ale maszyną wiadomo szybciej ;)
outstanding ja zapytam mamę ;)SAM_1652.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry