reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Juhu,
Beti, oleczka - znacie ceny tych mei taiów z linków - zarąbiste są!!! szczególnie te drugie, bomba! ale pewnie mega drogie :(

vii - pierwsze koty za płoty z jedzeniem :) dzisiaj będzie lepiej :)
Ja Cię nie skarcę :)

Majcia :*

domidomi - witaj :) faktycznie już lada chwila :)

Bolo dzisiaj coś tak mielił mielił buzią ale nic tam nie widziałam, nie dał sobie zajrzeć do buzi w ogóle. ale w końcu tata go przytrzymał, ja jedną ręką głowę - drugą paluchem do buzi i wyciągnęłam mu kawałek zielonej folii wielkości 0,5x1cm po rozłożeniu jakieś 2x2cm. Jaki był niezadowolony, żę mu jego skarb ukradłam! Pierwsza guma do żucia ;P a skąd ją wziął? tata podał mu do zabawy zieloną reklamówkę i oderwał sobie ten mały kawałek, za który zawiesza się reklamówki na uchwytach :| Chłopy czasem jak bez mózgu :/

reklama
Bardzo dziękuję za odp. W sumie większość rzeczy już zakupiłam, ale zawsze lepiej jeszcze się upewnić, bo im bliżej tym więcej pytań, no i coraz bardziej się stresuję, ale nie ja pierwsza i nie ostatnia więc dam radę:)
Pozdrawiam serdecznie

Witam wszystkich po kilkudniowej nieobecności:)
Pozwólcie że się na samym wstępie pochwalę: Ogłaszam wszem i wobec moją ciążę za donoszoną:):):)
Byłam wczoraj w Zielonej u lekarza i usłyszałam, że wszystko już zmierza w kierunku porodu, szyjka króciutka, kanał na 2cm więc czekam ze zniecierpliwieniem. Fajnie by było żeby się jeszcze w listopadzie udało, do świąt doszłabym do siebie.

Torbę już spakowałam: mam siatkowe majteczki, stanik laktacyjny, mleczko, wodę, rivanol, koszule, podkłady porodowe i te na łóżko, kilka pampersów. Reszte mąż dowiezie w razie czego. Spakowałam więcej niż radziłyście ale jak pamiętacie nie mam pewności czy to będzie zielona, legnica czy nawet żary (bo u teściowej też bywam:))

domidomi - ja mam termin na 8 grudzień albo na 10 (wg różnych wyliczeń) ale też już lada chwila więc może będziemy razem krzyczeć i witać nasze maluchy na świecie. Wiesz już co będzie? Imię wybrane?

vii- z archiwalnych postów udało mi się ustalić że Ty miałaś przeboje z paciorkowcem, mi wczoraj pobrali wymaz i mówili że jak się coś wyhoduje to trzeba dopłacać, jakiego rzędu to kwota bo koleżanka będzie odbierać wynik i wolę w razie czego nie daj Boże wiedzieć??

dziewczyny studiujące na uzecie- składałyście może wniosek o jakąś zapomogę na wyprawkę??

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę:)

domidomi dasz rade:) oj piekne to beda chwile, az sie wzruszylam:) ale poki co ciesz wolnoscia bo pozniej nic juz nie bedzie takie samo:)

katoryba rzeczywiscie mezu sie nie popisal. mam nadzieje, ze go porzadnie ochrzanilas! totalne bezmozgowie:) mei tai ze strony pathi.pl sa w roznych cenach, tam gdzies jest cennik. o znalazlam Pathi.pl - Mei Tai nosidła azjatyckie - Pathi.pl - Zamówienia na dole strony wszytsko jest opisane. natomiast te woollo... to nie wiem. jest jescze tullimy taka firma ale babka teraz zawiesila szycie z powodow osobistych

siwa dobrze rozumiem, ze rozwarcie masz na 2cm? fajnie, o tyle mniej bedziesz sie meczyc:) ale spokojnie nie bedzie az tak zle:-) a z ta zapomoga to pytaj emri lub madzioszke.

Ostatnia edycja:
vii tylko, ze MT to dopiero jak dzidzia siedzi mozna uzywac takze wczesniej i tak by sie nie przydalo a wtedy chusta jak znalazl:) a z tym prezentem pod choinke to dobre:) moze nasz tez dostanie. a jeszcze z MT jest fajnie bo mozna sobie jedna strone ozdobniejsza, kobieca dla siebie zrobic a druga dla tatusia! a z tym chodzikiem to ja tez poki co jestem anty:) ale wiadomo punkt widzenie zalezy od punktu siedzenie:) nie martw sie nic Hanusi nie bedzie! ja tez na chodziku chowana, moi bracia tez.

vii - ja tez chodzikowa, ale mlodej nie kupie bo ponoc ze mna pozniej byl problem ze sie nauczylam, ze jak jestem zmeczona to siadam, a jak chodzika nie bylo to walilam na podloge i sobie guzy nabijalam i potem brat za mna biegal zeby mnie lapac ;)

mezu wczoraj wrocil i dzis mamy go dla siebie, niestety jutro znowu wyjazd. mielismy jechac razem ale uslyszal ze to bedzie zle odebrane bo jedzie do pracy a nie na weekend z rodzina :/ takze majcia pierwszy wyjazd i spanie w obcym miejscu zaliczy na swieta jak pojedziemy do elku :/ troche sie tym stresuje szczerze mowiac....

beti1986- od lekarki usłyszałam że wygląda na to że pójdzie gładko, główka też już mocno przyparta, ale wolę się nastawić że będzie ciężko i strasznie, i mile zaskoczyć w razie szybkiego i lekkiego porodu niż na odwrót:) Ale dzięki za wsparcie:)

vii- po dojściu do 220-230 str forum udało mi się ustalić ile się dopłaca w syneo, gdzie zanosilam wynik, więc już wiem:)

Najważniejsze dla mnie że póki co nic nie idzie w kierunku cesarki, bo już nie mogę się doczekać pierwszego kontaktu z Wojtusiem:) No i postanowione, jak wszystko będzie dobrze rodzimy z razem:))))

witam :)

oleczka0585 to ty jestes babolek bezwózkowy woooooow :) ja lubię Małą po domu nosić w chuście, wycisza mi się wtedy, choć nie zawsze dobrze dociągnę i mi się wierci :p ale wierzę że to kwestia wprawy :) a na nogi to proszę uważać bo jak małą Lilkę będziesz nosić? ;)
ładne te mei tai'e w galerii z linka, a dlaczego się teraz na to decydujesz? by mieć większy wybór w co zamotać?

pluszaczek, szczesliwa, vii fajnie że wam się udało z tym kanalikiem, "zazdraszczam". My mamy jeszcze co prawda miesiąc do zabiegu ale u mnie resztki nadziei że sami sobie z tym poradzimy :/

vii z tego co mi mówili to ten zabieg przepłukiwania (tak mam na skierowaniu) polega na tym, że krępują dziecko (dlatego im młodsze tym lepiej bo ma mniej siły i szybciej zapomni, ale obecnie nie wcześniej niż 5 mc) po czym w kanalik wkładają silikonowe coś i w to silikonowe coś wdmu****ą jakiś płyn by odblokować drogę łzom. Może to trwać 10 min a może 40 min. U synka szwagierki trwało 40 min - 3 razy, bo obydwa oczka i jedno za pierwszym raziem się nie powiodło. Pamiętam jakie biedny miał wtedy siniaki po zabiegu.......

edit. widzę że nie mogę używać słów typu wdmu****ą bo mi tu gwiazdki wyskakują :p pani moderator - to nie celowo :p

Majcia marzenki - uściski :):):)

domidomi witaj i szcześliwego rozwiązania :) co do twojego pytania - panie pielęgniarki bardzo pomagają przy maluszkach, śmiało mów im co potrzebujesz :)

siw@ tobie babeczko też szczęśliwego rozwiązania, to juz tuż tuż i będziecie radośni razem :)

vii jaka chustę kupiłaś, pochwal się :)

u nas ciężka nocka była.. Mała pierwszy raz obudziła się na tytusia koło północy, potem o 2, po 4, po 6 już dzień zaczynać chciała i na nas to wymusić ale się przy nas sama zdrzemnęła i koniec końców musiałam z nią wyjśc na spacer już po 9 rano bo już marudna była. Mam nadzieję że dziś lepiej będzie :)

pozdrawiam :)

Zwracam honor mężowi, bo okazało się że nie dał mu tej siateczki tylko on znalazł ten kawałek na podłodze - musiał sfrunąć ze stołu :)

Kurcze drogie te MT :( ale może faktycznie zażyczę sobie/małemu na prezent :)

Marzena - spoko Majcia da radę i do Ełku - w końcu będzie już starszakiem :)

reklama
dobry wieczór:)

Po długiej nieobecności witam się:) teraz już mam nadzieję, że będzie więcej czasu na BB:)

zdrówka chorym budziaki miesiącznym i gratulacje ząbkowym:)

u nas mega katar, mega mała budzi się w nocy i popłakuje już którąś noc. Ząbkowo idą jej 2 jedynki. Wizyta u pediatry mega niepozytywna....
Becik urosła to akurat dobrze ma 73 cm ale przez te 2 miesiące przytyła tylko 200 gram;/ więc wymiary to 73 cm i 8,100 mamy zrobić morfologię.

karolq wtrasznie to wygląda?
zdołowałam się tym;(

tak m ała jest gaduła czworakuje, biega gada i co tylko.
Miłego dziewoje!

Do góry