reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hejo Kochane:) Mi kolejny dzień minął nie wiem kiedy:) Może to i dobrze, chociaż bliżej do chwili, kiedy nie będę musiała nic robić;P Manną na mleku mamy za sobą, oczywiście była bardzo dobra, z malinkami w syropie:) Ale mojemu dziecku to chyba wszystko smakuje:)

Oczka ważna część ciała:) Ja będąc maluchem miałam strszne problemy z ropiejącymi gałami...Filowi do tej pory przemywamy solą 2xdziennie. I zauważyłam, ze jak tego nie robimy to ma zaraz ropkę w jednym oczku.

reklama
nnita - my tez u synka z kanalikiem walczylismy jakies dobre 3 miesiace, troche ponada i nagle z dnia na dzień jak ręką odjął samo przeszło, masowaliśmy ciagle często i gęsto i przemywaliśmy, a co do zabiegu udało nam się go uniknąć więc nie mam pojecia o co chodzi

ale musiscie fajnie wygladać na tych zaciszowych spacerkach :) macie tam chyba szerokie chodniki co :)

taka produkcja że nie ogarniam

Córcia moja cos ostatnio częśto budzi się nad ranem ale to pewnie dlatego ze przysypia przy jedzeniu i nie mogę jej dobudzić aby jeszcze podjadła, odkładam a za godzinke znowu karmionko :)

kanalik paskudztwo u nas tez długo sie paprało-koniecznie lekarz...
my masowalismy czyscilismy oj nameczyłam sie wiec nita współczuje...

beti tak z rosmana tez ale i na targu niemieckie kupuje swietne są plus kupuje takie by sie kolory nie łączyły jak cos pusci farbę

marzenka jak to najgorszy:D ja ci dam ;)

oleczka a dlaczego cie noga boli?

Juhu,

Beti - co to za patent z kubkiem?
mleko od słonia? takie rzeczy to tylko w erze ;P
o co kaman z tymi mei taiami? ja też chcę!

zawalka - u nas ten fartuch się nie sprawdził - Bolo chyba go nie lubi, fałduje mu się na klacie (jest za szeroki w tej części) a rękawki za krótkie jakieś takieś... Mężu powiedział, że wygląda w tym jak rzeźnik :p także poczeka na malowanie chyba - wtedy w krótkim rękawku będzie ale cóż ;)

vii - niezły patent z tym prysznicem po jedzeniu :) a co z okolicami krzesełka? masz jakiś pomysł? ja wymyśliłam, że powinni wyprodukować takie śliniaki - z rękawkami jednorazowe - ciach i do kosza :) a mężu osłony na blat krzesełek z blachy - tworzące taką budkę :)

nnita - no właśnie jak faktycznie wygląda takie przepchanie kanalika? Mój młody też miał dłuuuuuuuuugi czas problem z kanalikiem lewym, tak mi go szkoda było, ale na szczeście przeszło po 3-4 miesiącach.

Bolo je ostatnio cały czas obiadki sam i chyba mu coraz lepiej idzie, tylko syfu ciągle tyle samo :/ wczorajsza zupka w kawałkach mu nie smakowała w ogóle, dopiero jak podusiłam i dodałam trochę jogurtu to zjadł, że musiałam dokładkę robić :) on tak raczej bardziej na kwaśno lubi chyba :)

no to przekażę koleżance,że wizyta konieczna....
szczęśliwa- byłam na treningu wczoraj i źle stanęłam i bach coś kłuje w kostce(zwłaszcza jak stanę na tej nodze-pięcie-kłuję strasznie przez chwilę i luz)więc narazie odpoczywam
katoryba-beti mi podesłała fajne linki do tych mei tai-nosidła gdzie można swój stworzyc a oni to wyszyją-namalują)np Pathi.pl - Mei Tai nosidła azjatyckie - Galeria
a ja tym mocno zainteresowana bo ja noszę tylko w chustach :tak: wózka nie posiadam:-Dwięc obczajam choc używane też można kupi tylko trzeba się naszukac :)

pomysł z kubkiem super sama mam taki kubek chyba bede brac kawkę :D

oleczka zdrówka! dochodź do siebie szybciutko!

beti piekne te mei tai!

vii - dzieki za pamiec :)

szczesliwa - no wiem z wlasnego doswiadczenia ze zaden facet sie nie podoba przyszlemu tesciowi ;) dopiero po czasie sie przekonuje

kubek termiczny tez mam...tylko brak pamieci zeby go przygotowac przed wyjsciem :p

Majcia jak na dorosle dziecie przystalo nie jadla dzis w nocy :) przebudzila sie dwa razy ale wyslalam tatusia, poglaskal i mloda usnela spowrotem :) oby to byl jakis staly trend

buziak dla Majci:)

vii co za groszek dajesz? jakis mrozony czy jak? bo ja latem przegapilam i teraz nie mam:p Wogole wczoraj doszlo do nas krzeselko i teraz pytanie co juz moge dac zeby sama jadla? napewno ziemniak marchewka chlebek ostatnio makaron jadla ale cienko jej szlo:p

reklama
Cześć dziewczyny!
Czytam was od czasu do czasu i zazdroszczę, że już macie swoje maleństwa przy sobie:) ale na szczęście mnie już nie zostało długo bo termin mam na 5 grudnia, więc lada dzień mogę jechać na porodówkę:) a że to mój pierwszy poród, nie pochodzę z Zielonej Góry, miałam lekarza prowadzącego w zupełnie innym mieście i dopiero w listopadzie byłam pierwszy raz u gin w ZG to w związku z tym mam pytania związane ze szpitalem: co trzeba spakować dla siebie i dla dzieciątka? i czy panie pielęgniarki pomagają przy maluszkach?
z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam:)

Do góry