reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

manne z lubelli bo mi smakuje wiec pomyslałam że i jej zasmakuje a mleko od babci z ryneczka krowie lub nieraz kartonowe z lidla ;) lub mlekovita
cycoliłam długo bo do 15 miesiaca ale odkąd skonczyła rok to oduczałam bo ciumkała a nie jadła (jadła w nocy) a ciumkała za dnia-wiec powoli radziłam sobie z moja rozbujała laktacją az doszło do tego że ok 13 miesiaca juz i w nocy nie jadła i ciumkała i 2 miechy próbowaam polubownie oduczyc-szukałam sposobu....aż poszłam sie schlałam winem i mój sie bujał z dzieciem ...nastepnego dnia na kaca browca wypiłam i tez nie karmiłam i 3 dnia juz był spokój -piła soczek, wodę i poszło z górki :) ot alkohol mnie uratował w przemiłym towarzystwie hehehehe

a manne podałam przełom ok 8-9 miesiac bo wczesniej sie bujałam z gotowcami (bobovita itp) -czego do dzis żałuje

Ostatnia edycja:
reklama
dobry wieczór prawiepoweekendowo :(

myślałam że pół wieczora będę nadrabiać czytanie z dwóch dni, a tu całkiem całkiem przyjemnie, udało się ogarnąć :)

dla Aluni buziaczek za wczorajsze 7 miesięcy! a dopiero co pamiętam ją 2-tygodniową!!! taką kruszynkę którą bałam się wziąć na ręce :)
martini - zazdroszczę nocek... no ale Ty się musisz wysypiać więc Ci się takie należą :) ja ostatnio nie wyrabiam lekko, bo wstaję 5-6 razy... łudzę się, że to minie w końcu! miałam sielankę to teraz trochę pocierpię i nic mi nie będzie ;)

katoryba - kluseczka brzmi pięknie :) sama często tak do niej mówię ;) a jak wczorajsza noc? lepiej? mam nadzieję, bo ja tej historii czytać nie mogłam bo mi się płakać chciało, współczuję bardzo!

szczęśliwa - nasza córa ma to samo - kończy drzemkę i nie chce być w wózku dłużej :/ dziewczyny widziały nie raz jak na spacerze muszę dziecko na rękach nieść ;) teraz sobie w poucha pakuję i choć tyle jest lepiej że ręce mam wolne do pchania wózka... no ale wcześniej lekko nie było ;) moje kochane 8 kg na rękach ;) mam nadzieję, że w końcu wypali nam spacer razem - to będziemy razem nieść :) albo wieźć w wózku dwie syrenki ;)
przyłączam się do pytania Beti, proszę o więcej szczegółów nt mleka krowiego. Właśnie kiedyś pani Asia mi coś wspomniała, że ona zaleca z piersi na krowie przejść od razu, pominąć mm. tylko wtedy jakoś się tym nie zainteresowałam, bo jeszcze taaaak daleko było do jakichkolwiek zmian ;) a teraz czas sobie wyrobić jakieś zdanie ;)

zawalka
- czytałam i mam pewne obawy, że niestety zdarzają się sytuacje jak np u martini, a ktoś to może wykorzystać :/ no a człowiek jest tylko człowiekiem, sumienie Cię zje po takiej akcji i nie potrzebne jest więzienie. poza tym sam zamysł jest dobry, tylko żeby kara dotknęła tych co zasługują...

szczesliwa jeszcze tylko jedno pytanko:) a ile procent to mleko? moj ma zaraz 9 miechow i jutro mu dam te manne bo biedny sie meczy jak za nim ganiam z lyzeczka zeby zjadl troche kaszki. dzis zrobilam bobovity i dodalam dzemu i byla pyszna a on raptem 3 lyzeczki zjadl tylko.

sallis a we wtorek przyjezdzasz na spacer? fakt Domi potrafi niezle wrzeszczec. no i pouch wtedy to naprawde suuuper sprawa

Cześć dziewczyny! Czytam Was na bieżąco, ale nie mam kiedy pisać..
Gratulacje ( zaległe ) dla wszystkich miesięczniaków :D buziaki dla ząbkowców :D
Co do kaszek - na razie nie mogę się wypowiedzieć.. to jeszcze nie ten etap :D

buziaki i miłego wieczorku!

beti - na pewno :) mam nadzieję, że się przyłączysz :) może Dawiduś ząbka cioci pokaże ;))
a to mleko to ma być najlepiej takie jednodniowe tak?

sallis - Alcia też miała takich kilka nocek - jakoś niecały tydzień to trwało - miała jakieś 5m-cy wtedy....jakoś do końca 4go miesiąca - może jeszcze z tydzień dłużej - spała mi calutką noc..potem zaczęła się budzić na jedno karmienie..a potem te kilka nocy to nie wiem ile wstawałam - ale jadła i szła spać dalej - w każdym bądź razie do pracy nie chodziłam jeszcze - pisałam nawet, że chyba zęby idą..a to guzik - musiał być to jakiś skok czy coś innego;/ może pokarm się przestawiał??? ale potem jej przeszło - ale fakt faktem już nie śpi "od -do" budzi się na jedzenie i już...Bartuch przesypiał mi całe nocki jak ostatecznie odstawiłam go od cyca - i tak jak u szczęśliwe - trzy nocki tatuś się przemęczył - a potem jakby nigdy nic:)ja te nocki jeszcze sobie odpuszczam, póki daję rady wstawać - wstaję...ale nie wiem czy będę karmić tyle ile Bartucha - czyli ponad półtora roku....zobaczymy jak wyjdzie.

sallis zgadza sie! pani asia zaleca by z cyca na krowe przejsc i ta informacja swojego czasu mnie podratowała bo myslałam , że bede miec niedorozwinięte dziecko jak tak witaminowego mleka nie bedzie pic...teraz sie z tego smieje w cholere (oj człowiek głuuuuuuupi był przejmował sie byle kim i byle g. radą by mnie zeschizowac) -dobrze sie stało -jak patrze z perspektywy czasu :) a mleko te przeszło 3 %

sallis hahahah jakbym widziała siebie....mały sie budzi i chce swiat obserwowac i wtedy to mam mysli typu (w p i z d u mi wózek) szczególnie że pies czesto przypiety i cholery dostaje....na łeb, ale cichosza - a spacer sie uda i pewnie cos wiecej bo zdrowi juz jestesmy wiec....do wtorku ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

Sallis - niestety zazwyczaj tak jest, że karani są Ci co najmniej zawinili, a prawdziwa przemoc uchodzi bezkarnie. We wtorek chętnie się z Wami wybiorę na spacer - chciałabym zobaczyć Twojego poucha. Daj znać jak już będziesz na miejscu.
A z nockami u nas teraz znów co 1,5 - 2 godziny się budzi na cyca i potem zasypia, a w dzień tylko ciamka sobie i jest tak zafascynowany wszystkim, że nie ma czasu na mleczko.

Dzisiaj Jachu pierwszy raz kąpał się w dużej wannie (ze mną) i było szaleństwo. Tak się przestymulował, że nie mógł się później uspokoić. Kąpiel trwała około 10 minut i raczej na basen się nie wybierzemy, bo przez 40 minut w jeszcze większej ilości wody jeszcze zawału dostanie:). A po tym wczorajszym jabłku chyba go brzuszek bolał, bo strasznie marudził cały wieczór i do tej pory nie zrobił kupy. Co do niego niepodobne. Dziwne, bo po zupce z marchewki i ziemniaka nie było problemu.

Witam sie poweekendowo i mroznie brr

Anias buziak dla Nadi z okazji 10 miesiecy;*

co do wozkow i spacerow mialam to samo nosilam mala i pchalam wozek odkad siedzi spacery nawet sa przyjemne:p

reklama
hej dziewoje!

kurcze czytalam na bierzaco przez weekend ale nie bylo kiedy odpisac i teraz nic nie pamietam :/

zawalka - ale na basanie po takiej ilosci wrazen to moze padnie ze zmeczenia ;)

szczesliwa - z tym mlekiem krowim to sobie zapamietam jakby sie okazalo ze mloda nie bedzie chciala mm ;)

salis - u nas nocki tez ostatnio jakies dziwne ale nie tak hardcorowe jak twoje, od jakis 4 dni Majka sie wybudza ok 24 i jak tylko wejde i dam smoczka to od razu usypia ale po 10 min sie wybudza i znowu smoczek i tak ze 4 rundki robie, a potem o 3 na jedzenie

spacer to wiadomo my zawsze jakos ok 11 wychodzimy wiec sie spotkamy jak zwykle

Do góry