reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

martini fakt godzina to troche malo. sciaganie zajmowalo mi okolo pol godziny ale recznym laktatorem. a u nas na uczelni tez nie ma zadnego miejsca chociaz zeby dzidzie przewinac:/ ale polecam ogolnie zoo we wroclawiu. jest przewijak w toalecie, pelno lawek na trasie i mozna np. w niektorych knajpkach podgrzac jedzenie i nakarmic dziecko:)
a Ala je kaszke na mm? bo to tez moze byc zawsze jakis posilek:) albo moge ci dac troche sinlacu na probe bo ostatnio kupilam i mlodemu tak srednio smakuje a moze Ali podejdzie to bym ci caly dala.

zawalka z tym piszczeniem to sa takie okresy. u nas bylo juz kilka razy i tak stwierdzilysmy z emri, ze to na skoki rozwojowe przypada:) najgorsze jak taki koncert przypada o 5 rano;) ja nawet nagralam dyktafonem w tel to piszczenie:-D

a u nas z nowosci zapomnialam napisac, ze wreszcie nasz synek przekreca sie na brzuch z plecow bo juz sie martwilam. no i zjadl kaszke mleczno-ryzowa!!! tazke sukces jak nie wiem:) i jeszcze kupilismy fotelik 9-18kg Maxi Cosi priori ale jeszcze nie uzytkujemy.

reklama
Hej :-)
Beti suuuuper :-D U nas mała przesiadła się - głowa zaczęła jej u góry wystawać :-( i nie wiem jak ale siadała w tym foteliku i z Mikim rączki sobie podawali :-D słodki widok :-)
Martinni - moja jak mnie nię będzie zje kaszkę na MM :-) Obiadek i może deserek :-) Ja wracam czyli mleko na wieczór i w nocy :-) z tego co pamiętam Miki mało u dziadków jadł i kończył to wszystko przy mnie :-) od razu po pracy karmiłam go :-)
Izuniek - wow :-D czterolatki :-D Mam nadzieje że będziesz tą kochaną panią :-D

Pozdrawiam

mysza powiem ci, ze mnie wczoraj nie bylo od 14 a D. poszedl spac po 20 dopiero. i w tym czasie zjadl tylko sloiczek owocow i 100ml kaszki na noc. w ogole nie chcial mojego mleka z butli. dziwne to bo normalnie to by ze 3 razy jadl mleko z piersi:)

Juhu,
Beti - gratki dla Dawidosa za postępy :) a jak mu siedzenie wychodzi? Kurcze ja też się za fotelik muszę zabrać (wybrać i kupić) :| Bolo jeszcze w pierwszym jeździ...

Mysza - kiedy wracasz do pracy dokładnie? Na cały etat?

Izuniek - ale Ci dobrze z tym leżakowaniem :) mmmmm ile bym dała chociaż za przysługującą każdemu 15min przerwę na śniadanie :/

emri - niania Filciowi gotuje obiadki?

zawalka - te czipsy kiełbasowo-kapuściane są wstrętne :/ a jak Johny? o której poszedł spać?

Jeszcze tylko 2 dni...

Hej ho,

kolejny dzień pracy minął! :D Wy sobie nie wyobrażajcie niewiadomo jakiego leniuchowania! Dzieci leżą na dywanie i tylko poduszki mają pod głowami i przytulanki, a żeby była cisza trzeba ich wszystkich zagłaskać do snu!!! Faktem jest, że mogę sobie spokojnie posiedzieć, ale zawsze jest coś do zrobienia i myśli galopują na całego...
Mysza - wstępnie dzieci mnie zaakceptowały. Dziś jeden zrobił mi bransoletkę z klocków a inny kawaler dał kwiatka na podwórku :D
Beti - gratulacje dla Dawcia, teraz to będzie z niego wiercipiętek :)

Ja jakoś też się nie pochwaliłam, że Lena zwyczajnie nad morzem zaczęła samodzielnie siedzieć bez podpórek :)
Foteliki... i mnie już nachodzą myśli o kupnie nowego...Pod choinkę jak znalazł :p

a u nas guganie :D a guuuuu a guuuu jakie to słodkie! już zapomniałam jak mnie cieszyły te pierwsze dzwięki....latałam dzis z kamerą by to uwiecznic! :)

katoryba ja jadlam chipsy te zrazowe i tez paskudne a jestem ogolnie chipsowym potworkiem;) siedzenie idzie coraz lepiej. sadzam go i czasem kilka minut posiedzi a czasem zaraz sie przewroci wiec nei mozna nawet na chwile go zostawic. za to w foteliku do karmienia daje czadu, ciagle sie podciaga i wierci, daje mu jeden kes jedzenia a on zaraz zabawka do buzi albo blat obgryza i wszystko brudne. nie nadarzam ze sprzataniem tego:)

hej lasencje,

wczoraj nie mialam jak poczytac i teraz juz nie pamietam co kto i w ogole :p

izuniek - fajne sa takie maluchy i ich gesty sympatii :) dobrze ze lenka tego nie widzi bo bylaby zazdrosna ;)

zawalka - to chyba tez musze przetestowac to sushi :) chociaz wypadaloby najpierw zrealizowac nasza rocznicowa randke :p

szczesliwa - ja tez wczoraj mloda nagrywalam jak lezala na macie i do wiszacego nad nia lewka robila "aaaauuuuu" ;)

beti - kurde myslalam ze fotelik na troche dluzej wystarczy :( my teraz mamy maxi cosi i strasznie mi sie podoba wiec nastepny tez kupimy. a macie baze do niego czy bez?

no tak wszystkie sie podnosza, siadaja, obracaja a majka poki co sie wnerwia jak ma dluzej niz 5 min na brzuchu lezec :) my wczoraj bylismy na badaniu bioderek i sie troche zdziwilam bo to byla tylko wizyta u ortopedy i dopiero nas zapisal na usg za miesiac prawie. myslalam ze to od razu wszystko :/ dzis M ma imieniny wiec musimy sie niedlugo wybrac do sklepu zeby mu jakis superowy obiadek przygotowac :)

milego dnia

Witajcie:)

Marzena - wczoraj byłyśmy z Katorybą w Biedronce na Zjednoczenia i tam to samo Sushi było po 12.99zł:( Ciekawe czemu podrożało. A Jaśko do tej pory nie chce na brzuchu leżeć. Wścieka się i patrzy z prośbą w oczach, żeby go odwrócić.

Katoryba - mi też nie smakowały te kiełbasowo - kapuściane, dlatego przezornie wzięłam dla siebie te ze srem. P. jakoś tamte zmęczył popijając je V.I.P.-em:). Jak doszłam do domu to Jaśko jeszcze spał i musiałam go obudzić, chociaż przyszła mi myśl, żeby z nim zostać w piwnicy na noc, ale P. zszedł na dół i mnie sprowadził na ziemię. Chciałam wnieść Jaśka cichutko na górę, żeby się nie obudził i oczywiście sąsiedzi akurat wtedy musieli łazić tam i z powrotem krzycząc i psy szczekały i Jaśko się obudził. P. stwierdził, że już za późno na kąpiel i musiałam Jacha przekonać, że znów ma zasnąć, ale już snem nocnym, co łatwe nie było. Ostatecznie się udało, ale budził się o 23, 1, 3, 4.30, 6 i po cycu zasypiał. Chyba przez ten kaszel. Jakie to straszne uczucie, gdy nie można pomóc dziecku i męczy się biedak.

Beti - jak Dawidek się czuje?Mam nadzieję, że Jachu go nie zaraził. Ale uśmiech Dawida ze zmarszczonym noskiem rewelacyjny:)

Izuniek - wczoraj poznałam czteroletnią dziewczynkę, która była zakochana w swoich paniach przedszkolankach. Opowiadała o nich z takim zachwytem i dla nich ćwiczy przewroty. Fajnie, że możesz zająć istotne miejsce w życiu takich maluszków.

Miłego dnia wszystkim:)

reklama
marzena my kupilismy fotelik bo nasz jest tylko do 9kg i poza tym mamy teraz wolna gotowke i poki jest to kupilismy. a twoj maxi-cosi jest do 12 kg pewnie i ja widzialam, ze dzieci 10 miesiecy jeszcze w nim jezdza:) bazy nie ammy bo nie mamy isofixu w aucie. jakbys chciala na bazie to najtanszym a jednoczesnie majacym 4 gwiazdki za bezpieczenstwo jest fotelik Jane exo z baza i taka noga podpierajaca "support leg".

zawalka na zaciszu tez jest to sushi za 12.99:)

kto idzie na festyn w sobote?

u nas dzis wreszcie wspaniala nocka.mlody obudzil sie tylko raz na chwilke i zasnal zanim wstalam i pozniej spal do 6.30. oczom nie wirzylam jak patrzylam na zegarek:) nakarmilam i spal dalej do 8.30!!! :szok:

Do góry