reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Katoryba ja kupowałam w kelmanie wprawdzie sklep jest w nowej soli ale na internetowej stronie można pooglądać mają wybór wielu firm. Można zamówić przez internet albo pojechać do nich do soli i sobie pooglądać.

Izuniek tak pani Krysia kazała mi iść na spacer bo jest słoneczko a księżniczki muszą się wygrzewać. Nie wiem na jakiej podstawie ale P. Krysia twierdzi że mała będzie wysoka z 175 cm co najmniej. Pytam po kim mamie karakanie:>?

reklama
Vii niezłe:))) Na pewno kłócili się o to czy wejść tym razem do lodówki czy może schować się w piekarniku:)))

Izuniek prywatnie zamawiałaś taką wizytę? Położna pewnie Twoją księżniczkę też pośle na spacerek:)

Katoryba ja znalazłam w swoich zbiorach bambino ochronny, tam jest faktor 4, ale to raczej za mało. Martiniii jaki ten krem kupić???

Ja padam na twarz...od wczoraj okropnie boli mnie głowa:/już nie mogę normalnie...ostatnio natłok prac i obowiązków:/ Sesja zakończona (chyba) sukcesem:) czekamy na wyniki:) Filo na początku pozował jak model, później był już zmęczony, potem śpiący i głody. No i oczywiście na głdnego z żalem zasnął, bo jeść w otoczeniu tylu nowych rzeczy znowu nie potrafił. Za to podwieczorek zjadł na świeżym powietrzu:)

ja tylko na chwilke

mysza witaj!

izuniek jutro koniecznie na spacer, jest super cieplo i nie trzeba specjalnie werandowac.

vii fajnie, ze sie zdecydowalas na chuste. ja zamowie w przyszlym tygodniu. jak mnie kuna zawiazala z nim w chuscie to troche sie wiercil i dlugo nie wytrzymal bo nie byl do konca najedzony i wyczul cycki:)

emri to nie jest tak zle z figura, z reszta jak sie widzialysmy to widze, ze jestes w formie:)

madzioszka z zalem mowei, ze nie przyjde do ciebie jutro bo dzis scielo mnie z nog. po spacerze wszystko mnie bolalo, dostalam dreszczy i 38,2 na termometrze:( jutro wizyta u lekarza. na razie wzielam paracetamol wiec mi lepiej.

Emri to już nie mogę się doczekać aż pochwalisz się zdjęciami :) skoro Filipek pozował to na pewno będą cudne :)

Beti u mnie Hania od razu wytrzymała prawie 2 godziny na spacerze, no ale ona nie wie co to cyc ;) biedna i Ciebie choroba dopadła :( mam nadzieję, że szybko minie, bo szkoda pogody... no i przy dziecku już i tak jest zmęczenie nie trzeba jeszcze osłabienia związanego z chorobą :/ chyba na tą piękną pogodę za szybko i za bardzo się rozebrałaś co ;)

ehh no pogoda do kitu...

mnie tak bolą plecy, że nie chce mi się ruszać, nawet Hania ma dzisiaj jakiegoś nerwa :/

Madzioszkaa obawiam się, że póki co na opijanie to tylko Ty i ja no i ewentualnie tatusiowe, bo tylko my takie wyrodne butelkowe mamy ;) no i gratuluje odpadnięcia kikuta, szybko :)

Madzia - no chyba, że jakimś leszkiem bezalkoholowym....:)
Vii - kurcze, to nie wesoło z tymi plecami...idź jak najprędzej do lekarza;/to nie żarty;/
Emri - co do kremu, to właśnie ja smarowałam głównie tym ochronnym Bambino a on ma rzeczywiście faktor4, ale na lato to już min z faktorem30 - miałam LinomagSun, a jak gdzieś nad wodę to i z 50Bartusia smarowałam....wydaje mi się, że gdzieś nawet czytałam, że te z wyższym filtrem to dla dzieci powyżej 6go miesiąca - ale nie jestem pewna, trzeba by było pogrzebać:) ja tam bambino jestem wierna:):):):) i szampon do włosków, i oliwka świetnie się u nas sprawdzają - bo np J&J bardzo u nas uczulał;/mnie samą zresztą też jak chciałam zużyć do końca;/

Jak czytam, że u Waszych dzieciaczków tak szybko odpadły kikutki pępuszków to w szoku jestem - ja nie wiem czemu u nas 6tyg się z tym męczyłam;/ mam nadzieję, że teraz szybciej odpadnie...

Marttini myślę, że plecy mnie bolą od długich spacerów, czasem nawet 4 godziny, no i od tego, że w sumie dzień w większości spędzam w pozycji siedzącej (jak już skończę spacerować;)) bez oparcia pleców :/ no i mamy kiepskie łóżko,bo plecy najbardziej mnie bolą po spaniu :/ do tego dźwiganie tego głupiego wózka, dlatego już nie mogę się chusty doczekać :) a Tobie jeszcze 5 dni zostało i niech się dzieje co chce :)

reklama
hej dziewczyny,

Madzioszka gratulacje odpadnięcia :)
Beti oby choroba szybko przeszła. Ja zawsze jako dziecko chorowałam z początkiem wakacji. Może ty tak na wiosnę reagujesz ;)
Vii to może trzeba poćwiczyć i kręgosłup rozruszać.
Ja wynalazłam nowy patent na mojego malucha, który nie lubi jak stoję i wtedy mi na jakiś nerw uciska i brzuch drętwieje. Teraz jak robię obiad to sobie tańczę w miejscu ;) maluch czuje się oszukany i nic nie boli ;)
A wczoraj byliśmy u lekarza i Majka waży już 850 gram, na koniec ma być książkowo 3,400-3,500 :) Poza tym wszystko dobrze, choć dziwne pozy przybierała i wkładała sobie stopę do oka. Teraz czas na test glukozowy a następna wizyta dopiero po weekendzie majowym

Do góry