reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Katoryba my jak się w lipcu wprowadzaliśmy to i do salonu i sypialni kupiliśmy voxa. Koszt faktycznie dość spory (choć zależy jak dużo mebli chcesz kupić) no ale my jesteśmy mega zadowoleni. A teraz w voxie mają promocję jakoś do połowy kwietnia, że każdy mebel o 100 zł taniej.

A co do kanapy to my np kupiliśmy narożnik w takim salonie koło fokusa. Jak wjeżdżasz na parking to po lewej masz napis "rampa" i tam też jest sklep z meblami i głównie łózkami i wypoczynkami z WFM. Za narożnik dość duży z funkcją spania zapłaciliśmy 1700zł a kolorki i materiały sama dowolnie wybierasz.

reklama
My ostatnio nabyliśmy sofę w ABRA meble, choć wytrzymałościowo wygląda podobnie do Burzyńskich, od których mamy inną kanapę - służy już 2 lub 3 lata... Jest jeszcze Bodzio, może tam coś dla Was znajdziesz... Znam ból szukania TEGO ODPOWIEDNIEGO mebla - trwa to czasami za długo ;-)

Emri - myślałam o dwóch czapach, ale rozsądek wrócił, założyłam jedną ;-) Gratuluję rozm. 26 ;-)

Ja weszłam w najszersze spodnie sprzed ciąży, choć trochę luzu więcej by się przydało. W ciążowych jednak nie chce się już chodzić...
Myszaa - wszędzie dobrze, w domu najlepiej! Witajcie ! :-)

PS. Jeśli robię byki, czyli połykam literę "s" - wybaczcie, ten klawisz mi szwankuje :/

:)

Dziołszki - co do kremu na buziolka, to jak najbardziej taki z filtrem - ale nawet już bambino ma filtr przeciwsłoneczny, a buziolki niemowlaczków są bardzo wrażliwe na słoneczko - a dzisiaj już nieźle piecze:)

Myszko - witajcie w domku:):):):)

co do mebli....my ze względów portfelowych szukaliśmy i jakości i dobrej ceny - i jedno się przekonałam....na kanapie cy narożniku czasem warto więcej zapłacić a mieć pewność, że jest b.dobra jakość - jeśli jeszcze używa się jej do spania....nasz narożnik z ABRY nie wytrzymał nawet pół roku, teraz już dwa razy M go ręcznie naprawiał, bo wyleciała sprężyna z pojemnika na pościel i się sama rozkładała ta część wysuwana, na której się śpi - w najmniej oczekiwanych momentach hehehehe - może to i smieszne było, ale potem strasznie wkurzające, żę Ci się łóżko w nocy rozjeżdża - teraz naprawiony (modyfikacja ręczna M:):) ) stoi i jest "dla gości" bo się dorobiliśmy łóżka normalnego..a co do reszty mebli to jestem mega zadowolona z mebli Wójcik - do pooglądana na francuskiej w centrum handlowym po byłym polmozbycie:) cena spoko i jakość i wygląd w miarę....a jeszcze do pokoju Bartusia to kupowaliśmy w czerwcu z Forte meble i też jesteśmy zadowoleni - póki co i wytrzymałe jak na działanie szkraba, i pod względem wyglądu OK:) a jeszcze mam kilka rzeczy upatrzone - ale to z czasem, z czasem:):):):) póki co to cieszę się przestrzenią hehehehehehe

Mysza witamy witamy;)

Ja dziś po wizycie położnej, nie zapomniała o mnie:D Mała przytyła 100 gram nie wiem czemu liczy też to co zje bo że niby przed jedzeniem a ta piczka jak na złość wyciągnęła całą butle przy położnej;)

Musze się wam pochwalić obaliłyśmy pierwszy spacer;D Pani Krysia gorąco namawiała. Moja się walnęła w wózku i tyle ją było widać. :D Obudziła się dopiero po wniesieniu do domu, całe 40 minut łaziłam z nią:D

Izuniek - to mała bardzo ładnie przesypia. A jak dajesz radę z cycem/laktatorem?

emri - gratuluję spodni :)

Myszaaa - witajcie na starych śmieciach ;)

Madzioszka - gratuluję spacerku :) pierwsze koty za płoty :) a pogoda dziś wyśmienita na pierwszy spacer

Dzięki za informacje o kremach (a jaki polecacie???) i mebelkach (porozglądam się)

reklama
Katoryba - jak narazie mam niechęć do laktatora, sutki mnie "po pracy" piekły :/ a dziś normalnie ciekło mi z piersi, a nie jestem pewna ile Lena wyciąga, czy w ogóle coś tam jej zleciało do brzuszka... :-( na jutro zamówiłam wizytę domową z poradą laktacyjną. Znów mi obmacają cycki i sprawdzą ssanie Dziecinki, się coś może dowiemy...

Madzioszkaa - p.Krysia wygoniła Cię na dwór? :> my w piątek się z nią widzimy :) to teraz kolej na Nasz spacer hihi

Do góry