reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

kordek ja ostatnio mam to samo co ty! Budze sie ok. 4 i wierce sie, bola mnie plecy, dretwieja mi boki,jednym slowem masakra bo na 6:30 wstaje do pracy i jestem strasznie nie wyspana:)
vii ja sotatnio przechodzilam przez zalatwianie kredytu mieszkaniowego i od 3 dni mieszkam juz w swoim mieszkanku:) u nas nie bylo szans zebysmy my z mezem wzieli sami kredyt bo nie mielismy zdolnosci dlatego doszli jeszcze moi rodzice. Zalatwilismy ten kredyt z doplata od panstwa wiec troche zaoszczedzimy na odsetkach. Jest baaaaaaardzo duzo formalnosci i wiele oplat dodatkowych (notariusz-przepisanie aktu wlasnosci, oplaty sadowe, skarbowe) ale jest to do przejscia w 1,5miesiaca jak sie czlowiek zepnie. Jak cos to pytaj;)

reklama
Witajcie dziewczyny:)
Vii na prywatną skrzynkę wrzuciłam Ci wiadomość:) i potwierdzam słowa Beti, formalności, opłaty i jeszcze raz opłaty:)

Mi ostatnio tez coś ciągle dolega...wiem, ze nie ma co narzekać, bo to ponoć norma, ale...w nocy śpię, ale kilka razy w tyg. mam skurcze łydek...boli jak skurczybyk! od paru dni mam okropną zgagę, sapię, dyszę, na zajęciach nie mogę wysiedzieć, dzisiaj to myślałam, że urodzę:) kręgosłup tak boli...a Filipcio fika jak szaleniec i nic nie robi sobie z tego, że mamuśka już żeber nie czuje czasami:) dobrze chociaż, że często zmienia pozycję...

Myyszaaa myślałam, że ten indywidualny tok to inaczej będzie wyglądał:( To zależy od wykładowców czy w ogóle zgodzą się na to, no ale chyba z tym problemu nie będzie... Gorzej, że niektórzy karzą odrabiać każdą ewentualną nieobecność, no masakra-myślałam, ze jakbym nie mogła już chodzić, to jakoś pisemnie mogę to zaliczyć albo coś, a tu nie, obowiązkowo fizycznie trzeba odbębnić...Ahh

Pielęgnacja noworodka - BabyBoom

Fajny wątek :-) Tu też jest o soli fizjologicznej - jest przydatna na początek do przemywania oczek i wkraplania do noska jeśli jest drobny katarek :-)

Emri - czyli wszystko zależy od profesorów - miło... a byłaś się już u nich pytać co i jak ?

AniaS - powodzenia :-) Ja w pierwszej ciąży po 12 mialam na każdej sprawdzenie tętna dziecka a na co drugim USG :-) Pamiętam że pod koniec - KTG miałam dopiero w szpitalu :-)

Ostatnia edycja:
Anias a ta komoda to duża?? trochę się przeraziłam, bo my po parę sztuk chcemy kupować tych rozmiarów, na razie do 68, większe nie będą potrzebne mam nadzieję:) A Ty piszesz, że miejsca zabrakło...to chyba więcej muszę kupić? napisz jak możesz ile tego masz, ciekawa jestem:)

ja rzeczy małej układam w słupku... łatwiej coś znaleźć niż w komodzie... bo otwieram i widzę wszystko na półkach... póki co mamy zapełnione cztery dość duże półki... jakbym to przełożyła do komody to byłaby już prawie cała zapełniona...ale jak narazie są to tylko rzeczy, które dostaliśmy i jeden nowy śliczny kombinezon :) i już nie mogę się więcej doczekać ;)

a dzisiaj też chciałam nagrać skaczący brzuszek i jak na złość ciągle mi sie zacinało nagrywanie w telefonie... wrr...

Ostatnia edycja:
anias - szczerze mówiąc nie słyszałam wcześniej o takim urządzeniu - mój gin w takim razie zacofany jest.
A z prawkiem - bez niego jak bez ręki. Ja mam od 11lat ale jeżdżę od 1,5roku. Po długim czasie przerwy strasznie bałam się znowu zacząć a teraz nie wyobrażam sobie życia bez auta (człowiek szybko przyzwyczaja się do wygód).
Dziewczyny jak szykujecie ubranka? W czym pierzecie, ile razy, po prasowaniu od razu do szafek czy w jakieś worki żeby się nie zakurzyło? Ja jeszcze się za to nie wzięłam - czekam na ostatnią chwilę bo będę musiała na maksa pościskać nasze rzeczy żeby uwolnić miejsce w szafko-komodzie dla dziecka. Ale po dzisiejszym śnie zaczynam się do tego przymierzać, bo śniło mi się, że mały się urodził a ja nie miałam go w co ubrać :szok: Ciekawe dlaczego synek zawsze śni mi się już większy - taki ze 2-3mies. Może podświadomie boję się tych pierwszych chwil?? :nerd:
emri - podziwiam za te studia w ciąży, ja bym chyba nie dała rady teraz wysiedzieć na zajęciach... szacun :happy2:

katoryba ja póki co tylko przeglądam i układam ubranka... prać i prasować będę na ostatnią chwilę, żeby były świeże :) myślę, że po przepieram rzeczy ze 2 razy no i w proszku dla dzieci...

ja tak jak Vii prać i prasować będę na ostatnia chwilę, ale wolę płyny niż proszki:) oczywiście takie dla dzieci, ale jeszcze nie wiem jaki:) co do mebli mam do dyspozycji szuflady i półki, jak na razie korzystam z szuflad.
A w szkole porażka, dzisiaj 9 h...ale do końca tyg już wolne:)

reklama
Hej
Lovella lub jelp :-) ja pamiętam miałam proszek jelp i bez płynu do płukania - plus podwójne płukanie :-) prałam raz i prasowałam na koniec :-D

Ja dziś zaliczyłam spacer :-D i teraz odczuwam to :-) nie mam pojęcia jak usiąść by nie bolało :-D

Pozdrawiam

Do góry