reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Cześć dziewczyny:)

I kolejny tydzień się zaczął. Miejmy nadzieję, że będzie obfity w szczęśliwe rozwiązania naszych marcóweczek.

vii - a jeszcze niedawno miałaś już dosyć dużego brzucha i kopania Hani:). Powodzenia na usg, żeby wszystko dobrze i sprawnie poszło.

kordek - już pusta porodówka, śmiało już możesz się rozpakować:)

martini - ja też nabrałam ochoty na balkonowe kwiatki, tylko nie wiem, czy zaraz znów jakieś mrozy nie powrócą. Sama nie jesteś, przecież masz nas:)

katoryba - jak Bolek się sprawował w kościele? Jest już aniołkiem?

marzena - niestety hormony szaleją i nic nie poradzisz na swoje zachowanie. Ja też nie jestem dumna z moich fochów, ale to silniejsze ode mnie. Faceci powinni być bardziej wyrozumiali w tym względzie, chociaż ciężko im to pojąć.

mysza - jesteś już na porodówce?

Miłego dnia wszystkim:)

reklama
Witam poweekendowo:)

Taka pogoda jak w sobote i niedziele mogłaby już nam towarzyszyć cały czas. Weekend minął mi na odwiedzinach rodziców, z których bardzo się cieszę bo rzadko udaje mi się ich namówić by pokonali prawie 200km i przyjechali do nas. A wczoraj nawet sezon grillowy na działeczce rozpoczęliśmy a potem moje opuchnięte nóżki odpoczywały na hamaku:)
A dziś nie dość, że pochmurno to jeszcze samochód nam się zepsuł:(

Ahoj wszystkim!

Poczytałam Was, ale dziś mam chyba egoistyczny dzień...
Po śniadaniu podjechałam do laboratorium zanieść próbkę z piątku na biocenozę i... Masakra!!! Ludzi jak mrówek pod drzwami, makabryczna kolejka, nerwowość i w ogóle... Wyczekałam się aż do 11.30... Dobrze, że nie brak mi cierpliwości. Jako ciężarówka nawet przepuszczałam ludzi :D Anioł ze mnie! Skoro już czekam na wyniki, to do piątkowego popołudnia nie zamierzam trafić na porodówkę. Po odebraniu wyniku - mogę od razu tam trafić :-)

Pogoda mało przyjemna, ale w ciepłym wdzianku nawet miło się spaceruje ;-)

Marzena - same robiłyśmy z mamą. Ten catering co polecała marttini - Kuchnia Polska na Woj. Polskiego - zażyczyli sobie 50zł/os za 2 danie samo :/ znalazłam też Bar Niespodzianka Plus na Cyryla i Metodego, ponoć dobrze gotują, ale w tą niedzielę nic innego nie mieli do roboty, więc nie opłacałoby im się na 10 os szykować. Mogliby na sobotę przygotować, ale to mnie nie urządzało, bo i ta trzeba wszystko grzać i przekładać w naczynia, ziemniory obierać i gotować, więc żadne ułatwienie...

hej
nie jeszcze nie :-) na porodówce :-D
Syn dostał kataru i kaszlu więc siedzimy i mam nadzieję że mu szybko przejdzie :-) Mnie nie łapie póki co... ale to chyba norma że na wiosnę póki nie ma jeszcze świeżej dostawy witaminek wszystko się nas chwyta... ja już chce ciepłą wiosnę :-D i na śniadanka bułeczki z serkiem białym i rzodkiewką :-D U mnie na oknie w celu wywołania wiosny rzeżucha rośnie :-)

Katoryba - no to super że tak sie udało :-) My mieliśmy chrzest w sobotę - więc było krótko i zwięźle :-) Mikołaj jak na złość nie przespał :-D Ale cała impreza mu się chyba podobała bo dopiero po 4h obiadku sobie przypomniał że jest głodny a wtedy na mojego 3-miesięczniaka to dużo :-)

Pozdrawiam i wracam do szykowania obiadków :-D I czekania na objawy które jak wiadomo moga nastąpić za 12 dni +/- 14 :-D

Ostatnia edycja:
jejku jakie tu pustki... rodzicie wszystkie czy jak ?? ;)

Myyszaaa Wy u Siebie to szpital otworzyć możecie... ciągle ktoś chory :( oby wiosna pozabierała te wirusy...

mnie też od kilku dni męczy ból gardła :/

my już po wizycie... Hania ma prawidłowe stawy i nic nie musimy robić :) następna kontrola jak skończy 4,5 miesiąca i stawy przestaną się tak intensywnie rozwijać :)

cześć!
marzena ciążowe foszki szybko mijają :D
izuniek bo w poniedziałki to zawsze zawirowania w laboratoriach...i u lekarza... ;)
katoryba gratuluje małego chrześcijana! chrzest córy wspominam super-najbliższe osoby-kameralnie- pyszny obiad i tort wypasiony :) i dziecko spiące... hehehe to chyba było najlepsze :D
aniołeczek zrób sobie suwaczek :)

ja zaganiania-instynkt porządkowania się włączył więc konkurencję dla perfekcyjnej pani domu moge robić :D plus super czyste szafki minus...komu oddać sprzedać wymienić -niezle chomikuję ;) bo akurat się przyda ;)

mysza ja dzis wysiałam też rzeżuchę :D

Katoryba a jakie to prezenty dostał Bolcio na chrzciny? bo właśnie dziś rozmawiałam ze znajomą, która niebawem wybiera się na taką uroczystość i zastanawiałyśmy się co to się daje takiemu maluchowi:)

reklama
Aniołeczek - Bolcio dostał taką ładną pamiątkę - Matka Boska z dzieciątkiem, drewniane krzesełko do karmienia, kpl. sztućców ze stali nierdzewnej takich dziecięcych ze zwierzęcymi wzorkami, wielką księgę bajek i kasiorę.

Do góry