reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

emri super, że Filip zaczął robić ładną kupkę :) daj znać jak wyniki... ja jem gotowaną pierś na wywarze i później z tego robię sos... a ogólnie nie przepadam za takim mięsem, wolę smażone...

dziewczyny a jak długo się czyściłyście po porodzie ?? bo to leci i leci... już co prawda ciemne, ale końca nie widać, a jak ściągam mleko to już w ogóle zalanie murowane...

reklama
czesc dziewczyny:0
jak super ze mozna lody, bo tak za mna chodza mniam mniam:0co do tej diety to mozna zwariowac nie wiadomo co wolno a co nie, ja jem tylko to co na kartce(p.ewa dala mi wykaz rzeczy ktore wolno i ktorych nie wolno)jedyny plus tego wszytskiego to to ze z wagi mi szybko leci :)
vii ze mnei tez leci czytalam ze do 6 tyg moze tak leciec wiec spokojnie ....
emri no wlasnie tez nie chcialam smoczka dawac ale od 2 dni probuje jej wciskac bo cwaniarka rozroznia ze to nie cycek i wyrzuca heheh:)

no ja smoczkiem się ratowałam już w 3 dzień (dobrze, że do szpitala wzięłam)... mała tak płakała, że nie wiadomo było o co jej chodzi... smoczek ją szybko uciszył. Na szczęście sama sobie go wyciąga i później już śpi bez smoka :)

a teraz tak patrze na moje suwaczki i Hania urodziła się dokładnie rok i 5 miesięcy po naszym ślubie :)

Dobry wieczór:-)

Piękny deszczowo wietrzny dzień nie ma co. Poszalałam jak nigdy nic nie robiłam dziś:-) Proszę o pozytywne wibracje na jutrzejszy egzamin:tak:
Dziś się dowiedziałam, że moja znajoma urodziła dziecko w zg i przed porodem robili jej usg mówiąc córcia, zgadnijcie co urodziła:>? Piękny synek:-D Zaczynam się zastanawiać nad sensem pytania o płeć dziecka:tak:

Katoryba jestem cielak, tak sobie dopiero dziś pomyślałam, że przecież ja mam wózek gotowy wyprany i stoi nieużywany więc mogę Tobie go pożyczyć na czas reklamacji Twojego. Mi zdaje się nie będzie potrzebny przez najbliższe 2 miesiące. Tyle że nie jest taki mały zgrabny jak Twój.

Vii rośnie Tobie mały nocny marek;-) Może późna kąpiel jest sposobem na dobrą noc Hani. Widzisz Haneczka zrobiła wam piękny prezent na miesięcznice:-D

Beti jak tam zjazd? Mam nadzieję, że nie wyczerpał Ciebie za bardzo.

Emri dobrze, że Filip już lepiej, mam pytanie kiedy składasz o IOS? ja się zastanawiam czy mogę już wraz ze złożeniem indeksu zanieść podanie. A i mam coś dla Ciebie na przyszłe zajęcia semestralne na nowy rok o ile wykładowy spasują:-)

Hej
Co do wypisu - mam wpisane OXYTOCYNA :-) czyli 3 lata temu wpisywali... mam to też wpisane u Miśkołaka w książeczce zdrowia ... znaczy się co było zastosowane podczas porodu plus co mam robić z jego krwiaczkami ... że USG główki mam zrobić... :-)

Madzioszka - ja też się cały czas zastanawiam czy się nie pomyliło coś :-D Bo długo czekałam a teraz znów się nie pokazała :-D Więc jakoś w szoku nie będę :-D

A ja dziś po spacerze wieczornym wogóle to jakaś bardziej ruchliwa przy drugim jestem :-D Miśkołak nie daje leżeć i czekać na rozwiązanie :-D Także dziewczyny - pierworódki korzystać z ostatnich chwil spokojnego oczekiwania :-D Całej masy przyjemnego prasowania, układania :-D

Pozdrawiam

ja mam wpisane w wypis i oksy i antybiotyk, a nawet nici i takie duperele, tylko keidy to było, i inny szpital, wiec może co szpital to zwyczaj

witam z rana :)

o dziwo w nocy nie było tak źle, a była to pierwsza noc w domu kiedy sama musiałam wstawać do małej, bo G już wrócił do pracy... Hania budziła się co 3,5h na jedzenie i po zaraz ładnie szła spać :)

Madzioszkaa takie przypadki, że mylą się z płcią są bardzo rzadkie. Przeważnie właśnie widzą dziewczynkę a rodzi się chłopiec, w drugą już całkowicie rzadko się mylą... i powodzenia na egzaminie :)

miłego dnia Wam życzę :)

ehh jakoś tak mi dziwnie w domu bez G, a pół urlopu zmarnował jak ja byłam w szpitalu i teraz same z Hania musimy siedzieć :(

Dzińdybry :)
Za wcześnie pochwaliłam naprawę wózka - wczoraj na spacerze znowu się zaczął blokować po jakimś czasie :/ także musimy wysłać nie ma na co czekać.
Madzioszka - dzięki za propozycję wypożyczenia - kochana jesteś. Postaram się pożyczyć od siostry, tylko nie wiem czy ona jeszcze korzysta. Jak coś to chętnie skorzystam :)

U nas wczoraj masakra przy zasypianiu. Mały po cycu marudził i płakał w łóżeczku. Mężu twardo go nie wyjmował żeby się nauczył, że sam zasypia w łóżeczku a nie na rękach i tak się rozdarł, że nie mogłam go uspokoić. Pomyślałam, że może boli brzuszek i podałam mu herbatkę koperkową. Tak łapczywie popijał, że łykał powietrze na potęgę i w rezultacie zachłysnął się 4 razy. Myślałam, że zawału dostanę, już nie wiedziałam co z nim robić. W końcu dostał viburcol i od razu się uspokoił po włożeniu, zanim jeszcze zaczął działać (może gazy go uwierały?) Biedny misiaczek, tak się bałam jak nigdy jeszcze chyba!
Później spał do 4 i od razu zasnął po cycu. Następna pobudka po 7 i znowu śpi.

emri - gratuluję ładnej kupki (hehe jak to brzmi ;)) Daj znać jak wyniki.
Faktycznie emri mi przypomniała, że do jadłospisu zapomniałam dodać rybki i mącznych: pierogi ruskie, leniwe, makaron z serem białym, z jajcem, ryż z jabłkami i budyniem zapiekany.

Miłego dnia laseczki :)

Hej

Witam sie z rana :-) Wyspana :-D czekam na kuriera z paczką z jedzeniem dla kota :-D mam nadzieję że wniesie ja na moje piętro :-D

Dzińdybry :)
U nas wczoraj masakra przy zasypianiu. Mały po cycu marudził i płakał w łóżeczku. Mężu twardo go nie wyjmował żeby się nauczył, że sam zasypia w łóżeczku a nie na rękach i tak się rozdarł, że nie mogłam go uspokoić. Pomyślałam, że może boli brzuszek i podałam mu herbatkę koperkową. Tak łapczywie popijał, że łykał powietrze na potęgę i w rezultacie zachłysnął się 4 razy. Myślałam, że zawału dostanę, już nie wiedziałam co z nim robić. W końcu dostał viburcol i od razu się uspokoił po włożeniu, zanim jeszcze zaczął działać (może gazy go uwierały?) Biedny misiaczek, tak się bałam jak nigdy jeszcze chyba!
Później spał do 4 i od razu zasnął po cycu. Następna pobudka po 7 i znowu śpi.

Katorybo - ja po jednej takiej nauce Miśka samodzielnego zasypiania - nauczyłam go wyć w łóżeczku :-) Dziecko nam robiło bunt jak tylko próbowaliśmy go do łóżeczka odłożyć

Pozdrawiam

reklama
katoryba strasznie współczuję tych płaczów :( biedny Boluś, ale fakt jak go nie oduczycie na rekach to Wy też biedni będziecie...może mały faktycznie ma problemy z gazami, ponoć przyciskanie nóżek do brzuszka pomaga... jestem przerażona, że Hanie też może czekać taki ból brzuszka :(

o a dzisiaj zrobię sobie makaron z serem :) dzięki za pomysł :)

Do góry