reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Beti - jutro ma przyjsc polozna (o ile dotrze) to sie dowiem ile Bolcio wazy, ale chyba sporo przybiera, bo sama widze zmiany (chomiczek sie zrobil i faldki urosly) i ramie juz czuje ciezar :)

kordek - ale nas pochwalilas... to tak rozowo nie jest. Generalnie nie mam czasu na nic. Wszystko robie w biegu, zwykle dlugo jadlam posilki a teraz wciagam migusiem jak odkurzacz. Nie wszystkie obiady robie tez sama. Wczoraj np mama zrobila mi rosolek i niego mam 2 obiadki: rosolek z lanymi kluseczkami na dzisiaj i buraczkowa na jutro.

emri - a skad Ty bierzesz wedline bez konserwantow? Ty pijeszherbatki laktacyjne? A mowilas, ze masz bardzo duzo pokarmu, to moze niepotrzebnie pijesz, bo tylko niepotrzebnie zwiekszasz jego ilosc?
jablko mozna zjesc? surowe? to ja juz nic nie kumam... skoro nawet ona pozwolila...

Myszaa - skad Ty wytrzasnelas ten artykul? Sledzisz kto pobija Twoj rekord? ;P

sorry za brak polskich znak juz kolejny raz, ale ostatnio odpisuje robiac cos zwykle druga reka (teraz zajadam kanapke, wczesniej karmilam) i tak jest po prostu szybciej.

reklama
kordek i beti ja juz tez nie moge sie doczekac!na suwaczku fajnie wyglada ta liczba ale jakos nie ma zadnych oznak do szybszego terminowego nawet porodu, no nic czekam i pije malinke:)

Beti piłkę kupiliśmy w sportowym koło dużego inermarche... fitnes sport czy jakoś tak... mają tam bardzo różne i różnych cenach... moją ma 75 cm średnicy i jest wielkością jak ta z SR, kosztowała 52 zł. no i super się na niej buja... poskakałam i od razu zaczął mnie brzuch jak na okres boleć...

Katoryba i przez Ciebie mi się kanapki zachciało ;)

apmg a jakieś nowe oznaki porodu się pojawiają ?? mi już zaczynają wszyscy wróżyć, że tydzień przenoszę...

Oj kobietki Was na chwilę zostawić i szaleństwo:) Strach iść do szpitala po się nie odkopiesz w postach:D

Vii mam nadzieję, że obiadek powalił mężczyznę:) Piłka ponoć dobra miałam okazję u znajomej siedzieć ale bałam się że się wywrócę. Życzę przyjemnego podskakiwania:D

Myyszaaa nie wyciągaj rekordów bo my nie chcemy się do takich dopisywać:p Szaleństwo z takim "maleństwem" Nie życzę nikomu.

Kordek z nieba mi spadłaś:>? w sumie to szukam własnym sumptem w większości. Mam kontakt z Polskim Związkiem Niewidomych i tam póki co robię ale pani przewodnicząca jak na złość umawia mi samych Ociemniałych a mi też trzeba Niewidomych i robi się problem.

Emir egzaminy to pikuś jak ma się kiedy uczyć. wiem co czujesz. ale dasz radę!

Beti dobrze zauważyłaś to moja kociemba:) Szałaputka czarno biała, mam jeszcze jednego tyle że persa (staruszek z adopcji)

Katoryba jakoś nie zauważyłam, żeby była jak chomiczek;p Coś przesadzasz:D

Ampg nie szalej;) koniec suwaczka oznacza termin ostateczny:p Pokażesz maleństwu że koniec i bez dyskusji:D

ech baby, zostawić Was na chwilę i w postach nie można nadążyć:-D
my nareszcie w domku;-) pospałam sobie troszkę(aż całą godzinę) i człapie pod prysznic bo lada moment głodomorek się obudzi.

witam wszystkie nowe ciężaróweczki a nierozpakowanym cierpliwości (wiem, że z tym trudno) życzę:) i trzymam kciuki byście za wcześnie na patologię nie trafiły:tak:

dojdę troszkę do siebie i się odezwę
spokojnej nocy buziaki

witajcie:)
Beti chciałabym rodzić w ZG, mam nadzieję, że dotrę bez problemów do szpitala ;))
Vii wiem też, że np na takiej piłce można sobie siedzieć zamiast krzesła przy komputerze na przykład, wtedy kręgosłup jest mniej obciążony i łatwiej utrzymać prawidłową postawę :)
Emri to w sumie dużo można jeść o ile maluch nie ma jakiś uczuleń, też słyszałam żeby jeść to co do tej pory i nie wydziwiać z nowościami
Katoryba pomoc mamy faktycznie nieoceniona :) zawsze już trochę lżej z obowiązkami
Madzioszkaa ja pracuję w spółdzielni niewidomych ale wstyd się przyznać nie wiem jaka jest różnica między osobą niewidomą a ociemniałą :/
Anias witamy po krótkiej nieobecności, fajnie że już w domku :)
miłego dnia :)

Witam mauśki!
Anias witamy witamy ponownie;)

Kordek obie grupy należą do niewidomych tylko ociemniały to osoba która urodziła się widząc i w ciągu życia na wskutek choroby czy też nieszczęśliwego wypadku utraciła wzrok. Niewidomy to taki który urodził się już z brakiem wzroku lub stracił go w przeciągu 3-4 lat życia i nie pamięta wrażeń wzrokowych.

A teraz mi się przyznać babole, która zabrała mój sen;>? spałam dziś 2 godziny a mam ogromne koło na uczelni i nie wiem zy sobie dam radę:-( Mój W. zamiast mnie wspierać w śnie dał koncert folkloru chrapania i nie dość że wszystko boli to jeszcze uszy mi odpadają.

Idę mierzyć się z rzeczywistością!
Miłego pochmurnego dzionka. Mam nadzieję, że u Was lepiej:)

Anias fajnie, że jesteś:)))

Katoryba wędliny mam z dwóch źródeł: koło mnie jest sklep z takimi wędlinami, ceny jak za zboże, więc mam nadzieje, że to nie fikcja...albo od babci, bo mieszka na wsi i czasami coś podrzuci "od gospodarza". No i lecę, bo synalek wzywa;)

reklama
Dobry Dzień Wszystkim :-)

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej - witaj Anias!
Madzioszkaa - powodzenia w przelewaniu wiedzy na papier ;-)

Ostatnio w TVN były młode mamy, które twierdziły, że karmiąc dzieci jedzą wszystko i żadnych negatywnych reakcji na pokarm nie doświadczyły ze strony swoich pociech. Zazdrościć tylko i mieć nadzieję, że Nam się też tak uda :-)

A mnie dziś po śniadanku ogarnął jakiś wewnętrzny niepokój, choć serce pikało normalnym rytmem. Dziwnie się czułam :/
Po wczorajszym spacerku wszystkie zdrowe? żadnych katarków? :>

Do góry