reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hejo:)

Beti w Carfurze jest Bobini. Filo myje też Elmexem. A co do stolików to nie wiem, czasami w marketach widzę, ale to taka tandeta. Zamów coś przez internet. My też jeszcze nie kupiliśmy nic młodemu, odkładam to na poźniej ciągle, bo chciałabym bardziej na dorosło przemeblować pokoik...ale z kasą wiadomo jak jest, więc chyba będzie tylko łóżko i właśnie stolik. Zapisałam młodego na ten angielski:) Wisi lista przy oknie życia:)

Aestima tu znowu co człowiek to opinia. Niby nie powinno się dawać dziecku pasty z fluorem, jak nie potrafi wypluć, ale znowu z drugiej strony ile tej pasty się daje, ociupinkę. Ja nie widzę w tym problemu. A Filo robi dokładnie tak samo wysysa pastę, coś tam poudaje, ze pluje, ale raczej to są same dźwięki i wrzuca szczoteczkę do umywalki-na tym koniec mycia:) Swoją drogą to dzieci w tym wieku chyba nie potrafią jeszcze pluć pastą, co?

reklama
Juhu,

Aestima
- też myślę jak emri, że dziecko w tym wieku jeszcze nie potrafi pluć. Bolo też wysysa ze szczoteczki, ale daję i rano i wieczorem pastę zawsze.

emri - Filo będzie na angielski chodził? Napisz coś więcej :)

Witajcie;)

Naklejki Ł. zakupił na Ptasiej w biedronce.. 3 zestawy bardzo ładne;)
Więc niebawem naklejki zawitają na ścianie u Roksy;)

Jeszcze dziewczyny mam pytanie.. Czy wasze dzieciaczki mleko piją z butli ze smoczkiem? czy z niekapka? Bo szukam jakiegoś odpowiedniego niekapka na mleko do picia dla Roksy..;)

Miłego dnia;)

hej,

bardzo fajne szczoteczki do ząbków dla dzieci są w lidlu, 2 sztuki w zawrotnej cenie ok 4,50 -sama ostatnio zakupilam na probe i są ok wiec oblookajcie sobie:)

ja dzis niestety znowu w domu :( małego odebrałam wczoraj z przedszkola z temp 38st, o 23 było juz 39, rano 38,6 a teraz 39,1. Jak daje leki przeciwgorzaczkowe jest ok, jak przestaja dzialac od razu goraczka. bylam rano u lekarza- gardlo ok, osluchowo ok mam zbijac goraczke i czekac.....tylko na co? ahhhh ciągle coś....juz sie sama gubie w tych jego dolegliwosciach...

lece zrobic pranko i ugotowac mu krupniczek dopoki spi

pozdrowionka :*

Juhu,
paulineczka - Bolo pije z bidonu ze słomką. Ma do mleka jeden i do innych napojów drugi. Tak już od ok. roczku.

agi - zdrówka dla Filipka !
Muszę obczaić te szczoteczki bo ostatnio szukałam właśnie nowej a szkoda mi było 10zł na 1 małą szczoteczkę :/ i kupiłam już kolejny raz w kerfurze ichnie - też są przyzwoite za 4 z kawałkiem ale 1szt.

katoryba właśnie próbowałam dawać małej z bidonu ze słomką, ale jakoś zaciągnie 2 razy i odstawia... traktuje to jak picie;/ po kilku minutach podeszła i wzięła 2 łyki i znowu odstawia na stół.. bo niekapki wyrzuciłam i właśnie nie mam jak sprawdzić jak z tego będzie piła mleczko;/ a chcę się wyzbyć butelki ze smokiem.. bo picie to już pije albo z bidonu albo z kubka.
agi zdrówka dla Filipka;) oby temperatura nie szła w górę i się unormowała;)

emri widzialam te liste ale tam nie bylo napisane, ze zajecia w SR Ksenia? tak mi sie zdawalo:) bylo grupa 1 i 2 u gory. ja tez mam elmex ale jakos mu nie podchodzi. uderzew eic do kerfura po bobini

aktywna jesien cos u mnie:-D własnie z ogniska wrócilismy-energetycznie było!
szczoteczki i pasty u nas firmówki, szkoda mi-pisze z własnego doswiadczenia-szczoteczki taniej która sie szybko niszczy te włosie rozchodzi sie na boki, córa i syn uzywaja teraz elektrycznych, wczesniej synek-jak córka uzywali z rosmana taka seria dla maluchów jest od bezzebnej istoty po kilka zebów po komplet sa takie pomysłowe fajne gatunkowo szczoteczki i o dziwo tanie 10 zł za 3 szczoteczki

i tylko tyle nadrobiłam bo szaleje z pzretworami domowymi na zime ;)
zdrowia wszystkimi usmiechu!
no i czekamy na trójki....u nas nocki kiepskie oj kiepskie-kiedy ja sie wyspie?:-D

Cześć ;)

Kilka dni nie pisałam i jak produkcja ruszyła ;D przeczytałam ale nie pamiętam co komu odpisać ;)
Z myciem zębów u nas rożnie Noesia nie chce w ogóle współpracować zje pastę i rzuca szczoteczką, a mi też nie bardzo chce dać umyć ząbki, używamy aquafresh dla dzieci. Co do tranu to nie miałam pojęcia, że już się podaje ale jak będę u lekarki to na pewno z nią porozmawiam na ten temat :)

Buziaczki dla Krzsia :***:*:**: jak te dzieci szybko rosą :)

Vii nie wiem czy dobrze spamiętałąm ale chyba gdzieś przyuważyłam, że jednak synuś się szukuje do porodu naturalnego wiec wszystkiego dobrego i trzymam kciuki ;** :)

Na razie tyle i lecę spać :))

reklama
ja znów na sekundę:zawstydzona/y:

Emri, dziewczyny,
dzięki za odp w sprawie pasty- zrezygnowałam z mycia co 2 dzień rumiankiem z wodą( naprzemiennie z pastą) i myjemy tylko pastą już. W końcu, tak jak pisze Emri, tej pasty daje się ociupinkę:) zresztą chyba gorsza próchnica niż troszkę zjedzonego fluoru!:)

Beti, jak Mały w żłobku??????

Do góry