reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hej Mamusie,

Co prawda jeszcze mam czas, bo do pracy wracam w styczniu, ale juz się zastanawiam nad tym co z Cudakiem zrobię. I wychodzi mi, że musiałby co drugi tydzień na 3-4 godziny gdzieś sie przechować. Dowiedziałam się jak to wygląda w publicznych żłobkach i nie mam szans, bo musiałby chodzić ciągle, a nie wtedy kiedy mi potrzeba. No i zostają mi prywatne. Macie jakieś doświadczenia z prywatnymi żłobkami albo klubami malucha w ZG_

reklama
witajcie:)

Izuniek a na komary to może moskitierę załóż na okno. my mieliśy w tamtym roku i choć w tym roku jest kilka dziurek, bo koty zrobiły to i tak mało komarów u nas. Kalinka nie ma żadnego ugryzienia.

marttini Krzysiowi buziaki z okazji ukończenia miesiąca :* i jeszcze 6 gratisów za spóźnienie:*:*:*:*:*:*

outstanding
gratki za ząbki! i oby u Was zaczęło sięukładać wszystko tak jak chcecie!!
buziaki dla Majeczki za 11 miesięcy i 2 gratisy za 2 dni spóżnienia;) :*:*

Madzioszkaa gratulacje zębowego kompletu:)

paulineczka pisałaś o tym bananowym mleczku. my w sumie smkowego mleczka nie piliśmy, ale czasami zagęszczałam kaszką smkową, wypijała bez żadnego problemu, ale moja to taka jest, ze co jej dasz to zje.

MamusiaNoesi super, że do zdrówka już Noesia wróciła!

Skorupka sklep ciążowy to kojarzę np na Wrocławskiej i w H&M mają też dział ciążowy. ( a teraz zobaczyłam , ze Izuniek napisała dokładnie to samo;)) w sumie przyznam szczerze, ze ja ubrań ciążowych nie kupiłam ani jednej sztuki. mam tylko mi kupiła jedne jeansy z gumą na grzuchu, a tak nosiłam koszulki odcicnane pod biustem, bo piersi mi nie urosły w czasie ciąży, w sumei to tylko brzuch mi rósł.

vii super, ze wycieczka tak sie udała i gratulacje dla Hani za dorosłe spanie.
a do pecpco to moze sięjutro wybiorę jak mówisz, ze takie ceny mają. zresztą ja raz kupiłam dużo ciuchów dla niej i teraz myślę, ze ma tak do 1,5 roku -2 lat spokojnie, więc szaleć nie muszę;)

miłego dnia:)

Witamy się;)
Vii Ja to małej w ccc teraz kupuję, większy wybór i ta sama sieć co boti.. Chodź już mam u siebie w pracy odłóżone fajne długie trampki i pod koniec sierpnia będę je brała;)
Cieszę się, że wyjazd udany;) i paru rzeczy się nauczyła;) super;) i w którym pepco byłaś.. Bo mi po drodze jest na zjednoczenia.
Yvonne moja natomiast kaszek nie jada.. już tyle wypróbowałam.. tyle kasy co tez poszło na te kaszki i każda jest na "nie" hehe.. dlatego ciekaw jestem jak to będzie z tym mlekiem;)

Dziś się obudziłam z bólem gardła.. ale już jest ok. Później przed pracą jak się uda chcemy jechać na zakupy, może zahaczymy o te pepco i chce się zaopatrzyć na kubek niekapek lovi 360 .. czy któraś z mam taki posiada dla swojego dziecka? bo mi moja koleżanka go poleciła, ale szukam też innych opini na ten temat:)

Miłego dnia;)

paulineczka my mamy taki kubeczek:) strzał w 10! rewelacja. KAlinka go uwielbia. pięknie z niego pije. zdecydowanie jesteśmy zadowoleni z tego zakupu i śmiało go polecamy!

Yvonne no to i tak chciałam kupić ten kubek i mam nadzieję, że u nas się sprawdzi;) w smyku widziałam cenę 50 zl.. chcę sprawdzić w przylepie w hurtowni dariusza, bo tam mamy kartę rabatową;)

A mnie naszła ochota na sernik;) więc później trzeba kupić wszystko co potrzebne i jutro się wziąć za robotę:)

a jaka pojemność Cię interesuje? 210?250? czy ten duży 350ml?
my mamy ten mały i w tesco daliśmy za niego 36 zł, za ten większy było 40 zł bodajże a tych dużych kubków nie było.

Hejka:):):)
dziękuję kochane za buziaczki dla Krzysia:) rośnie chłop ojj rośnie, a mi czas zapiernicza jeszcze szybciej niżby mógł...cycuch z tego chłopa się zrobił, ale ładnie nocki przesypia, ale w dzień śpi 3razy po 2godzinki a reszta czasu to "mamo bądź przy mnie" więc...biegam jak oparzona jak śpi, co by ogarnąć resztę:) a jest co!no nic tyle prywaty jakoś dajemy radę, tylko coś ostatnio spacerki leżą odłogiem bo dosłownie nie ogarniam czasowo:)

ja tak ogólnie, bo poczytałam, ale nie pamiętam co komu i tylko bym pomieszała:)
Brawo dla dzieciaczków za samodzielność!z nocnikowymi sprawami to bywa różnie, jedne szybciej drugie później - grunt to by dzieciaczka nie zrazić, bo znam przypadki, że dzieci się strasznie zestresowały "nocnikowym treningiem" i teraz cierpią na chroniczne zaparcia;/pomóc, pokazywać jak i co i ogromnie chwalić jak się uda:)Ala daje znać na tzw2 ale siusiu dłużej na bank pójdzie z informowaniem..

Flaurka - mój Bartuś chodził do Klubu Malucha Kakadu - na ul.Lisiej a potem na ul. Strzeleckiej - ja już tutaj już chyba kilka razy pisałam na forum o tym klubiku - z czystym sercem polecam i byłam mega zadowolona:)można dziecko na kilka godzin zostawić, na całe dnie - a nawet chyba ostatnio nawet na nocki można. Mają swoja stronkę internetową:)

co do ciuchów ciążowych - mogę kilka "pożyczyć" :) bo jeszcze je mam - choć już spakowane w kartony:):):)krążą po rodzince i po koleżankach - bo w sumie korzysta się z nich tylko kilka miesiący i to ostatnich, a i te "nieciążowe" służą świetnie na brzuszek:)

Vii - super miałyście wyjazd - widzę akumulatorki naładowane:)

Marttini-super że Krzysio pięknie rośnie:) Dzielna baba z Ciebie
Vii- fajnie że wyjazd wypalił, zawsze to jakaś odskocznia od codzienności

Ja nie ogarniam bo moje dziecko ma fazę na <mamo noś mnie bo inaczej będe wył>, no chyba że raczkuje ale wtedy strasznie broi więc nie wiem co gorsze, wszedzie wlezie, otwiera szafki, szuflady, zdziera tapetę ze ściany itp. Ale największy news jest taki że... a z resztą looknijcie na suwaczek ząbkowy:)))

reklama
Yvonne chcę ten najmniejszy.. taki jej zupełnie starczy do picia.. tak mi się wydaje;) a w smyku nie zwróciłam uwagi jaka pojemność;/
marttini podziwiam ciebie;)
siw@ gratki za ząbki

Mała zasnęła;) więc czas dla siebie;)

Do góry