reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2010

SylwiaZG, eh kalendarz chiński tak czy siak mogę już wywalić bo swoje już zobaczyłam :-D:-D:-D

A sesja była zabawą gdyż kochamy zdjęcia, mamy fajny sprzęt i lubimy zajmować się obróbką zdjęć- to nasz żywioł!:-p Gdybym miała więcej sił na pewno zdecydowałabym się na więcej zdjęć ale chyba już za późno - dziś na wizycie dowiedziałam się że mam już tylko leżeć:zawstydzona/y:

Po badaniu wewnętrznym gin mi powiedział, że szyjka z 4,5 cm skróciła się do 2 cm, główka jeszcze do końca jeszcze nie zeszła do kanału rodnego ale już opada:-p Zapisał mi relanium 5mg na dobę.
Spytałam się wprost czy grozi mi poród przedwczesny a on na to, że nie wiadomo. Wypisał mi L4 i kazał być dobrej myśli... Co myślicie?? Ja miałam wrażenie, że nie powiedział mi wszystkiego. O szyjce w ogóle nie chciał wspominać, na siłę z niego to wyciągnęłam i nie wiem czy to co się dzieje jest całkiem normalne. Orientujecie się może??

Kurcze, lubię wiedzieć co się dzieje... a nie jak ktoś mi owija w bawełnę...:baffled:

reklama
hmmm KunaCzarna czym bliżej porodu szyjka się skraca, najważniejsze że nie ma rozwarcia, z tym relanium to nie mam pojęcia ale odpoczynek jak najbardziej, wytrzymaj chociaż do skończonego 36 tc. A może konsultacja u innego ginka. No ja żarłam na morgi magnez i nospę.

Hej dziewczyny, jak tak sobie czytam o tych byczkach uparciuszkach to mi się włos jeży, tym bardziej, że czeka mnie podwójne takie szczęście:-). Co prawda termin wypada na czerwiec ale przy bliźniakach obliczyli mi termin cesarki na około 14-19 maja.
Cały czas mam skurcze więc jestem na luteinie, magnezie i no-spie. Modlę się żebym chociaż doczekała do tego terminu co lekarz mi wyznaczył. Zaraz po świętach mam iść już d szpitala i zostać tam juz do rozwiązania. Niby szyjka jest twarda i ma 4 cm ale strasznie się boję:-(.

Kuno Czarna
piękna fotka :) prosimy o więcej :)

Dziękujemy Wam Mamuśki za kciuki:D:D
Jak narazie Laura nie wybrała się jeszcze pokazać mamusi i tatusiowi.
Kuno brzuch mnie troche pobolewa, mała teraz jak ma czkawki to mam wrażenie, że za chwile wyleci:D:D
Plecy mi wysiadają:D ale to chyba spowodowane ostatnimi zakupami i "lataniem" po mieście:))
Brzucholek twardszy i tak jak by się powiększył :)
Dobranoc Mamuśki i trzymam kciuki żeby Wasze pociechy nie wychodziły za wcześnie:)

Aniu, a próbowałaś odpoczywać na poduszce laktacyjnej?? Jak dla mnie pomaga na plecki, wieeelka ulga! Siedzę na niej, opieram się o nią, jak leżę to biorę między nogi, czasem używam jako poduchę, może Tobie również pomoże??:tak:
Jeśli chodzi o czkawki...:-p Jak mały sobie czka to każdy przez brzuch może to odczuć i również mam wrażenie, że zaraz wypadnie! To słodkie uczucie:D

Skoro brzucholek twardnieje to może zwolnij, niech zacznie twardnieć kiedy przyjdzie na to pora bez uwzględniania wysiłku?? Trzymam kciuki aby plecki przynajmniej mniej bolały :-) i sama się kładę... bo ledwo co siedzę:shocked2:

Apie, słońce! Nie bój nic, spotkamy się w szpitalu!!! Będzie dobrze, tylko się nie denerwuj! Odpoczywaj jak najwięcej i ciesz się, że wszystko w porządku z Tobą i maleństwami:blink:
daga23, z tym relanium to już dokształciłam, cieszę się, że biorę coś co mnie rozluźni. Na co dzień mam jednak trochę stresów i kiedy myślę, że to może szkodzić małego to słabo mi się robi!!!
Teraz mogę odpuścić już nospę i magnez bo relanium całkowicie rozluźnia macicę dzięki czemu nie powinna już robić żadnych niespodzianek. Wzięłam pierwszą dawkę i czuję meeega senność.... :D
więc... dobranoc Mamusie!;*

Ostatnia edycja:
Kuna nie stresuj sie <nunu>:p:p
Przerzuć stres na tatusia :))

Dziś plecy nie bolą prawie wcale ale znów na wieczór brzusio strasznie stwardniał...
No cóż dziś już nie zrzuce tego na "barki" biegania po mieście....

Trzymajcie się Mamuśki cieplutko i śpijcie dobrze razem z Maleństwami;))

Witajcie!!

Dziewczyny stres i nerwy na bok!!!!

Aniu jak nie poduszka laktacyjna, to zwykłego jaska sobie wsadz miedzy nogi podczas snu :) mi to bardzo bardzo pomagało!!
Teraz to juz taki okres, gdzie brzuszek twardnieje, wiec nie masz co sie martwic:) przygotowuje sie do porodu :) czasj najwyzszy!! :)

Kuna odpoczywaj, leż, leń się ile wlezie!! Spaceruj powoli, relaksuj się tak jak lubisz!!
A zdjęcie ... Słów brak, takie sliczne!! :)

Apie Kochana normalne jest to, że sie boisz, martwisz ... Musisz odganiać od siebie złe myśli, bo wszystko będzie dobrze!! W szpitalu, wiadomo, jak w domku nie będzie, ale da się przeżyć!! Będzie dobrze!! Już niedlugo będziesz tulić dwa Szkrabki!! Główka do góry!! :):*

W ogóle Dziewczyny musimy sobie jakoś przekazać kontakty!! Bo ja chce wiedzieć jak już urodzicie, jak zacznie się coś dziać... U Ani zacznie się już tuż tuż :)

Hehe:)
U mnie teściowa przepowiada mi poród najdalej w przyszłym tygodniu:p
Pewnie zanim pójdę do szpitala nie będę taka i Wam zdąże napisać ;))
A jak nie to mojego poprosze:))
To trzymajcie się laseczki;)
Ucałujcie brzuszki od cioci Ani:D:D

Jak dla mnie to świetny pomysł!
Ja już wysyłam nr komy do E_milci!

W końcu fajnie będzie jeśli coś się zacznie u którejś z nas i będzie możliwość śledzić wszystko tu na forum!:tak:
Czy również jesteście tego zdania ??:blink:

Dzięki za pierwsze wymiany nrów, póki co z E_milcią jak coś będziemy pisać co i jak :D

PS: wiecie, że dopiero wstaję? :D:D Mąż mnie chyba poćwiartuje jak z pracy wróci hahah :p

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Mamuski,dawno sie nie odzywalam,ale sledze forum co dzien :tak:
Tylko ze teraz tematy blizej porodu,a u mnie dopiero półmetek to sie nie wychylam:-p
Dzisiaj na 16:00 upragniona wizyta u lekarza :-D:-D:-D
mam nadzieje ze bedzie Chłopczyk :-p

Miłego dnia Kochane:*

P.s Kuno, Aniu_789, Apie - Wy juz blisko rozwiazania, a wózeczki juz kupione :-p?

Do góry