reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2010

Na początku chciałam ogromnie pogratulowac Appie !!!!!!!!!!

Dawno mnie tu nie było :zawstydzona/y:
Ale chcialam Wam napisac ze zaczelam chodzic na szkole rodzenia - wszystkim ktorzy zastanawiaja sie nad tymi zajecia GORACO POLECAM!!! Mi dają bardzo duzo - przede wszystkim juz nie boje sie tak porodu, wiem ze bede do niego dobrze przygotowana.. Jednak musze powiedziec ze jak ogladalam porodowke to prawie zemdlalam - mowie oczywiscie o tzw. '' boksach '' nie o pokojach prywatnych - zrobily na mnie piorunujace wrazenie - wyobrazalam sobie to CALKOWICIE inaczej i musze przyznac ze przezylam szok,az mi sie dziaisiaj snilo. Wiadomo kazdy ma inne podejscie i zdanie itd ale ja nie wyobrazam sobie rodzenia w ''boksie'' bede sie modlic aby trafic na wolny pokoj do rodzenia. W moim rodzinnym miescie takie boksy byly w Weterynarii ... Gdybym z marszu trafila na ta sale porodowa ( bez wczesniejszego ogladania jej na szkole rodzenia ) pewnie bym wpadla w histerie... moze Wam - ktore mcie to juz za soba wyda sie smieszne albo nie wiem jak to nazwiecie ale ja naprawde nie potrafie nawet opisac jakie na mnie wrazenie wywarla ta porodowka... :////////

Ogolnie to nie moge sie juz doczekac, zazdroszcze Wam ( tak jak czytam Wasze posty ) Mozecie juz sobie rozmawiac o swoich Malenstwach , radzic itd. :-)

Ja z kolei co raz wieksze mam problemy z zasypianiem i niestety po calym dniu pracy starsznie bola mnie nogi :((( ale nie narzekam :);-)

Jeszcze raz polecam szkole rodzenia!!!

BUZIAKI DLA WSZYSTKICH MAM I ICH POCIECH :*:*:*:*

reklama
Somiracle, ja właśnie byłam w takim boksie:D
Taki przydział dali i koniec;) Przyznaję obskura rodem z psychiatryka ale jak lądujesz ze skurczami na porodówkę to uwierz, nie zwracasz uwagi gdzie jesteś, byleby ktoś był blisko Ciebie!
PS: w najbliższym czasie jak Kaspi pozwoli obiecuję opisać poród:)

BUZIAKI Dziewczynki ;*

Ja jak zobaczyłam boksy zarzekłam się, że jak nie będzie wolnych sal komercyjnych to nie rodzę:) Dla mnie też masakra...

i szukam i szukam zajęć dla kobiet w ciąży, nic ciekawego nie ma, chyba się skuszę na aquaaerobik w Danie. Może ktoś do mnie dołączy?? W grafiku mają, że w soboty o 16.00 są zajęcia. Jutro jadę z Olką na basen to się dowiem czy rzeczywiście się odbywają, czy tylko figurują w rozpisce.

No wlaśnie Sylwia, chodzi o to, że Laura jest tylko na sztucznym...
Więc przydaloby się dopajać, ale ona nic nie chce tylkko mleko;((

Witam dziewczyny... rzadko u was piszę ale czasu z maluszkiem mi brak na dodatkowe wątki.
Mam do sprzedania matę edukacyjną a nie chce mi się bawić w wysyłkę z allegro. Może któraś z was będzie zainteresowana.
Mata taka jak ta Mata Lamaze
Jest w bardzo dobrym stanie, jedna z zabawek ma tzw. bezpieczne lusterko i ma ono widoczne rysy (robią się praktycznie przy pierwszym użyciu zabawki).
Jeśli będzie któraś z was zainteresowana to proszę o kontakt.

Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki, Idzie do nas wielka woda....:-( całe życie mi zdezorganizowała.... w domu wszystko wyniesione na piętro... kolejna przeprowadzka.... strasznie to wygląda, straciłam już nerwy, i ze strachu ryczę bo człowiek jest bezsilny... uciekam do ZG....

psycha siada, bo rok dla nas jest bardzo kiepski... :-(

Trzymam z całej siły!!!
Może się obronicie... oby!!

ja też mówiłam, że to dla nas kiepski rok, ale jak sobie pomyślę o brzuszkowym lokatorze, to myślę, że musi on być jednak wyjątkowy. I tak na pewno będzie też u Was.

Mam nadzieję, że w ZG będziesz miała dostęp do netu...

A moi rodzice kilometr od Odry... wierzę, że będzie dobrze..........

U nas ok, sobota na maksa intensywna, wycieczki, pikniki i plenerowe urodziny, wczoraj lenistwo, a dzisiaj się obudziłam z zapuchniętym jednym okiem i nie wiem co to:( wrrrr.... zaraz jakiś herbaciany kompres uszykuję, tylko czy Olka da mi z nim poleżeć?

Ania - a może spróbować z innego smoczka podawać?

Meegii trzymam mocno!! Oby stan wody się obniżył... Bedzie dobrze!! Musi być!!!!

Ale dziwna pogoda, raz słońce raz chmury, ale dobrze, że nie pada;)

Ania - jak Laura?? Przekonała się, że warto czasem wypić coś innego niż mleko?

megi - a co na "polu bitwy"? Fala tuż, tuż... a gdzie w Zielonej teraz urzędujesz??

My domowo-spacerowo wczoraj i dziś. Po południu do biblioteki się wybieramy, a jutro poświętować Dzień Mamy z moją mamą:) Nie mam jeszcze upominku... może ktoś coś podpowie??

Słyszałam, że w Lidlu jest tydzień dziecka i sporo ciekawych artykułów dla maluchów można kupić, ale nie sprawdzałam sama...
no i 1.06 od 16.00 dzień dziecka w ogrodzie botanicznym, my pewnie się wybierzemy, bo 100m mamy:)

To nie ma więcej chętnych na ten aquaaerobik?? :( ja już idę na bank, tym bardziej, że kg w zastraszającym tempie przybywają, jeszcze szybciej niż z Olką. A Wy październikówki, gdzie poznikałyście??

kuna, e-milcia, Somiracle - co u Was??

reklama
Cześć mamusie. U nas właśnie przechodzi fala:-(. Jest mniejsza niż zapowiadali, bo wywaliło przed nami wały pod nowa solą, co nam tak na prawdę dupsko uratowało, bo nie jest tak wysoka.. Tylko teraz trzeba mieć nadzieję, że jak będzie się przetaczała przez te 24-48h, by nie zerwała wałów :tak:. Siedzimy jak na szpilkach.

Sylwia ja teraz siedzę na Pomorskim u rodziców.

Tak w ogóle dziękuję za psychiczne wsparcie :tak: mam nadzieję że będzie ok.

Ostatnia edycja:
Do góry