reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Dziekuje Kochane za odpowiedz co do tych badan - po prostu mnie to dreczylo i chcialam znac Wasze zdanie :tak:
Ooo własnie Kuno Czarna zdawaj Nam relacje ze szkoly - zazdroszcze Ci :-p
Ja od czterech dni nie moge sobie poradzic z okropnym bolem glowy - cos strasznego nigdy mnie tak glowa nie bolala :zawstydzona/y::-(

A i mam jeszcze jedno pytanko :-p
Byla ktoras z Was na USG 3D badz 4D ? :-)
Ja planuje w 22tyg sie wybrac do Herbicha:tak:

BUZIAKI:*

reklama
Ja nie miałam usg 3d ani 4d.
Jeżeli coś się lekarzowi nie podoba, to wysyła na takie (no chyba, że u jakiegoś lekarza to norma...). Mój doktor twierdzi, że takiej potrzeby nie ma... Więc nie szliśmy :tak:
Jedynie co mogliby nam więcej pokazać, to 'wygląd' Adasia... Ale to zabrałoby nam niespodziankę po narodzinach... Po co więc? :sorry:

Kuno mój Adaś w 32 tygodniu ważył 2000 g :-)
A w 39 urodził się 3900... :tak::-D:-D:-D

Ja własnie chce isc na takie USG zeby zobaczyc mojego Maluszka,a nie dlatego zeby sprawdzic czy wszystko OK,no bo wszystko jest Ok i bedzie :tak:
I chce nagrac na płyte mojego maluszka - moim zdaniem to super pamiatka dla mnie i dla Malucha:-)
MIŁEGO DNIA:*

Somiracle,jeśli chodzi o 3 lub 4d to nie zdecydowałam się. Podzielam zdanie E-milci, liczę na niespodziankę po porodzie choć nei ukrywam, że już nie raz bardzo chciałam zobaczyć twarzyczkę :-p Ale moja cierpliwość została wynagrodzona i wczoraj na USG Kasperek zrobił niespodziankę! Pokazał twarzyczkę a ja się rozpływam ile razy na nią spojrzę:tak: I teraz pytam po co to 3,4d hihi?:D:D
Nie no żarty na bok,nie jest bardzo wyraźne, ale mordziaka da się zobaczyć, same oceńcie:
kasperek.jpg

Pokazuje bardziej lewy profil, wiem jak wyglądałby już na 3i4d:-)

E-milcia, właśnie jestem teraz troche skołowana. Moja ciąża ma 30t, jestem pewna więc czemu Kasperek pokazał wagę w 32tc? Nie chcę kolosa, jak ja go urodzę?!:szok::laugh2: Swoją drogą powiedz szczerze, wiem że dziwnie to zabrzmi ale odczułaś że Adaś był spory?? :sorry:

Pocieszcie mnie bo zbzikuję:-p
Miłego dzionka!;*

cześć dziewczyny :-)
KunaCZ nie przejmuj się, jakby maluszek nie rósł to by był dopiero problem, a że jest duży trzeba się cieszyć że się dobrze rozwija:tak:
ja po ostatniej wizycie u lekarza też byłam nieco skołowana i zawiedziona "ja chciałam malutkie łatwe do urodzenia dziecko" a tu mi na USG w 31 tygodniu ważył "maluszek" 2520g (i co ja mam powiedzieć!) to dopiero będzie kolos!!! waga na 34 tydzień według USG:szok: pozostaje nadzieja że teraz już będzie wolniej rósł i 4 nie przekroczy:rofl2:
pozdrawiam

Ale ciekawi mnie czy to że dziecko jest duże może skrócić ciąże? Np. że dojdzie do 3800g przed terminem i wtedy może się urodzić?
Nie wiem jak to działa:zawstydzona/y: Nie ukrywam, uspokoiłaś mnie wymiarami swojego maleństwa:-D

Adaś urodził się 3900 i powiem, że czułam te kilogramy :-D:-D:-D
Na koniec ciąży był już bardzo spokojny, dotykał mnie tylko delikatnie, bo miejsca nie miał :-)
Najbardziej czułam w plecach, że duży chłop z niego będzie...
A to taka kruszynka sie urodziła :tak::-D:-D:-D
Wczoraj byliśmy na szczepieniu
5400 waży!! ;-):-):-):-)

Przykład z życia wzięty:-D

JA: urodzona w 40tc waga: 1900g:zawstydzona/y:

Mój facet: urodzony w 8m-c ciąży (niepamiętam dokładnie, w którym tygodniu chyba w 36) waga:ponad 2000g

Widać różnice??:-D:-D

reklama
Witam Mamusie :-)
Weekend spedzam wlasnie u mamy ( nie ma to jak domowe , mamine obiadki ;-)).

I tak z innej beczki - macie juz upolowane jakies wózki dla Dzidzi - szczegolnie te Mamusie ktore juz sa bliske wydania na swiat Bobaska:tak:?
Albo znacie jakies fajne hurtownie z akcesoriami - mnie tylko ktos polecil hurtownie na Osadniczej - ale nie wiem, nie bylam.
Buziaki:*

Do góry