reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
No tak pralka pierze sama,ale majteczek musisz miec duzy zapsa czy nawet ubranek.ale jak cieplo w domu to w samych majtkach niech lata i bluzce czy sukience;-)wtedy tylko majteczki raz dwa przeprac w reku i suszyc bo to i 10 par dziennie moze byc mało.;-)Powodzenia i szybkiego porodu zycze ;-)

Hej Mamuski :)
Teraz bardziej siedze na Listopad 2010 bo w terminie juz jestem :) ale mam problem z moja starsza córa :)
CO ZROBIC ZEBY PRZESTAWIC JA NA NOCNIK ALBO NAKLADKE? jak ja probuje sadzac na sedes to placze jakby ja rozrywali, na nocnik siada ale w ciuszkach, nago nie chce... nie mam juz pomyslu...co wy robilyscie zeby sie maluchy przekonaly do siusiania NORMALNIE?
Pozdrawiam i licze na pomoc, bo juz trace nadzieje hehehe :)

U mnie było podobnie, Helena się darła jak oparzona, posadzona na nocniku :szok::no: Ja doszłam do wniosku, ze poprostu jeszcze nie czas na nią :sorry: Poczekałam z miesiąc i się przekonala, ale do nakładki na kibelek :tak: A potem nocnik przestał byc problemem. :-) Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość :tak:

No bez pieluchy to podstawa,musisz zsie przygotowac na zasikana podłoge i wielkie pranie ;-) :tak:

Helenka nie chciała chodzic bez pieluchy, jak siku jej sie zachciało to poprostu robiła, a wściekała się niesamowicie, bo przeszkadzało jej to np w zabawie, wściekała się jeszcze bardziej :szok::confused2:

Na 2 miesiące przed 2 urodzinami podjęłam ostania próbę, ale za to zakończoną sukcesem, nie chciał więcej pieluchy zakładać nawet na noc :szok: więc sie odpieluchowała z dania nadzień :tak:

Kurcze u mnie pranie się jakoś samo nie robi:szok::-D:-D:-D;-)

Najlepsze jest to ze jak ja przewijam to pieluchy nie chce :) i sie wymiguje zeby jej nie zalozyc :)

Mama Helenki cieszmy sie ze zyjemy w erze pampersow i automatycznych pralek :) nie wiem jak moja mama zyla z frania i tetrówami :D

u nas w sumie szybko poszło przejście z pieluch na bez pieluch;-)
Przemo miał 1,5 roku skończone i było to latem bo tylko taka opcja wchodziła w razie gdyby mokro miał mieć. W sumie to nie trwało długo jak zaczął wołać że che i nie robił pod siebie, a na noc pieluchę miał do mniej więcej 2 roku życia. Nie powiem, żeby wpadek nie było no ale w sumie obyło się bez większego halo tak samoistnie;-)
podpisuje się pod dziewczynami, na każde dziecię pora przyjdzie i nie ma co na siłe bo i tak nic nie da.

Hej.
Pamięta mnie ktoś tutaj ?? ;) Pozdroofka dla mamuś, które znam i dla tych, których nie znam ;)

ps wątek upadł czy wszystkie uciekłyście na zamknięty ?? ;)

Witaj potworku :tak:

Troszkę upadało :sorry:

Hej Mamo Helenki i Aniki :)
Trochę szkoda, że upadło.
Ja nie zaglądałam dość długo na babyboom, z pewnych powodów, ale myślę, że teraz jak czas pozwoli, to będę zaglądać częściej.
A jak się ma wątek zamknięty ?? Podobnie jak tutaj czy jakoś się kręci ??
Strasznie jestem ciekawa, co u Atram, Anny25, dowikli,Mikusi i u Ciebie, Mamo Helenki :) (jak zapomniałam o którejś to proszę o wybaczenie ;) )

reklama
Witam sie i ja po raz pierwszy . Jestem mama 2 latniego Antosia i roczneko Maksymiliana. Ciesze ze jest wiecej mam dwulatków.

Moj dwulatek od poł roku jest bez pieluchy ale niestety z jedzeniem kiepsko czyli jest kaszkowo , papkowy i za nic nie chce jesc kanapek , owoców itp. Czy sa moze jakies mamy dwulatków z ursynow ?

Do góry