reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

hej

Izka nie kap!!!! Jak Oskar mial ospe 8 dni go nie kapalam- nie wolno.!!!!!!
My robilismy gencjana- szybko schodzilo- tylko 3 pierwsze dni pojawialy sie nowe krostki potem pomalu znikalo.
my smarowalismy fioletem- rano, po obiadku i przed spaniem- mial w uszach, miedzy palcami i we wlosach- cale cialo- 144 krosty liczylam.
najbardziej wywala po przybytej chorobie albo w trakcie- moj pediatra polecil fiolet.
mial na jezyku, pisiolku- w odbycie na szczescie nie, ale mial na powiekach.
sprawdzaj galki oczne- ponoc tam tez atakuje.
i nie kap!!!! nawet tydzien, nie umcze Ci z brudu.
po kapieli strasznie swedzi.

reklama
Mamuska dziękuję bardzo za podpowiedź. Na pewno z niej skorzystam. Powiedz mi jeszcze czy stanie mu się wielka krzywda jak np przetrę go delikatnie wilgotnym ręcznikiem. On już normalnie śmierdzieć zaczął! Niby pani doktor powiedziała, że nie myć dwa tyg, ale to normalnie nie idzie.

Normalnie przerasta mnie ta ospa, koszmar jakiś :(

Beata w myślach mi czytasz :D

mamuśka zdrówka dla was i mam nadzieje że jak wrócicie do zdrowia będzie z nami częściej;-)
mama iza pewnie delikatnie ręcznikiem możesz w tych miejscach gdzie najbardziej sie poci;-)obyście szybko pokonali tę ospe az ja zaczynam sie jej bać ale u nas w przedszkolu na razie cisza

Dziewczyny ja już normalnie nerwowo nie daje rady! Rafał jęczy przy każdym smarowaniu. Wywija się i ucieka. Normalnie szlag mnie trafia jak myślę, że mam za nim biegać. W dodatku na głowie między włosami ma tego trochę, ale oczywiście nie daje smarować. Oszaleje!:angry:

mama Iza dasz radę życzę dużo cierpliwości a jak młody zaśnie to sie jakoś zrelaksuj odreaguj;-)Już sobie wyobrażam to uciekanie bo mój by robił za pewne to samo:dry:
Bartek już śpi więc ja mam wieczór dla siebie

Aguska dziękuję :) Dopóki nie będzie go za bardzo swędzieć to będzie ok.

Widzę, że porobiły mu się już takie maleńkie bąbelki. To chyba dobry znak. Tylko, że jak je smaruje to płacze i mówi, że boli. Lipa. Rany mam nadzieje, że kolejne dni będą łatwiejsze od tych dotychczasowych.

reklama
Do góry