reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Anno25 widzę że lubimy to samo, bo ja tez jestem można powiedzieć maniaczką na punkcie przepisów. Pytasz co bym chciała hmm...:sorry:Zawsze mam problem z pomysłem na śniadanie lub kolacje na kanapki i płatki juz patrzeć nie mogę czasem :-D:-D I zawsze w tej materii musze kombinować :angry: Jak macie dziewczyny jakies pomysły na urozmaicenie to z chęcią poczytam:-)

na śniadanie proponuje np. nalesniki z sosoem czekoaldowym i truskawkami albo omlet z boczkiem i cebulka w środku
a kolacja? no cóż tu jest tyle możliwości....:-D

Anno25 widzę że lubimy to samo, bo ja tez jestem można powiedzieć maniaczką na punkcie przepisów. Pytasz co bym chciała hmm...:sorry:Zawsze mam problem z pomysłem na śniadanie lub kolacje na kanapki i płatki juz patrzeć nie mogę czasem :-D:-D I zawsze w tej materii musze kombinować :angry: Jak macie dziewczyny jakies pomysły na urozmaicenie to z chęcią poczytam:-)
Optyczka szacuneczek, wyczarować takie pyszności przy dwójce absorbujących szkarbów to naprawdę coś:happy:

kolacja?
parówki inaczej ;-)
składniki:
parówki
ciasto jak na naleśniki tylko troszkę gęściejsze i sporo ziół prowansalskich
ser żółty (nie koniecznie)

Parówki obtoczyć w cieście i smażyć z każdej strony, ja zazwyczaj po pierwszym usmażeniu obtaczam jeszcze raz bo ciasto jednak spływa i do tego drugiego obtoczenia dopiero dodaję starty ser żółty. Smacznego :) Dodam, że najlepsze ze sosem czosnkowym :tak::tak:

no to się podziel czyms sprawdzonym:-p:-D

uwielbiam gołąbki lub krokiety domowej roboty :tak:

Farsz na gołąbki:
60dkg łopatki
40 dkg boczku
2-3 cebule
2 torebki ryżu
2 torebki kaszy

Mięsko, boczek dusimy w przyprawach i z cebulą. Jak przestygnie to mielimy (cebulę też i dodajemy troszkę tego sosiku z duszenia). Do tego dodajemy ugotowaną kaszę i ryż. Doprawiamy dużą ilością pieprzu i wegety. Zawijamy we wcześniej ugotowaną kapustę. Dusimy. Z tej ilości wyjdzie jakieś 16-18 szt.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry