reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

cieszcie sie cieszcie, moja kolezanka w tym samym bloku ma kawalerke i jeden pokój dzieli ściane z łazienką (1łazienka kibelek+reszta) i rury szły w tej scianie... we wszystkich tych kawalerkach pół ściany wyburzali zeby sie do rur dostac bo od strony łazienki nie było jak... i to dopiero był hardcore.... szczegolnie jak ktos dopiero co remont robił jak ona. bo to bloki z duzej płyty lata 80-te....

a co do różnicy wieku to powiem ci mikusia ze za stara nie bedziesz... no bez przesady :-)
a ta roznica wcale nie taka fajna
Xawek ma 2 lata, Kuba 8 . Mały ma bunty 2-latka i poprostu trzeba go miec na oku 24h! a Kuba poszedl do pierwszej klasy i tez go trzeba pilnowac bo takich rzeczy tam uczą (koledzy na przerwach) ze glowa mala.... 2 dzienniczki pełne uwag juz mam, ciągłe narzekanie nauczycieli i wizyte u psychologa za 2 tyg.... tak więc wiesz.....
teraz widze ze albo sie przemęczyc z małą różnicą (bo to dwoje na pieluchach mleku itp) albo poczekac dłużej....
Kuba owszem czasem pomoże, ale w gruncie rzeczy bardziej 8-latek zniża sie do poziomu 2-latka niz odwrotnie ;-)

KUXA Wiesz ja mam siostrę młodszą 2 lata i brata młodszego o 3,5 roku ode mnie i w domu był hardcore, maksymalnie źle. Więcej się kłóciliśmy niż bawiliśmy. Szok:szok:
Dlatego ja chcę większą różnicę. Tak 6 lat właśnie, ale zobaczymy jak to wyjdzie "w praniu" hehe
Najpierw muszę pójść do pracy i troszkę popracować, by później móc się zająć dzieckiem no i na jakieś macierzyńskie się załapać i mieć gdzie wrócić.
Chociażby gdybym juz pracowała i miała choć troszku większe mieszkanie tojuż bym myslałą nad tym intensywnie:happy2:
A Ty taką różnicę chciałaś czy tak wyszło?

reklama
ja myslalam kiedys ze 3-4 lata, potem jak Kube urodzilam to powiedzialam ze za zadne pieniadze wiecej sie nie dam wpakowac w poród :-) po 4 latach zaczełam piac na widok wózka z maleństwem. potem rok po ślubie z Ł tak rozmawialismy i pamietam ze tesciu do mnie tak zagadywal zebysmy jeszcze z rok poczekali i za rok próbowali bo narazie to nie ma jak i wogole. tak z troski mówił... no i Xawek chyba źle usłyszał i pomyslał ze chcemy go za rok juz miec na tym świecie... no i pare dni później zobaczylam 2 kreski na teście :-)
tak więc nie wiem czy mozna to tak do konca nazwac wpadką :-)

witam mamusie!!! już u Was ostatnio byłam , jestem mamą 22 miesięcznej Roksanki i mam pytanko do Was kiedy zmieniłyscie waszym maluchom łóżeczka dziecięce na normalne???z góry dziękuję za pomoc:)

Witam
Strasznie dawno mnie tu nie było:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Przede wszystkim witam mamusie z ktorymi sie jeszcze nie znam:tak::tak::tak:
Nawet nie probuje nadrobic zaległosci bo nie jestem w stanie:no:

ROKSANTUNIA
Moje dziewczynki maja dwa latka i wiem ze jeszcze dluuugo pospia w łozeczkach:tak::tak::tak:
A synkowi zlikwidowałam lozeczko jak mial okolo 3 lat:-)

Ja mam spokój...mąż wrócił i czyta właśnei książeczke Jakubkowi...pewnie zaśnie :tak:
Roksantusia my zlikwidowaliśmy synkowi łózeczko jak miał 1,5 roku i jestem z tej decyzji zadowolona bardzo. Strasznie wplątywał nam sie w szczebelki i miał jakoś tak mało miejsca, chociaż łózeczko miał standardowe... A od czasu przeniesienia na "duze" łóżko śpi jak lord hehe
dzięki dziewczyny za pomoc:)pozdrawiam

ahh łóżeczka
ja tez mam ten dylemat
Xawek od pół roku spi w turystycznym bo tamto poprostu sie rozklekotało jak sie w nim bujał
nie bardzo moge mu narazie kupic jakies bez barierek bo bardzo sie kreci, jak spi z nami to non stop migruje po calym łóżku i po nas
ale szukam czegos. znalazlam 2 sofuy ktore są w BRW Karol i Karolina sie chyba nazywają.
ale nie mam pojecia ile kosztują, ale odpowiadają mi rozmiarem 120cm szer i 180długosci
albo w Ikei są takie łóżeczka rozsuwane ktore mają "zasięg" od 135 do 200cm i narazie na takie sie bardziej sklaniam. bo ma barierki i bedzie dlugo słuzyc 399pln kosztuje + materrac 200 na all ale taniej raczej nic nie znajde

Ja tez mam dla Dominika takie z ikei z barierka:tak:Ta barierka mozna pozniej odczepic:tak:Z tym ze ja mam to ktore sie nie rozsuwa ale jest długie na 140 chyba wiec jeszcze długo,dlugo na nim pospi:-):tak:
Do tego był fajny baldachim ktory owszem wygladal super ale byl jednym wielkim zbiorowiskiem kurzu:no:

reklama
witajcie!
moja Mila jeszcze śpi w łóżeczku, ale to są jej ostanie podrygi, bo intensywnie myślimy nad wymianą:tak:
a co do róznicy wieku między dziećmi to niestety nie ma złotego środka i wszystko zależy od wielu czynników, a już najbardziej od nas:happy2:

Do góry