reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Cześć Dziewczyny!!!

Dziękujemy za życzenia urodzinowe :) Imprezka się udała Kamilek zadowolony. Czeka nas jeszcze jedna za 2 tygodnie rodzinna i powiem wam nie mam już na to siły :( Co prawda większość przygotuje mama ale i tak trzeba obsługiwac gości itd. a nie umiem z tym zostawic mamy samej.

No właśnie Bodzinka dlaczego nie chcesz karmić naturalnie??? A pierwszą miałaś cc??? Teraz też masz planowaną czy SN.

reklama
cześć Babole,
ja jeżeli chodzi o karmienie piersią nie mam zbyt wielu doświadczeń ale powiem tak,te które przeżyłam to sprawiły,że poczułam niesamowitą więź ze swoim maleństwem,które bardzo chciało pić z cycucha mamy ... ale mama niestety szybko w związku ze stresem straciła pokarm..bardzo ubolewam nad tym,że nie mogłam karmić piersią...
miłego popołudnia życzę..pa

Cześć babolki :-)
Trochę mnie nie było, praca, dom i czas tak szybko leci...
Co do spania to ja musze Oskaraz zrywać o 6, bo do pracy mam na 7:30, a zanim dojedziemy do przedszkola a ja do pracy to jestem akurat. Najgorzej jest w zimę, bo w pozostałe pory roku nie ma żadnych problemów.
Basia masz termin na listopad ? Nie myśl zbyt dużo o tym czy dziecko będzie zdrowe, czy będzie słyszało itd. W niczym Ci to nie pomoże, a niepotrzebnie stresujesz siebie i dziecko. Będzie dobrze !
Bodzia - jak ci nakazli zahamowac syndrom wicia gniazdka to energia musiała gdzieś ujść :-) Co do karminienia, to przyłączę się do rezty wścibskich mamusiek - masz zakaz lekarza czy sama zadecydowałaś ? Karolka karmiłaś ?
Iza wytrwać ci pomoże myśl o tym jak pięknie potem będzie wyglądała (łazienka) :-)

Wiatm nowe mamusie !

I u nas się rozpoczął sezon fotografów - 3 szt. - format A5 25 zł, A4 - szt. 1 20 zł. Masakra...

Czy ktoś ma kontakt z resztą ekipy: Czarnulka, Karolinną, Ewcik, Mokkate ???
Co się z nimi dzieje ?

Mamaboo - tak mam termin na 5 listopada ale ciaża zostanie rozwiązana gdzieś 25.10-29.10. Teraz 19.10. się dowiem kiedy mam iść do szpitala i kiedy będzie cc.

Dziś pomyłam wszystkie okna i od razu mi tak lepiej, ze będzie czyściej jak mała się pojawi :) Chciałabym żeby jeszcze były takie słoneczne dni jak dzisiaj kiedy to już mała będzie w domku bo chciałabym mieć troszkę pogody na spacerki.

No własnie gdzie są te dziewczyny z naszej starszej ekipy???

hej laski juz w domku jestem zdazylam troszke juz odpoczac po wypadzie do domku :)
Nadia na szczescie nie miala zabiegu ale wszystko przed nia, dostawala silne antybiotyki i inne krople do oczu, masaze, a teraz nosii okularkii :) wyglada jak malenka madrala :p

juz zdazylysmy wyzdrowiec, przy zmianie klimatycznej przeziebilysmy sie w ciagu chwili dosliwnie pierwsza noc w ktora przylecialysmy juz katar kaszel bol gardla ;/

witam nowe mamy :) wszystie pozdrawiamyyyyy :) :* zdrowka :)))

No i dziewczyny ja wiem, że nie chciałyście...Ale zrobiłyscie mi przkykrosć....Karolka karmiłam dwa lata, i uwazam, że nie ma nic piękniejszego, cudowniejszego niz karmienie piersią. Do tego zdrowe, ekonomiczne, piers mam zawsze przy sobie...Ale nie wiem jak sie będe czuła...Teraz jestem tylko na relanium...Nie wiem jak sie będe czułą po porodzie...Czy nie będe musiała wrócić do leków..
A wtedy karmić nie będe mogła...I wole się nastawić na drugi wariant niz przeżyć załamanie, że jestem złą matką bo zdrowie mi nie pozwoliło karmić...A jednak najważniejsza dla dziecka jest szczęsliwa i spokojna mtka niz taka, która karmi na siłę "wściekłym" mlekiem....Zwłaszcza, że po porodzie i psychoterapie będe musiała zmniejszyc ...Mam rodzić jednak sn jak się nic nie zmieni.....Boje się...Bo pierwsze cc, bo Małemu tętno spadło. Przyczep błoniasty pępowinowy..
A energii mam oj mam, jutro planuje okna umyć bo dziś zaraz morfologia, potem psycholog i na urodzinki do kolegi Lolka jedziemy.

Ale ja z innym pytaniem..Okazało się, że Lolo ma za krótkie wędzidełko i trzeba mu je podciąć. Na Truchana najwcześniejszy termin 3 grudnia...Chciała nas wsadzić 17 he he...A ja tam planuje 6 sie rozsypac już...Hi hi hi hi...Jade jeszcze do Centrum Zdrowia Dziecka na Ligocie. I tu pytanko, którym autobusem tam dojade z Centrum Katowic??

witam i ja
u nas zakupy zimowe srednio... kupilysmy kurtke tak tylkozeby miec, bo mala tylko wiatrowke miala, za kombinezonem rozglada sie moja mama. buty poki co mamy cieple, ale sniegowcow brak... powiemszczerze ze rzeczy w skepach tez nie zachwycaja...

Bodzinka najwazneijsze zebys byla szczesliwa i zadowolona mama:))
co do wiezidelka nie masz jakiegos laryngologa blizej?? my robilysmy zabiegw gabinecie laryngologicznym. kolejny jak bedzie potrzeba dopiero jak mala skonczy 5 lat:0 poki co logopeda.

a na ligote z cebtrum aktowic to chyba sporo busow jedzie.

reklama
Kaska - my już chyba wszystko na zimę mamy oprócz spodni kombinezonowych, które planuję jutro poszukać w sklepie. Czapki z szalikiem mamy 2 komplety. Kurtki mam dwie. Buty jedne narazie, jak się sprawdzą to zostanę przy tych z Lidla tylko a jak będą przemakać czy coś ... to potem kupię jeszcze jedne.

Do góry